Реален риск: Брекзит и без споразумение Брюксел - Лондон

Анализатор: Проблемът е разделението на Острова
25 юли 2018 12:48,
7

Британският външен министър предупреди, че има пречки да се постигне споразумение по въпроса за Брекзит в Лондон и рискът Великобритания да напусне Европейския съюз е "съвсем реален".

Това изказване изненада доста анализатори. Дългогодшният ни дипломат и посланик в Лондон Любомир Кючуков е на мнение, че изказването на британския външен министър призовава Брюксел да подходи по-конструктивно.

"Големият проблем е, че в последните месеци преговорите се водят в Лондон между Лондон и Лондон. Проблемът е огромното вътрешно разделение в британското общество. Винаги половината британци ще се чувстват излъгани. Вторият голям проблем е несигурността за бизнеса и обществото", обясни той в предаването Денят ON AIR с Николай Кръстев на Bulgaria ON AIR.

Обсъждането на Брекзит предизвиква все повече скандали, а освен това доведе и до оставки на министри.

Директорът на Института за икономика и международни отношения отбеляза, че не може да се очаква ЕС да приеме на 100% това, за което се договорят британските политици.

Кючуков припомни, че трябва да бъде спазен 2-годишният срок, който изтича на 29 март 2019 г. И още - преговорите трябва да приключат не по-късно от октомври-ноември, а договорът трябва да бъде задължително ратифициран във всяка една от страните членки на ЕС.

България трябва да направи анализ във всички аспекти, какво ще означава излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, за да е ясно каква да бъде българската позиция, завърши Любомир Кючуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЛондонесБрекзит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 5 години
до анонимен 5-пич пише се удръжки. а отд007ръжки май нещо имаш в главата!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 250.000българи на острова, ако нашите олиго*френи още не са направили анализ какво да изискват, най-добре е да отиват да гледат прас*та на село!!!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама какво се занимават с тези свинари още,тръшкайте им вратата и да заминават.Какво имат !!! Студ,ветрове,плъхове,катерици,лисици и кво ли още не,нямат кухня,турците ги превзели,няма къде да си купиш след 23:00 часа цигари,отдръжки по 400/500 паунда,скъпотия до шия,а живот никакъв,дори тераси на дървените скърцащи къщи нямат.Живеят по 7/8 човека като в обор и плащат по 1800/2000 паунда за него.Искарал съм всички документи,но повече в тази кочиИна не се връщам за нищо на света.Да си стоят в обора, затваряй...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам защо хора които нямат никакво отношение към материята и даже не са и в "кухнята" на проблемите се изказват. Какво ще стане, ще видим като стане.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усукват го щото англичаните както винаги се правят на тарикати. Искат хем да не са в ЕС хем да го играят като член на ЕС
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реален риск: Брекзит и без споразумение Брюксел - Лондон=продължавам да не доумявам, за какво "споразумение" продължават да говорят вече втора година?имаше референдум, хората казаха "вън", и от там насетне - ставаш, взимаш си шапката и "чао".какво го умуват, какво го усукват ... колкото повече го влачат, толкова повече си усложнямат положението. Вече щяха да се претръпнали и да започнат "на чисто"
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма трЪгедиЪ тоа Брекзит. Подуха ни се глЪвите от него.