В бягство от огъня: Спасение в морето, а на сушата – разтопен асфалт

Много хора са загинали в опит да избягат от пламъците
Обновена: 26 юли 2018 06:54 | 25 юли 2018 15:03,
27
В бягство от огъня: Спасение в морето, а на сушата – разтопен асфалт
Снимка: БТА

Нажежен въздух, висока температура и стопен асфалт. С това са се сблъскали бягащите от огнения ад в Гърция.

"Трудно беше с дишането, вятърът бе срещу нас", разказа един от оцелелите българи Съби Кисьов.

По-малко от 5 минути трябвали на пламъците да стигнат до къщата на семейството му. Първо тръгнали с колите, после видели, че не става и се спасили в морето.

Още по темата

Проблемът бил освен в нажежения въздух, капаните и горящия асфалт, и в тъмницата - хората не виждали точно накъде да бягат, пресъздаде ужаса Съби, цитиран от bTV.

Оцелелите жители на градчето 6 часа чакали спасението си, нагазили в морската вода. Взели ги рибарски лодки от плитчините и ги карали навътре, където ги чакали военните лодки, разказа още българинът.

26-имата задушени трябвало да избират между огъня и скалите, посочи той отсрещния бряг - видимо много по-стръмен, откъдето хората нямало как да се спасят. Те са загинали, скупчени и прегърнати. 13-годишно момиче е скочило, но не улучило водата и е загинало също на място.

"По чудо се спасих, има Господ да ми помогне", просълзява се пък Елена Иванова. Тя е единствената пострадала българка. В болница е с изгаряния по краката и ръцете. Има обгорена коса, но лицето на жената няма видими белези от изгаряния.

"Веднага взех да бягам, като видях огъня. Видях човек с кола и влязох вътре.

"Карайте към морето", му казвам, но след 50 м се удариха колите - нищо не се вижда, всичко е в дим", разказа жената. Намерила крайбрежен хотел, вязла в него, нямало хора. Хукнала пак да тича покрай колите, объркала се къде се намира. Асфалтът гори, по главата ти се сипе жар, още е в ужас Елена.

Накрая успяла да се придвижи до морето с друг човек с колата му, хвърлила се във водата и се спасили.

Толкова високи са били температурите, че всичко на улицата се е разтопило, показа тв камерата. Все още няма и ток в Мати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
До свинаряСпоред теб Бог трябва да се меси навсякъде и във всичко във човешкия живот така ли?А според теб какво означава свободна воля и къде остава тя ако някой всяка секунда те управлява....освен това винаги има случйности....и човешка намеса....много от нещата се случват в резултат на обикновенна човешка алчност или глупост
22
2
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До шматкаСамо това ли измисли пилешкото ти мозъче
21
2
 
5
 
! Отговори
До шматка преди 5 години
Само като ти погледнах никнейма и се отказах да ти чета коментара :)
20
7
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До вензиГърция ли визираш като нормална държава в случаяЧети сегаВ нормалните държави властите предупреждават населениетоВ тези държави се извършва евакуация при заплаха за населениетоВ нормалните държави не оставят хората в морето цяла нощ.Гърция не направи нищо от това.Държавата беше абдикирала и на автопилот.Гърците трябва да искат оставката на Ципрас за това безхаберие
19
6
 
5
 
! Отговори
Бенджи преди 5 години
До ВензиАко не беше жалък, щеше да си смешен!
18
14
 
17
 
! Отговори
Вензи преди 5 години
В такива тежки моменти хората е нормалните държави се обединяват и си помагат. Ако беше в България, докато се гасят пожарите, Нинова щеше вече да е организирала в същото време протест за сваляне на правителството. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!!!
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките хора!!!
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трудно беше с дишането, вятърът бе срещу нас"Що за глупост?! Това е идеалният вариант. Освен ако не бягаш директно към огъня.
15
17
 
2
 
! Отговори
Мустафа летовника преди 5 години
А ЧАДЪРИТЕ ЗДРАВИ ЛИ СА ОТ ОНЕЯ БЕЗПЛАТНИТЕ
14
6
 
30
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Стига сте намесвали Господ в тази история.Тези нарочно палят горите най вероятно с апетит към земята.Не може всяка година все едно и също.Последно от разследването намекнаха че огъня е тръгнал от четири страни.Господ е безсилен срещу човешката алчност
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9То от огъня можеш да се скриеш, ама от водата не можеш, особено ако е цунами. Нали помниш какво стана в Япония преди няколко години. Въпросът според мен по-скоро е, защо напоследък се засилиха катаклизмите? Не можем да обясним всичко с природата. Има нещо някъде или някакво оръжие по откраднатите открития на Тесла и започнаха много серизно да го тестват по всички точки на света. Играят си и накрая ще направят някоя голяма беля.
12
40
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БЯХА ЗАБРАНИЛИ НА РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ИМ ВЛИЗАТ В ДЪРЖАВАТА СЕГА ТЕЗИ ХОРА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ!!!НО ГРЪЦКАТА АЛЧНОСТ ОСТАВИ АНТИХРИСТИТЕ ОТ РУСИЯ ДА ВЛЯЗАТ В СТРАНАТА ИМ И НАЛИЦЕ БЯХА 50-100 УМИШЛЕНИ ПОЖАРА ОКОЛО СТОЛИЦАТА АТИНА!
11
20
 
3
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Склонен съм да приема че сатаната изобщо не съществуваСатанинската църква и сатанистите обаче са си 100%-ов реален фактБългарската олигархия начело с Бойко Методиев Борисов барабар с ГЕРБ,БСП и целият ни парламент комай се ползва с пълната и безусловна подкрепа на световния сатанизъмБлизо 100 изгорели живи гърци за да може Бойко да остане на власт?За съжаление комай ГЕРБ е сключил официални договори със световни сатанински обединения иначе не е възможно
10
7
 
22
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
До АнонименКакви попове и какъв бог те гонят тебе? Каква вина имат невинните хора за това,че поповете карали мерцедеси? Къде беше твоя бог когато горяха деца? За психиатрията сте религиозните и това е.
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова да не съм чул някой да се оплаква че имало много дъждове!По добре всеки ден да вали от колкото да има суша и пожари. По лошо от огъня няма!
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както гръцките попове взеха да се возят на мерцедеси БМВ-та и джипове маи Господ ги изостави и хи4 не им вярва 4е са набожни въпреки 4е на път и под път имат църкви и са пълни с молещи се. В зада4ата се пита за какво се молят ето това е интересното. То и нашите комунисти от атеисти станаха набожни ама маи се молят да не им разровят таините и не се разсмър.дят ла.ината.
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То животът е такъв какъвто си го направиш.
6
4
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам много за хората в Атина .Такива моменти винаги ме карат да се замислям , колко нищожни са проблемите ни и колко сме благословени .
5
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Никой от хубав живот ,не си изоставя Родината ,вие сигурно сте от богопомазаните от властта
4
15
 
14
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ходете на черно море там пожари е нямало и няма да има, жалко все пак, ужас си е и за самите хора там, огнен ад и няма помощ...