Анкета: Половината британци искат референдум за Brexit

Одобрението за премиера Тереза Мей е спаднало до 24%
30 юли 2018 14:45, Елка Василева
19
Анкета: Половината британци искат референдум за Brexit
Снимка: архив, Reuters

Половината от гласоподавателите във Великобритания се обявяват за произвеждането на референдум, на който да се избира между сделката, която правителството иска да издейства от ЕС, Brexit без договор или запазване на членството в съюза. Това сочат резултатите от анкета на телевизия "Скай нюз", огласени днес и цитирани от Ройтерс.

Според проучването 40 на сто от британците се против такъв референдум, а 10 процента са без мнение. Около 78 на сто от анкетираните смятат, че правителството на премиера Тереза Мей се справя зле в преговорите за Brexit-а - с 23 пункта повече спрямо март. Едва 10 на сто са на мнение, че кабинетът работи добре.

Одобрението за Мей е спаднало до 24 процента, установява анкетата на "Скай дейта" - маркетинговото подразделение на електронната медия. Респондентите са разделени в становищата си дали Brexit-ът ще бъде за добро или за лошо - 40 на сто твърдят, че ще е за добро, а 51 процента смятат обратното.

На предложението да изберат едно от трите - сделката на Мей, напускане без сделка или оставане в ЕС - 48 на сто казват, че предпочитат запазване на членството в съюза, 27 на сто са за "твърд" Brexit, а 13 процента одобряват правителствения проект за споразумение. Дяловете на хората, които няма да гласуват или са без мнение, са съответно 8 и 3 на сто.

Национално представителната анкета на "Скай дейта" е осъществена от 20 до 23 юли т. г. сред 1466 онлайн потребители.

На референдума през юни 2016 г. 17,4 млн. британски избиратели (51,9 на сто от участвалите) се обявиха за напускане на Европейския съюз, а 16,1 милиона (48,1 на сто) подкрепиха оставането в блока. Прогнозите на много социологически проучвания, че британците ще гласуват за оставане на страната в ЕС, се оказаха неверни, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AAA NE MANDALOTO PADNA BAI BRITANIQ NIKAK NE SI VELIKA
15
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
нещо не ги разбирам...Нали вече поискаха такъв референдум и го проведоха?!СЕГА за какво намекват?..-За "дубъл"?!Колко пъти трябва да се провежда референдум по ЕДНА и съща тема?!..во истина не ги разбирам..
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт! 11Разпадат се българските илюзий че сме космически "компот"! Нали родоглупците в Гишевтария ви лекуват, хранят, съдят и образоват така че да ослепеете преди още да са ви нахлузили хомотите за да си вярвате че са биберони е овче! А и ромодуетите ви подритват ей така за гарез а вие гледате като бикове в таблет!
13
2
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Анализирал съм български национален интерес през очите на човек работил и работещ за подизпълнителите на нацистките корпорации. Тоест видял съм четвъртия райх от вътре. А Русия не е част от него. Анализирам това което съм видял през призмата на българите живеещи в ***. Аз лично вече сум си защитил интереса работейки за нацистите. Жал ми е за вас. Защото не познавате нацистите. А разчитате те да ви защитят интереса.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Афро-британалъ ни мой дъ оди у Европата ли?Като почнат задължителните прион-протеин тестове за канибализъм и бат Урко шъ гледа тъжно, все едно лешояда е спрел да дрисска пред колибата.
11
3
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
До V Всички детайлно си анализирал-отЕС през САЩ,та чак до Сенегал...Само Рассия я няма в "анализа"ти.Сигурно защото там всичко е цъфнало и света трябва само да им завижда...
10
3
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Империята им отдавна се е разпаднала!Опитват се с мъка да спасят от разпад Острова.Така или иначе тия никога не са били в Европа.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евроатлантик 6Ами то се видя че от булсаткомита файда няма. Даже се интегрират по-трудно и от сумалийците! Пък с претенци космически.
8
4
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Другата половина не искат, първо правят Брекзит и после да си правят рефенртендум за наопаки. Аман от манипулациите на тъпите журналисти
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ СЕ ПОЧУДЯТ КАК ДА СЕ ИЗМЪКНАТ И ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ИМПЕРИЯТА НА МАЛКИ ПАРЧЕТА!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на нищо не прилича. Другарят Путин с толкова зор, мъки и хибридни усилия спечели референдума за Брекзита и сега някакви гашльовци от UK искат да му отнемат победата.
5
17
 
15
 
! Отговори
V преди 5 години
ЕС е четвърт райх. Той защитава интересите на създадените от Хитлер корпорации като фолцваген и БМВ. В ущърб на европейските народи. Управляващите не се избират на избори и европейските народи не могат да си защитят интереса. Юнкер го избраха Меркел и Съркози без да се интересуват от мнениет на всички останали. Англия беше против. Сега България трябва да си отвори пазарите за да може нацистите да си продават колите в САЩ. А къде са нашите политици? Кой ще защити Българския интетес?
4
4
 
29
 
! Отговори
Пак съм аз преди 5 години
Набухаха си го и сега реват...
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само едно ми идва на ум и старо и малко от спорта за което се извинявам!"This british ...................... broke the game"!Айде първо искаме вън сега пак сбъркали като ИРАК " не искаме да си ходим от ЕС "!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема кой да им бере вече реколтата от полето на британците. Пакитата и афганите не искат да работят на къра и сега ако има референдум, британците ще гласуват да останат в ЕС, че робите от източна Европа вече им бягат.
1
8
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
"Национално представителната анкета на "Скай дейта" е осъществена от 20 до 23 юли т. г. сред 1466 онлайн потребители." Аха, значи 1466 онлайн потребители имат решаващо значение за втори референдум?Докога ще поствате недовършени/непреведени изцяло статии. То е ясно, че нямате истински журналисти, но поне като ще превеждате, не превеждайте избирателно ами докарайте поне що годе цял материал и си четете написаното...