ЕС разшири санкциите срещу Русия

Нови компании добавени заради строителството на Керченския мост
31 юли 2018 21:55, Екип на Dnes.bg
375
ЕС разшири санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Европейският съюз вкара днес нови 6 руски компании в списъка на дружествата, които са обект на санкции заради анексирането на Крим и Севастопол от Русия през 2014 г.

Фирмите са свързани със строителството на моста над Керченския пролив против волята на Украйна. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия и го смята за украинска територия.

Още по темата
Мостът, който беше открит през май, свързва Русия с Кримския полуостров.

"Строителството на този мост и официалното му откриване на 15 май 2018 г. са ключови символични стъпки, които утвърждават контрола на Руската федерация върху незаконно анексираните Крим и Севастопол и допълнително обособяват полуострова от Украйна", се казва в решението, с което се налагат ограниченията.

Шестте компании са участвали в проектирането, строителство или имат договори с руското правителство за поддръжката на съоръжението. Става дума за "Гипростроймост – Санкт-Петербург", корабостроителният завод "Залив", "Мостотрестр", "Стройгазмонтаж", "Стройгазмонтаж-Мост" и АО "ВАД".

Активите им в европейски банки са замразени, а европейски граждани и фирми не могат да им предоставят средства.

Така руските фирми в списъка със санкциите на ЕС стават 44. Заради присъединяването на Крим ЕС е блокирал сметките и не издава визи и на 155 руски граждани, част от които министри, съветници на Владимир Путин и приближени на Кремъл. Миналият месец към тях беше добавено и ръководството на Централната избирателна комисия за президентските избори в Крим, тъй като ЕС смята, че вотът за руски президент на украинска територия е незаконен и не признава резултатите от него.

ЕС прилага санкции към Русия заради присъединяването на Крим от 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
2
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Аз кат гледам на въпростните строителни фирми не им пука. Те си вземат поръчките в Русия. В Европа знаем кой взема поръчките. Ако решат да вдигнат кооперация в София коя руска банка ще им отпусне пари като накрая може да вземат парите и да избягат. Собствениците на тези фирми може и да не знаят за тази санкции.
259
5
 
7
 
! Отговори
ДОЛУ КАПИТАЛА преди 5 години
ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИ СТРАНИ,СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ
258
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска ми се да го попитам този ЕС..В ред ли е? И как е възможно да се опитва.Да налага каквото и да било на Русия? Да знаем че гушна Америка целият СОЦ лагер. И и се научи! Времето си тече и с него се променят поколенията! И му се промива мозъка! Но ние по старите.Помним и ще помним! Че Русия е наш братски народи! И да я изкарват Престъпна.Че има достойнство и история през вековете.И че не желае да се подчини на Американския ботуш.! Защото има и ресурса и куража да се пази сама??Тованяма да стане
257
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама пък стана мост за чудо и приказ! Голямо инженерно постижение! А какви бабешки клетви се сипеха, да се пукнеш от смях. В света има само няколко моста с такива размери, но този бе построен за рекордно къс срок и определено е най-функционалният. Нашият Видин-Калафат го строихме заедно с румънците, но го построиха испански фирми.
256
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия е ЗлоМили Боже, защо търпиш такава зла и неграмотна иzмет? Ами всичко, което си написал, говори че с историята си скаран. Значи Гаврило Принцип е руски агент? А храбрите австроунгарци светкавично нападат Кральевината ей тъй, без подготовка! Защо не удариха веднага по Русия? Ами ВСВ? Хитлер удря Полша на 1.9.1939. А Съветско-финската война започва през зимата. Говоря за Първата Съветско-финска! Те са четири. Необразовано, смотано пропагандаторче! Поне показвате нивото си!
255
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го духа ЕС!
254
3
 
20
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Путин ще си го премести в другия крачол. Хаха
253
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия има отдавна издаден закон, който забранява на руски физичеаки и юредически лица да държат пари в чужбина и чуждестранни банки. Ето защо не се казва кошко пари са блокирани...
252
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ме стига, че Германия внася 75 процента от газта от Русия, а и Северем поток 2 строи, наче пък "санкции":)))))
251
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прах в очие са тези 'санкции", инак Баба Меркел разпъва руски газопроводи напред и назад.
250
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По света се вглеждат в борсовите индекси, новостите, бъдещето...В Русия гледат къде Боярищник е най-евтин за да се наллочат.
249
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На който му харесва живота в америка да си хваща багажа и там !Аз оставам в България и искам да живея мирно и тихо, да уважавам съседните държави !
248
18
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
и българските патриоти не признаваме окупацията на Крим за нещо нормално.
247
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обича русия. Това само по себе си говори всичко. Няма смисъл да се пънетее да обяснявате , колко е "добра". Всички знаем.
246
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленин, Чърчил, Нешънъл Джиографик ...Я стига си лъгал бе, ватенка ;)Надо пить менше !
245
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое му е лошото на живота в САЩ :))) То там живеят 100 години напред. Някой неадекватен се е обадил пак.
244
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ е лош живота, но руснаците масово бягат натам.Защо така?Лавров сигурно знае, нали дъщеря му живее там.
243
2
 
13
 
! Отговори
USA E SATANA преди 5 години
DAAAAA
242
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия е ЗлоА Ленин идва на власт с помощта на Чърчил, или така поне казват от "National Geograpgic с цел да попречи на руския цар да излезе от първата световна война, а радетелят за излизане на Русия от войната Распутин е убит от британски офицер с британско оръжие и това по информация на същите.Нещата винаги трябва да се гледат в пълната им дълбочина за да се открият правилните отговори.
241
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Бояришниците