Тръмп похвали Конте за имиграционната политика

Италианският премиер - на среща в Белия дом
31 юли 2018 08:24, Петя Славова
6
Тръмп похвали Конте за имиграционната политика
Снимка: БТА

На среща в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали новия италиански премиер Джузепе Конте за твърдия подход към имиграцията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В началото на разговорите в Овалния кабинет Тръмп отбеляза, че Италия е заела много твърда позиция за границата и другите европейски страни би трябвало да последват примера й по миграционните въпроси.
"Това е човек, който върши страхотна работа", каза той за Конте, цитиран от БТА.

При новото правителство Италия настоява Европейският съюз да приеме десетки хиляди мигранти, пристигащи през Средиземно море всяка година.

Още по темата

"Много съгласен съм с това, което правите по отношение на миграцията и незаконната имиграция, а дори и законната имиграция", заяви Тръмп пред италианския премиер. По думите му Италия е подложена на огромно натоварване от незаконната имиграция.

"Той зае много категорична позиция за границата, каквато много малко страни заеха, и откровено казано според мен прави каквото трябва", каза президентът за госта си.

Тръмп обърна внимание на американския търговски дефицит с Италия и допълни убедено: "Ние много бързо ще поправим това". Той добави, че е обсъдил с Конте борбата с нелоялните търговски практики.

Конте благодари за топлото гостоприемство, а президентът му отговори, че винаги ще бъде посрещан топло.
Тръмп заяви също, че санкциите срещу Русия се запазват в сегашния им вид, предаде Франс прес.
Конте се обяви в подкрепа на диалог с Русия.

"Италия подкрепя диалог с Русия и същевременно смята, че диалогът между САЩ и Русия е от фундаментално значение", каза италианският премиер.

Конте съобщи, че ще организира конференция за обсъждане на начини за стабилизиране на Либия, която е основна отправна точка за мигранти от северна Африка към Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия *** на снимката са на власт само поради настъпилата пълна идиокрация по цялата планета. Навсякъде простите народи си избират или капиталистически консерватори или леви либерасти. Истината е в левия консерватизъм. Не на капитализма и не на либерастията.
3
5
 
3
 
! Отговори
Кееееф.. преди 5 години
Объркани,смотани арийски политицицунки - кееееф...
2
0
 
18
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Факт: Не намъ! Миграция е ако Германец отиде в Италия, или Италианец във Франция. Това е нормално. Когато орди мюсюлмани идват да завладеят земите ти и да ги превърнат в халифат, това не е миграция, а ислямско нашествие. И не, никога е историята ислямските инвазии не са толерирани, напротив, народите на Европа са се обединявали и са ги смазвали - за пример са Кръстоносните походи, Владислав Варненчик и неговите войски, св. благоверен Български Цар Тервел и т.н. Недей да пропагандираш лъжи...
1
23
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Тръмп е де.ил още от древността е имало преселение на нароите още в древен Рим е имало не.ри роби Още Цезар е ходил до Египет и тн.Това е необратимо особено със сегашните технологии самолети и тн.А италианците са и.иоти.