Дания забрани бурките, но мюсюлманки скочиха на "забулен протест"

Сабина е решена: !Аз няма да спра да нося никаб!
126

Снимка: Reuters

От 1 август в Дания официално влиза в сила закон, който забранява носенето на облекла, които покриват изцяло лицето не жената.

Още по темата

Религиозни общности обаче вече се обявиха против подобно ограничение. Сред хората, които са против е и Сабина, която е решена да продължи да излиза на улицата забулена в знак на протест.

"Аз няма да спра да нося никаб, а ако трябва да го направя, искам решението за това да е лично мое", аргументира се Сабина, която е част от движението "Жените в диалог".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Даниябуркизакон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69Tи в пустинята нали се сещаш решението колко ще е нейно... :)Два яки шамара още преди да си е отворила устата от мъжа и, или баща и, или некой от 12-те и братя, или братчеди...па ше видиме квакви решения ще вЗема самостоятелно...Те само тук са толкова нагли - и това е, защото специално се нагласява да се държат така и да провокират напрежение между религиите и расите...
60
0
 
41
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Силно се надявам на нео-либералния модел да му се вижда края! Нищо не дължим на тези средновековни варвари, чийто пророк е педофил (в исторически план) и масов убиец! Европа е свободна, тук мъжете и жените са равно по права и достойнство, а законите са светски! Мюслитата - в пустинята!
59
0
 
45
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Не приемаш законите на страната - отказваш се да живееш на територията и .
58
1
 
41
 
! Отговори
Не! преди 5 години
На ислямската варващина трябва да се сложи край! Европа трябва да преследва посегателствата към деца и жени! За уредени бракове с малолетни - кастрация и затвор! За посегателства към жени - кастрация и затвор! За посегателства към деца - НА МЯСТО! Светска Европа, не ислямска и не религиозна!
57
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да нарушаваш закона на страната, която те е приела, при това демонстративно и нарочно, е изключителна наглост!!! Отделно, че тая със сигурност взема доста голяма сума социални помощи, защото най-често семействата им са с много деца, а жената естествено не работи, ако въобще някой от тях се хване на някаква работа. Така се оказват "социално слаби" и точат държавата, но като опре до спазване на закона, не, не искала!! Ами да си ходи при камиларите и да си носи чаршафа колкото и душа иска.
56
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"решението за това да е лично мое"Като искаш решението да е твое отивай си в пустинята от където си дошла.
55
1
 
44
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
"...мюсюлманки скочиха..." Помислих отначало, че са скочили, като знак на протест в морето...Разочарован съм, но живея с надежда.
54
1
 
53
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Я си представете в сауд арабия или иран катар жени да тръгнат без бурки или с минижупи ? Навярно се досещате а в европа всичко може че и претенции нагла
53
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре!Почна се!Браво...сега в Швеция(с Дания са като братя,особено като построиха моста) и после в цяла Европа.Ще стават панаири,те "миролюбивите" хич не обичат да им казват какво да правят,много се обиждат :) Ще разберат скоро защо Европа владееше целият свят 5 века,не беше от толератност,хахахаха
52
1
 
35
 
! Отговори
Петю преди 5 години
Защо нито един християнин не трябва да стъпва нито в Мека и Медина в Саудитска Арабия - а трябва тука тия да казват какво им се иска в Европа.Но както се казва ще искат докато им се дава нали е демокрация,а там няма.
51
1
 
42
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Сабина май скоро ще лежи в затвора и ще плаща глоба. По собствено желание, естествено. И в диалог.
50
1
 
30
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Малко бензин и не хиджабите ами и гащите ще се разхвърчът . Изпитана рецепта от голямата екскурзия
49
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бурка в Дания? $1600 глоба или 6 месеца затвор---------Никакъв затвор, никаква глоба, а еднопосочно пътуване оттам откъдето е дошла, тоест при камиларите, там да си носи бурката колкото ще!
48
2
 
15
 
! Отговори
Armen pop преди 5 години
*** селски овци...
47
0
 
52
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
всички с бурки вьн от европа на нас ни трябват образовани жени и мьже а немумии всички в училищата и университетите които не иска да напуска и да заминавав пустинята при камилите
46
19
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Естествено никаква екстрадация няма да има.Французите добре помнят африканските и арабски войници биещи се в тяхната армия по бойните нполте аот Вердюн до диен Биен Фу и така нататък.Те са неотменна част от Франция добре приети работещи и учещи се процеса е необратим.В Испания с мароканците е същото.Никога няма да бъдат изгонени.Дания са плюнка с площ на китайско село от среден тип и с още по-малко население.
45
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението за екстрадицията си е лично нейно. И по-бързичко с внедряването му, моля.
44
0
 
34
 
! Отговори
Караибрахим преди 5 години
Нормално е по-грозничките да не искат да ги свалят.
43
19
 
8
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Бурката е трдиционна носия за жените на накой от пустинните народи Още преди новата ера Херодот описва тези народи ,при които жените ходят забулени и дори крака им не трябвало да се вижда.В корана се казва, че жената може да се забули само за да не и навредят ако я познаят врагове.Забулването остава като традиция за тези народи.Една жена може да не се забулва и така няма да наруши религията си.А и в пустинята кожата изгаря и загрубява на слънце забулването я пази свежа и здрава в този климат....
42
45
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Само бежанците ще оправят Европа процеса е необратим.Само те могат да спрат наглите немци да ограбват европейските държави.Колкото повече се хетерогенизира населението на Европа и става по-смесено има шанс за държавите като Франция Италия и тн да просъщестуват опълчвайки се на немският тормоз.Защото бялото им коренно население е неспеособно да се справи с наглите германски орди.