Дания забрани бурките, но мюсюлманки скочиха на "забулен протест"

Сабина е решена: !Аз няма да спра да нося никаб!
126

Снимка: Reuters

От 1 август в Дания официално влиза в сила закон, който забранява носенето на облекла, които покриват изцяло лицето не жената.

Още по темата

Религиозни общности обаче вече се обявиха против подобно ограничение. Сред хората, които са против е и Сабина, която е решена да продължи да излиза на улицата забулена в знак на протест.

"Аз няма да спра да нося никаб, а ако трябва да го направя, искам решението за това да е лично мое", аргументира се Сабина, която е част от движението "Жените в диалог".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Даниябуркизакон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
46
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Докато не се въведе наказанието "отнемане на гражданство" и последващо депортиране,проблемът с тая *** няма да се реши!Ако се лишават от паспорт за каквото и да е престъпление,нещата ще потръгнат бързо.
40
1
 
36
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Това,от което се нуждае Европа е Общоевропейска Реконкиста-пълно прочистване от исляма!Само че сегашните управляващи са по-навити за Евро-Халифат...Пед.али,какво да ги правиш!
39
31
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Съвсем скоро запада ще забрани на хората да дишат.
38
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Сабина някой да и обясни, че ако не и харесват правилата в Дания ,не е задължително да остава там.Свободна е да си носи хиджаб , никаб ако иска и комплект чаршафи за двойно легло ,някъде където е разрешено от закона! Много да отворени и наперени в Дания , обаче в землянките и паланките ,от които са изпълзяли не смеят да гълнат, защото знаят какво ги чака.
37
0
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Обзалагам се, че поне половината от "протестърките" са били лоботомизирани феминацита - много тъ пи парчета
36
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Турция скачаха навремето и после клекнаха. Сега пак са с бурки. Голяма свобода да се движи терорист с оръжие и никой да не го вижда.Като не харесват западният начин на живот да отида в СА, там да се правят на важни.То в ислямските държави тея не ги имат за хора, но като дойдат в Свободният Свят и веднага с претенции.В СА ще е просто една от 4-те жени и безкрайното число любовници и няма да я брои никой за личност. Лицемерни, двулични, лъжливи гьонсуратки скапани ***, неандерталци.
35
1
 
58
 
! Отговори
nina преди 5 години
Тези с промитите мозъци и бурките са чисто луди.Навремето и мъжете,и жените са увивали лицата си в пустинята,за да се предпазват от пясъка и прахоляка и пустинните бури.Но вече е 21 век,а Сабина и посестримите й не живеят в пустинята,за да си забулват лицата като нинджи.А който толкова иска да ходи забулен,сегрегиран и без никаки права-д яхва самолета към Сауди,Пакистан или Иран...
34
0
 
55
 
! Отговори
край преди 5 години
Сабина е християнско име - има света Сабина. Кви са тия бурки. Така искала. Ми да иде в Саудитска арабия. Парадокса е че бягат от държавите си а искат в Европа да живеят като в тях. Ми що бягат тогава. От себе си не могат да избягат.
33
0
 
52
 
! Отговори
Камъни трябват преди 5 години
Смелата Сабина нямаше да е толкова смела в Афганистан. ЩЕ Я ПРЕБИЯТ С КАМЪНИ . Тук обаче е добре дошла, хората я посрещат като човек и равна. А тази змия за благодарност към Европа и Европейците им плюе в очите. Кога Европейските гей политици ще се усетят че така неможе.
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде знаете, че тези протестриащи с чаршафи са мюслюманКИ? Може да са мъже, роботи, рептили... Никой не е виждал под чаршафите какво има :)
31
0
 
33
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
Сабина, ако мъжо ти реши че вече не трябва да носиш никаб, и вземе да те превъзпита у вас няколко шамара - дали ще размислиш??
30
0
 
45
 
! Отговори
мак преди 5 години
"Смелата" сабина дали ще се репчи така у тях си? Пък и никой не я държи насила, може да се върне всеки момент. Тази забрана идва малко късно, тия са свикнали, че имат права, нарочно парадират с дрехите си и сега - трагедия. Не щат да приемат, че в Европа не е нормално да се покриваш и човек да не може да разпознае, кой си и дали не носиш нож под чаршафа.
29
2
 
25
 
! Отговори
Психолог преди 5 години
Тва едно време каде ще видиш арабинПо филмите бяха от наще ама с чаршафи и се намазали с вакса Сега истински показват по телевизора Срамота !!!!!!За това ли е телевизията ????Показвайте красиви неща бе хора Пари даваме за тия програми
28
1
 
49
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Разбирам да се носи тази арабска дреха в пустинята където е пълно с пясък а тя и защитава тялото на жената - защо мислите всички жители на пустинята носят съответно мъка и женска версия на тази дреха - от необходимостПо същия начин чукчите са опаковани в няколко слоя кожи в кожи от главата до петите когато живеят на север.Но в Европа да се носи този вид облекло?РЕШЕНИЕ полицията може да задържа човек до 72 часа без предявяване на обвинение за изясняване на личността муколко пъти ще издържи?
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕВРОПА ЗАКОНИТЕ СЕ СПАЗВАТ. ВСЯКА БУРКА ДА ГО ПОВТОРИ И ЗАПОМНИ. ДА ГИ ПРАЩАТ В ТЕХНИТЕ СИ ДЪРЖАВНИ И ТО ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА.
26
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не спазват правилата в страните от ЕС,забулените,да си ходят откъдето са дошли.
25
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е скапана и най-нетолерантната религия! Това ще става навсякъде из западна европа постепенно! А от протести никой не го е страх. Достатъчно е да пуснат ултрасите за да ги прегазят а те властите уж така ще ги арестуват за расизъм!
24
1
 
50
 
! Отговори
Домус преди 5 години
Сабинчето ше кандиса като и свършат парите за глоби, датчаните не прощават нарушения и задължения!
23
39
 
2
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
това не е хуманно .
22
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз няма да спра да нося никаб, а ако трябва да го направя, искам решението за това да е лично мое", аргументира се СабинаНяма лошо. Спокойно можеш да си го носиш в Саудитска Арабия, никой не те спира. Даже съм сигурен, че датчаните ще те спонсорират с билет!