Работническа стачка блокира Айфеловата кула

Този път персоналът скача срещу огромните опашки
2
Работническа стачка блокира Айфеловата кула
Снимка: Reuters

Работниците от Айфеловата кула планират тази седмица да обявят стачка заради нова политика за достъп на посетителите, която според тях генерира "чудовищни" опашки в известната туристическа забележителност, съобщиха в понеделник представители на синдикатите.

От началото на юли управата запазва половината от дневните билети за хора, които ги купуват предварително в интернет и избират време за посещение. По-рано само 20% от билетите биха могли да бъдат резервирани предварително.

Ръководството на кулата решава и да резервира специални асансьори за всеки тип притежател на билети, което "създава опашки, които понякога са огромни и често се разминават", се казва в изявление на съюза на работниците.

По време на пиковите часове за предварително резервирани билети, като ранния следобед или вечерта, резервираният асансьор може да е наполовина празен - въпреки опашките, които отнемат три часа за обикновени билети.

Голямото търсене на предварително резервирани билети пък води до запазване на няколко билета, които не се използват, това принуждава хората да чакат дълго след планираното им посещение.

"Отвъд проблемите по отношение на ефективността и разгневените посетители ... търпението ни свърши", категоричен е Денис Васори, един от служителите.

Той каза, че проблемът не е, че 50% от билетите вече са с предварително записване, а че всички посетители трябва да имат достъп до същите асансьори, за да се управляват по-добре потоците.

Айфеловата кула, която посрещна повече от шест милиона посетители през миналата година, е била засегната от много стачки на 300-те души от персонала през последните години, свързани с проблеми, вариращи от джебчии до поддръжка, напомня ArtPrice.bg.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
0
 
! Отговори
месара преди 7 месеца
а днес по план ми беше изкачване на кулата! е, ше отложа.