Рейтингът на Меркел се срина, а къде е самата тя?

Популистката Алтернатива за Германия с рекорден рейтинг
3 авг 2018 10:15, Елка Василева
29
Рейтингът на Меркел се срина, а къде е самата тя?
Снимка: архив, Reuters

Рейтингът на консервативния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ ХСС), оглавяван от германския канцлер Ангела Меркел, е спаднал до 29% - най-ниското равнище от 2006 г. насам. Това показва допитването Дойчланд тренд сървай на телевизия А Ер Де, изготвено от агенция Инфратест Димап, предаде Ройтерс.

Преди броени дни допитване на Емнид, публикувано във в. "Билд ам зонтаг" също отреждаше 29 процента на консерваторите на Меркел.

Ако изборите за Бундестаг се състояха сега, за социалдемократите пък щяха да гласуват 18 процента от избирателите, показва допитването.

Трета по рейтинг е крайнодясната популистка партия Алтернатива за Германия със 17 процента. Това е ново върхово постижение за нея.

Рейтингът на Левите остава 9 процента, а този на Свободните демократи - 9 процента. Зелените са с рейтинг 15 процента.

Допитването е извършено от 30 юли до 1 август и в него са участвали 1508 души. То показва още, че най-популярните политици в Германия са външният и финансовият министър Хайко Маас и Олаф Шолц, които са съответно на първо и на второ място, пише БТА.

Меркел е канцлер на Германия от 2005 г. На парламентарните избори през есента на миналата година консервативният блок получи 32,9 процента, социалдемократите - 20,5 процента, а Алтернатива за Германия 12,6 процента.

Къде е обаче самата Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските медии, след като съпругът й Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея.

В предишни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите, но досега това лято те успяват да заснемат само съпруга на Ангела Меркел със сина му от предишен брак.

Вестник "Билд" прави различни предположения, вариращи от семейно посещение в Източна Германия до някаква потайна работа.

"Къде се крие канцлерът?", пише в заглавие изданието. "В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна криза? Клиника? Тайна мисия?"

Попитана какви са плановете й за отпуск, Меркел заяви пред репортери миналия месец, че с нетърпение очаква почивката си, но няма да съобщава подробности. Неин говорител днес отказа да коментира къде се намира тя.

Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха забелязани заедно на обществено място на 25 юли при традиционната им поява на Байройтския фестивал в Бавария - задължително събитие за почитателите на композитора Рихард Вагнер.

Зауер рядко се появява на обществени места с Меркел, но обикновено я придружава всяко лято в Северна Италия.

Канцлерът Меркел имаше тежка година. Тя едва избегна рухване на коалиционното й правителство заради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".

Списание "Шпигел" се пошегува, че Меркел може би иска да покаже на привържениците на "Алтернатива за Германия", че е крайно необходима. "Дали тя не се опитва да покаже на тези, които твърдят: "Меркел трябва да си върви!", как изглежда Германия, когато "Меркел трябва да си върви" се превърне в "Меркел я няма", пита изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе заминала е да изучава кУрана, ще се появи на есен с бурка и арабски акцент
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На афро-арабският халифат на социални помощи вече благополучие ли се нарича?Защото в това ще се превърне Европа.Разберете толерантноста и демокрацията са прекрасни неща но те изискват,не просто задължават определено ниво на развитие.Тия за които говорите-новите европейци.Ми те са с разбирания от преди 1500 години.Няма как да станат хора.Капитан Джеймс Кук е направил голямата грешка да отиде на обяд в туземно село.*** го убили и изяли.После казали,че са гладни и мизерстват.Същински бежанци.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"вашите псевдо патриотични възгледи""Псевдо-" значи "лъже-". Хич не са "лъже-", съвсем са си истински.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рейтингът на Меркел се срина."---Ами, сринал се. Я, питайте Дойчовското Велле, да видим, дали се е сринал. (ХИ-ХИ) :)Все питате, НЕ КОЙТО ТРЯБВА.
17
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
окей, медиийте на клинтън, спонсорирани от сосрос и евреойската мафия на холивуд, порастанете поне с цензурата на евреите, дори във вид на минуси, проовърнати в пüлюсове или не можете да ни платите пенсиите с еврейските частни колекции на черепи?
16
2
 
3
 
! Отговори
Дърт мераклия преди 5 години
На тази от ляво с удоволствие и бих позволил да ме погъделичка така....
15
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая жена и нейният близък политически кръг са единствените, които крепят съвременна Европа.Уважаеми, в голяма заблуда си относно Меркел! Тя не крепи Европа, а я води към безпрецедентен просперитет и благополучие! Защото нейните ценности морал, гарантират изграждането на Европа, стъпила на съвсем различни параметри от омразата, злобата и противопоставянето на всички хора!
14
1
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
рейтингът на меркел е в "килера", евреите да спонсорират един атентат, "народолюбив", разбира се, като при хитлер. все пак сцената е "свободна", дори за френски ръководители, които нямат нищо против да нахакат "звезди", като "мадонна" та на сакралната църква на медиите, където търговията е въ храма на журналистиката. не се чудете, че убиват журналисти, а защо?
13
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе грижоци, Меркел е най-големият гарант за просперитета на съвременна Европа. С вашите псевдо патриотични възгледи, освен глад и мизерия друго не сте в състояние да донесете. AfD никога, ама никога няма да управляват Германия. Жалки сте с вашите комедийни напъни.
12
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
*** райът от цензурата на дсб и розовобизкия крадец на веро, която е спонсорирана от аденауер- извратените, видиш ли, как с минусите си, лесно попадаш в клопката на павлов, който не е експериментирал с първичните ви функции, а с тези на кучетата. а според медиите на сорос, най-добрият приатял на човека са евреите... и защо така? е, ние не сме кучета, американците може да са!
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 3Хмммм....."съвременна европа"..........че тая еуропка сега е като по времето на Инквизицията..............за друго мнение - на кладата (е, добре че не е поне физическо!), никакво развитие, безмислени "инструкции" за криви краставици и щастливи кокошки, пълен хаос в социалната , хуманната, църковната свера..........въобще...пълен бардак!
10
2
 
24
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"Проклятието на Хонекер" си оплете кошницата! Би канцлери от ИСТИНСКИ КАЛИБЪР като Вили Бранд, Конрад Аденауер, и Хелмут Шмидт...даже Ментора и Хелмут Кол си отиде - най-после осъзнал - каква змия е пуснал в пазвата на Германия. Канцлерката на турци, араби, африканци, роми, афганиснанци...и всякакви други световни *** - ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПАЗЕНА даже и когато се оттегли от поста. Иначе има сериозна вероятност да пострада от изявите на всенародната любов! Но тя е подготвена - ще живее в Чили !
9
1
 
25
 
! Отговори
Име преди 5 години
окей, трабва да признаем, че сорос е само маша на ротшилд и тяхната еврейска фамилия, за която кръвта на хората е напоителната система за далаверите им. на всякое ниво. не е доказуемо ли? моля ви, господа ***! та вашите съдилища не са независимии, защото съдят по закони, които вие заповядате! а не ние избираме, за да ни защитават.. имам предвид не медиите. те отдавна са продадена на къра бела невеста.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ако ХДС и ХСС са немския консервативен блок си представям какво ще се случи, ако либералите съставят правителство, сигурно ще обяват за незаконно да си хетеросексуален и ще принудат немците да дават 90% от доходите си за качествено отглеждане на цялата имигрантска ***.
7
1
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
дежурната на медиите на cоpос и медиалните *** не спи и поднесе съчката си в общата клада на честността и достийнството, което е забранено по прнцип, само не в еврейския холивуд.
6
4
 
26
 
! Отговори
Име преди 5 години
когато бе убит осама бин ладен всички се радваха. в т.ч меркел. не казвам, че е забранено. защо тогава всички да не се радват, ако меркел е потънала в ада, където е местото на всеки *** със задни мисли, към едно, прекалено отворено общество. а ако cоpос умре, да видим как "толерантно" ще бъдат затворени страниците за коментарите, които коментари ще идват от сърцата на хората, а не от "божествата" на медиите.
5
4
 
29
 
! Отговори
Име преди 5 години
"консервативния блок" на коалиционният режим на меркел е една жалка пионка в ръцете на глобалистките структури на еврейския неолиберал-болшевизъм. хора с праздни глави и лицемерни ценности, които са поредният експеримент с човечеството. какъвто бе и "комунизъма" на ленин, спонсориран пак от германските евреи, които спонсорираха и хитлер за да имат още повече печалби и жертвайки онази, непотребна част от тяхното общество за да могат да обвинят всеки, когото поискат в антисемитизъм. по-кратко нема
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата мутра е в прегръдки на Станилов в Барселона
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** да си взима куфарите и дим да я няма! Бел ден да не види!
2
36
 
6
 
! Отговори
Утайка преди 5 години
Тая жена и нейният близък политически кръг са единствените, които крепят съвременна Европа.