На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци

Кандидатите трябва да са от ЕС, ще учат интензивно немски
66
На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци
Снимка: Reuters, архив

Полицията в Берлин заяви, че може да започне да набира служители и от чужбина, в частност от други държави от ЕС. Причината е недостиг на кандидати, предаде БТА като се позова на ДПА.

Потенциалните кандидати от други държави от ЕС ще получават интензивно обучение по немски език, заяви ръководителката на полицията в Берлин Барбара Словик.

Тя каза, че набирането на достатъчно подходящи кандидати може да е трудна задача, както и че кариерата в полицията трябва да бъде направена по-привлекателна.

"Основният проблем е нуждата от по-добро заплащане", заяви Словик.

Други стимули за привличане на кандидати според нея биха могли да бъдат предоставяне на евтино жилищно настаняване или финансиране на изкарването от тях на шофьорска книжка.

Словик добави, че иска отново да вижда по улиците на Берлин 19 000 служители. По думите й сега те са около 17 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: немскиполицияБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
16
 
! Отговори
от Кройцберг преди 5 години
Градът Берлин се движи от Арабски кланове така че затова Полицията не може да се справи , кадри от Чужбина нямат никакав шанс в Берлин , що се отнася до обучението по немски или Президентката на Полицията нищо не разбира защото е нова или погрешно информирана , немския език не се уче само с курсове по немски нещо което е невъзможно
41
0
 
12
 
! Отговори
Име преди 5 години
за работа като полицай в асоциалния берлин всякое заплащане ше е малко. какво стана с летището там? dw има ли некоя неолиберал-болшевишка статия по темата и къде са милиардите, които потънаха като вода от манерка в пясъка на сахара?
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам зашо Медията Инвестор БГ винаги пише в сайта Днес.бг че Текста е от ДПА като в ДПА няма Новини и при техните Клиенти , тоест само ако си клиент на ДПА и си платиш
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ПЪК БАБА ГИЦКА ОТ СЪСЕДНИЯ ВХОД РЕЧИ ЧЕ В ЕВРОПА ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ РАБОТЕЛИ БИЕЗ ПАРИ- ПО ПРИЗВАНИЕ.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПРАУ ИМ МАХНЕТИ ЗАПЛАТИТИ КАК МОЖИ ДА ВЗЕМЪТ 572-728 ЛВ- ДЪ РАБОТЯТ ПО ПРИЗВАНИЕ- БАЯ *** РЕЧИ МНОГУ СА ВИСОКИ, ДАСКАЛЯ, ЛЕКАРИ, ФЕЛДШЕР, ПОЛИЦАИ, СЪДИИ- БИЕЗ ПАРИ- ПО ПРИЗВАНИЕ
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главния секретар на мвр взима 1700 без бонусите високи са им заплатите
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжа е високи са им заплатите по 800-1500 лв почти няма под 1000 повечето взимат 1500
35
0
 
11
 
! Отговори
Арабелата преди 5 години
Айн,цу цвайн,цу драй - дрънннн...хахаха
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има полицай които след като се пенсионират взимат и 900 пенсия продължават да работят 1500 и 900 е 2400 на месец
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има полицай където взимат и по 1500 1600 лв а имат и бонуси и пари за облекло работят 15 дни и работата им е да рекетират народа с несъществуващи нарушения за пари взимат пари и за облекло и взимат 20 заплати при пенсиониране най-високите заплати взимат в ес
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33, Държавен вестник от 9.1.2018 г-Наредба за изменение и допълнение...ПОЛИЦАЙ, ПОЖАРНИКАР, СПАСИТЕЛ, ВОДАЧ НА СПЕЦИАЛЕН ИЛИ ОПЕРАТИВЕН АВТОМОБИЛ, АВТОКОНТРОЛЬОР- 717ЛВ.ТЕХНИЧЕСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ- 553ЛВ, СЧЕТОВОДИТЕЛ- 572ЛВТЕХНИК, ФИЗИК, ХИМИК ,СИСТЕМЕН ОПЕРАТОР-572ЛВ- ТОВА СА ЧАСТ ОТ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ В ПОЛИЦИЯТА НА СЛУЧИТЕЛИ СЪС СРЕДНО И ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ.
31
7
 
18
 
! Отговори
да преди 5 години
До Анонимен 30Стига с тази заблуда за ниските заплати в полицията,това е лъжа просто нашите полицай няма кой да ги накара да работят в полицията е пълен бардак и хаос.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като "скалпираш" 123.... кво, бе ? Ще станеш ли по-богат и умен?
29
8
 
26
 
! Отговори
Истината преди 5 години
В Германия полицай те помагат на хората и здраво работят,а у нас търтеите ги храни народа а те се подиграват с него.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полиция и войска е призвание, не само заплати, но идва време, когато благодарение на визшите нива и политиците, хората от системата се обезверяват и за да не кажат истината(защото ще ги изволнят) , се "оправдават" с ниски заплати.
27
4
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Според доклада на световната банка за МВР нашите полицай са най добре платените в ЕС и с невиждани другаде привилегии/права/да не са луди да ходят в Германия да работят...
26
4
 
4
 
! Отговори
Думи,думи,думи; преди 5 години
промълви замислено Бил Шекспир,четейки коментарите.После,вдъхновен, започна да пише поредната си трагедия..
25
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Да им пратим наще *** да ги видим ;) !!!
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 16 Ми то наистина ако немските полицаи взимат 2 евро заплата, то все едно колкото взимат нашите полицаи в България. Като сравниш стоките и услугите в Германия с тази заплата все едно тук да взима нашето ченге 1000 лева. А да не говорим за катаджиите ни, които си докарват отделно мангизи от рушветчета.
23
2
 
12
 
! Отговори
към 5 преди 5 години
До dmxЧета те и ти се възхищавам и ти се чудя.Относно немците и Германия си абсолютно прав. От друга страна си местен българин и нищо не казваш за туземния паша и родния олигархат, които продават и теб и мен и държавата.С какво ситуацията тук е по-добра, че се бавим, както казваш ти, да ги скалпираме?