На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци

Кандидатите трябва да са от ЕС, ще учат интензивно немски
66
На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци
Снимка: Reuters, архив

Полицията в Берлин заяви, че може да започне да набира служители и от чужбина, в частност от други държави от ЕС. Причината е недостиг на кандидати, предаде БТА като се позова на ДПА.

Потенциалните кандидати от други държави от ЕС ще получават интензивно обучение по немски език, заяви ръководителката на полицията в Берлин Барбара Словик.

Тя каза, че набирането на достатъчно подходящи кандидати може да е трудна задача, както и че кариерата в полицията трябва да бъде направена по-привлекателна.

"Основният проблем е нуждата от по-добро заплащане", заяви Словик.

Други стимули за привличане на кандидати според нея биха могли да бъдат предоставяне на евтино жилищно настаняване или финансиране на изкарването от тях на шофьорска книжка.

Словик добави, че иска отново да вижда по улиците на Берлин 19 000 служители. По думите й сега те са около 17 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: немскиполицияБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Грмания полицаи спират кола за проверка .Единия взима документите на шофьора и след като ги преглежда започва да се смее.-Кво се хилиш бе Ахмед ?!?- Ела да видиш Али ,тоя кво смешно име има .-Гюнтер
21
7
 
10
 
! Отговори
Циник до 21 преди 5 години
Още през далечната 89 търсиха полицаи с турски корен.... и да .... имам и немско гражданство...това не означава, че трябва да съм съгласен с безумията на Меркел.Вие в България - отдавна сте загубили надежда, че живеете в държава! Аз още не съм.А иначе - ако бях 10ина години по-млад - бих кандидатствал - държавна служба ( една от малкото останали ) ред привилегии... ако сте на 18 и сте научили немския - не се помайвайте - кандидатствайте!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами дайте униформи и оръжие на новите пришълци, пък ги пратете да пазят границата от още по-нови....
19
4
 
3
 
! Отговори
Циниче преди 5 години
А ти,като си *** защо се интересуваш къде отива БОГ?! За теб всички под твоя стандарт са машини за л.айна,нали? Е,и ти си под неговият стандарт - и ти си машина..
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как така не им достигат, нали си внесоха от тъмнокожите. просто да им дадат по един пистолет, те са си обучени.
17
0
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Не било полицаи, най-ми било полицайки с бурки! Аллаха му Акбар!
16
1
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
От 2000 евро колко отиват за лекари наеми храна транспорт сметки,ако ти се развали колата или нещо стане и за и живот
15
0
 
18
 
! Отговори
Меркелица преди 5 години
нали внесе инженери с колани? Да вземе да внесе и полицаи с базуки!
14
5
 
22
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Германският полицай получава чисто около 2000 евро , няма рушвети , няма толкова ранно пенсиониране , няма 20 заплати на куп , няма полицаи дебелаци . Български полицай няма как да вирее в Германия .
13
2
 
21
 
! Отговори
Арабелата преди 5 години
Бъдещите полицаи да учат арабски - нали заради нас идват - на немски да говорят само с конете си - като крал Карл пети...
12
2
 
32
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Това е началото на края - германците и европейците са изнежени, преситени, презадоволени и извpaтени. Вече не желаят да служат в армията и полицията, и започват да наемат чужденци. В късната Римска империя положението е същото - и изнесените, преситени, презадоволени и извpaтени римляни отказват да служат в армията и си наемат чужденци. Малко преди самият край се усещат, накъде отиват нещата и започват да се питат КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПАЗАЧИТЕ, но е прекалено късно!И сега пак същото!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, Октомврийската революция става възможна защото огромна част от руското общество НЕ желае война с Германия и счита, че интересите на Германия и Русия в налага да са в съюз.Но задкулисието се налага. Руски богаташи са в изгодно сътрудничество с германците, самата императрица е герамнка и заедно с Распутин оказват влияние на събитията.Например когато Брусилов настъпва, останалите армии намерили повод да скучаят, обратно на планираните операции.Министрите - германофили!
10
2
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Армията и полицията са за да пазят Икономиката - може да си най-голямата п.ишка на света - но като нямаш е.рекция си кръгла нула - като германия.Политиката и е класически суицид и за нея антидот Няма..
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кво става бе?!Да и са толкова мощна икономика, че не можеш да ги барнеш. За какво им е армия по-точно?
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До4. Тук няма полицай с 500лв.Ако има можеби срича като чете. Втора тук се плаща много висок осигурителен данък от държавата. Трето плаща му се и когато не е на работа за пълен месец. Но реално е 15 дни. Служебното положение е много важно. ИЗПОЛЗВАШ ГО НАВСЯКЪДЕ. И други благини.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До капутенТи евреин си виждал само на картинка.
6
5
 
16
 
! Отговори
капутен преди 5 години
Ето до какво ги доведе фашизма! Евреите ги унижават като за ксенофобските им стремежи в миналото ги натъпкаха с *** и продължават! Преди това пратиха американските бомбардировачи да им набият войнствените канчета, след това азиатската червена армия ги стъпка и ето резултата!
5
3
 
28
 
! Отговори
Кво става бе?! преди 5 години
Тези нещастници полиция нямат,армия нямат,внасят си население от Африка и само скалъпяват джендърски закони - един от друг по-маниашки?! Не е истина...
4
0
 
24
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Да вдигнат заплатите така, че да се засекат търсене и предлагане, защото явно парите не са достатъчни - не, викаме чужденци. Нищо чудно, че на немците им е писнало да си играят на прееби другарче. Ако съм местен немец, просто ще скалпирам Меркел и олигархията. Това се казва да продадат и тебе, и държавата. Гадове.
3
10
 
12
 
! Отговори
иво преди 5 години
шом за 5хиляди еврака на месец не могат си намерят куки нии тука за 500 как да стане?