След Brexit в Англия – краза за лекари, финансисти...

А и не е ясно кой ще прибира реколтата от полето
47
След Brexit в Англия – краза за лекари, финансисти...
Снимка: Reuters, архив

Британският вестник "Индипендънт" предупреждава, че британците не искат да работят земеделска работа и не е ясно кой ще прибира реколтата след Брекзит.

Още по темата

Повечето наети във фермите сега са от Източна Европа, най-вече от България и Румъния, уточнява вестникът.

След напускането на Европейския съюз ще бъде спряно свободното придвижване на хора и така Великобритания ще се изправи и пред проблема от недостиг на работна ръка и специалисти, пише "Индипендънт".

Липсата на земеделски работници се е усетила още тази година.

Загнили са тонове от ягодовата реколта, произведена по най-високите технологии, защото няма кой да я прибере. 

Критици на Брекзит твърдят, че страната им отчаяно се нуждае от чуждестранни работници и в областта на финансите, медицината и техниката.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
№ 31 - Пише реални неща , но типично по бул..га..ри.тан...ски , вместо да си гледаме собствената ко..чи..на , сме седнали да се кахърих за кравите на другите с тайната надежда да им загинат, че ако може и нашата ,та да нямат другите откъде да си купуват мляко..ами от заразени с ком ..идеи хора какво очакваш
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А сега да видим лорд Билирибин и лорд Канибал какви ръководни позиции пак ще заемат? Британската Колониална-Комунистическа партия нещо взе да дава фира. То е ясно, че мотото "изглеждай като използвана тоалетна хартия и бъди по прост от най-простия, и нека това ти е социалното предимство" вече взе да попръцква. Да спрем расизма с колониален социализъм в който "Всички животни са равни, но едни са по-равни" - Дж. Оруел.
41
0
 
19
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Доста лекари, инженери и химици влезнаха по покана на Маркел. Вземете си от тях.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След брекзит с краза, а преди това с камаза. Регрес!
39
2
 
21
 
! Отговори
Злорад преди 7 месеца
Всяка империя си заслужава съдбата си рано или късно. Хич не ги мислим ингилизите дето са мародерствали цялата планета над 400 г.
38
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Да ли правилно разбирам заглавието,че в Англия ще има КРАЗОВЕ за лекари тези защо не ползват линейки ами кразове това са големи и бавни камиони за какво са им на лекарите,англииска работа.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Морска граница се пази по-трудно от сухоземна. Трябва флот, разходи. Италия и Гърция се напълниха с чужденци през морето.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Британците какво ще правят? Само ще пазаруват китайски стоки и ще ядат субсидирана храна от ЕС. Ягодите им стават само за топки за тенис или пинг-понг.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ех, защо не сме и ние островна държава... Роми нямаше да стигнат дотук никога, защото не умеят да плуват.
34
1
 
24
 
! Отговори
Бобчо преди 7 месеца
До 31
Аз имам поглед върху доста по-специфичен сектор - автомобилното производство. Работих в завод в Ковънтри и впечатленията ми за младите Англичани не са добри. Наркотици, алкохол и т.н. простотии. Мениджъра ми в прав текст ми е казвал многократно, че предпочита хора от източна Европа(няколко българи бяхме, малко румънци и доста поляци общо 50%, останалите 50% англичани), защото знаем защо ходим на работа. И тук става въпрос за доста добре платена работа, по фермите как е незнам.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"След Brexit в Англия – краза за лекари, финансисти...
А и не е ясно кой ще прибира реколтата от полето".
---
Ле, ле колко е кофти ИЗВЪН евро*ейския съюз ...
Колко е кофти, когато ТОЯ С ИШИЯСА не може да ти казва какво да правиш... :)
32
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Империята над ,която слънцето никога не залязва.Работници си имат колкото щеш.А който е умен и способен добри пари взема навсякъде по света.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да това е доста объркващо за нас българите ,защото в България като има проблем той си остава постоянен просто никой не прави нищо за решаването му.В Анлия като имат проблем си го решават по един или друг начин.И понеже българите пренасяме нашето мислене там си мислим че те като имат проблем няма да направят нищо по въпроса и им се притесняваме, А въобще не се досещаме че те просто си намират начини да се справят с всеки проблем които им изникне.
30
8
 
27
 
! Отговори
7 преди 7 месеца
Избягвайте да коментирате, ако не сте живели тук на острова. Виждам много млади английски момчета да работят тежък физически труд. Тук има такава социална система, за която вие, коментаторите не сте и чували. По-добре не коментирайте на основата на вашите знания от интернет :) Ако се съсредоточите върху българската действителност и поискате сметка на онези крадци там за мизерния живот в една богата държава като нашата, би било 100 пъти по-добре! :)
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В това издание има крАза за грамо.тни журна.листи.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неграмотност....
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На всеки е ясно че при промяна на статуквото на дадена държава ще има бизнес отрасли които ще бъдат по лошо положение от предишното статукво ,а ще се отворят нови бизнес отрасли които ще имат много по добри възможности за развитие от преди това.Затова като цяло икономиката ще се запази, но за отделните отрасли или ще се подобри или ще се влоши или просто няма да промени нищо.Но това е нормално.По принцип само при промяна на някой закон нещата се променят за бизнеса, А какво става в случая
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Анлия тази година е загубила няколко тона ягоди и от това се прави новина.Колко са от БВП тези ягоди 0.1 % или 0.0000000000001 % че да се прави новина от това.
25
7
 
39
 
! Отговори
Dedo преди 7 месеца
Аре стига сте бутали мокри фитили на хората. Преди да си отворят пазара на труда за източно европейци кой им бра ягодите до тогава? Британците ще се оправят. Вие гледайте вашата си паница и не забравяйте да се кланяте на краля тиква.....
24
2
 
48
 
! Отговори
Нека нека преди 7 месеца
да видят сега арабите и африканската паплач колко са работливи. Пияните и заляни млади британци са толкова некадърни, инфантилни, мърляви и необразовани, а пък и със самочувствие и претенции до небето. Нека сега си копат ягодите сами.