Седем българчета сред пострадалите в Болоня. Били на екскурзия

Едното дете е в по-тежко състояние
Обновена: 7 авг 2018 07:17 | 6 авг 2018 21:55, Петя Славова
24
Седем българчета сред пострадалите в Болоня. Били на екскурзия
Снимка: БТА

При вриза на камион-цистерна на магистрала край летището в Болоня по-рано днес са пострадали седем ученици от професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в град Силистра. Децата са се оказали в района на катастрофата. По-голямата част от тях са с леки наранявания, гласи съобщение на Министерството на външните работи на България.

Още по темата

Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници, от учебното заведение, които са на практически стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква дабъдат изписани още трима от учениците.

По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници, без опасност за живота.

Почетният консул на България в Болоня Франско Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.


 


24
Още от ЕС
Разследват датска банка за пране на пари в Естония
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Mhm преди 1 седмица
До Анонимен

Българчета може да предполага и ученици. Нормално е някои от единадесетокласниците да са пълнолетни. На стаж са в Италия, предполагам по някакъв европйски проект, но по време на инцидента са били на екскурзия. Честа практика е в рамките на проекта да съчетават работа с културна програма. Мислете малко преди да "храните" журналистите!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Българчета" предполага деца. После обаче се оказва, че са пълнолетни. Уж на екскурзия, после стаж. Хайде по-сериозно, драскачи!
18
2
 
7
 
! Отговори
Чочо падарина преди 2 седмици
Какъв стаж през август, когато нищо не работи? Някои даскали от Силистра са си докарали по някой лев + безплатна екскурзия, маскирайки го като стаж. Я нека кажат по колко са платили децата, та да ги сложат в общежитие на магистралата.
17
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 2 седмици
До Анонимен 14 Те не са отишли да гледат , а на стаж.Що не четеш за какво става въпрос и после да пишеш глупости.
16
3
 
8
 
! Отговори
Един преди 2 седмици
"а е,толкова са бедни по Силистра,че пращат децата си на екскурзии в Италия,няма бедни българи,има нагли,безсрамни,алчни,мързеливи,крадливи"

Това не е екскурзия, това е осигуряване на евтина работна ръка под предлог на екскурзия. Прочети по-надолу и ще видиш, че се говори за някакъв стаж в някаква фирма. Нали се сещаш какво правят?
15
4
 
11
 
! Отговори
Пич преди 2 седмици
Били на "екскурзия" или били на "стаж"? Защото, не знам дали ви прави впечатление, ама това са две различни неща. И какъв е този стаж в "местна фирма"? Усещате ли се как се взимат белите роби директно от ученическата скамейка и уж отиват на екскурзия, а иначе бачкат по някакви фирми. Имат ли разрешение за работа, кой прибира парите? Хайде сега основна проверка какво са правели тези деца в Италия, как е организирана тази "екскурзия", и т.н. Това е много любим номер на "учители" от училища/универс
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 16
"вриз" бе "вриз" хахахах
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Вриза" какво трябва да значи?
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз съм от Силистра ,

Селата около града са чисто турски ,но в града турци има много малко
11
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква е таз мания за пътуване , само си рискувате живота.. Светът е един и същ навсякаде... Какво ще и гледате на тази Италия.
10
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От Силистра са, какви помаци бълнуваш. А и да са, за деца става на въпрос, имай малко съвест.
9
24
 
10
 
! Отговори
Расия преди 2 седмици
Ако бяха в Москва, всичко щеше да е наред.
8
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
20 ученици и 4 учители, е това са екскурзианти на държавна издръжка !
7
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво са пострадали бе? Щом ще могат да разказват, значи всичко е наред. Очяквам следващата седмица да обиколят студиата на големите телевизии.
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пострадали деца, а те говорят глупости, честно не мога да повярвам!
5
3
 
38
 
! Отговори
mnmn преди 2 седмици
Само около 10 правописни греши. Браво !
4
3
 
30
 
! Отговори
mdaa преди 2 седмици
До НАЦИОНАЛИСТ

Защото си прост!
3
43
 
5
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 2 седмици
Що ми слагате минуси бе?! Да не ви намеря?
2
50
 
20
 
! Отговори
мдааа,от бедност ще преди 2 седмици
да е,толкова са бедни по Силистра,че пращат децата си на екскурзии в Италия,няма бедни българи,има нагли,безсрамни,алчни,мързеливи,крадливи и каквито искате ги наречете,но бедни не са
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега предполагам му стана ясно на оня вечно питащият форумец защо МнВР съобщава дали има пострадали българи при произшествие еди къде си по света.