Няма пострадали българи при пожара в Зигбург

МВнР предупреждава пътуващите с влак през града
8 авг 2018 11:37, Елка Василева
3
Няма пострадали българи при пожара в Зигбург
Снимка: архив, Reuters

Българите, които живеят или пътуват през близкия до Бон град Зигбург, да проявяват особено внимание при придвижването си с влак заради избухналия вчера край гарата пожар, предупреждава консулството ни във Франкфурт на Майн.

Сънародниците ни, които ползват експресните влакове, обслужващи Зигбург, да следят местните медии, както и съобщенията на властите, за да се уверят, че влаковете се движат по разписание, съветват българските дипломати на място.

Още по темата

В съобщението на пресцентъра на външното ни министерство се припомня за избухналия вчера пожар, обхванал близки до гарата къщи и засегнал гаровото пространство. Най-малко 28 души, сред които 20 местни жители, са били ранени.

Движението на високоскоростния ICE влак от Кьолн за Франкфурт е временно спряно в едната посока, се казва в информацията. Нарушения в разписанията на влаковете можело да има и днес.

До момента няма данни за ранени или пострадали български граждани. Повече информация може да бъде получена на телефоните на консулството ни във Франкфурт: +49-69-509 278 1310 и +49-69-509 278 132.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пострадалите българи са главно в България.
2
1
 
2
 
! Отговори
Гастарбайтер преди 5 години
Супер, че сте дали номерата на консулството ни във Франкфурт. По тази начин, като им се обадя и ще може да ми кажат да си следя разписанието и да внимавам като пътувам от там, безценна информация!
1
1
 
1
 
! Отговори
Tosho преди 5 години
Добре, че е консулството ни във Франкфурт на Майн да ни кажат, иначе никога нямаше да проявя особено внимание, пътувайки с влак по тази отсечка.