Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!

Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 17:38,
186
Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!
Снимка: архив Reuters

Населението на една малка държава с мащабите на Беларус е напуснало Източна Европа в посока Запад от 1990 година насам. Това са приблизително 12-15 милиона души от двата пола, което поставя страните в района на ръба на изчезването.

Ето причините за това в цифри, съдържащи се в австрийски доклад, цитиран от вестник "Труд".

"Младежите в Източна Европа на възраст между 18 и 30 напускат родината си главно по икономически причини. Ако младите хора напуснат, това означава, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това означава, че раждаемостта за запазване на броя на жителите трябва значително да надвишава необходимото съотношение от 2,1 деца на една жена, за да се компенсира спада на населението", се казва в документа.

Той акцентира и на общата тенденция намаляването на раждаемостта да продължи.

"Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 г. е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 г. раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца", се казва в доклада. Така загубите на Латвия от влизането й в ЕС представляват една трета от населението на републиката, при това една трета от младото население. СССР загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не искат да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е тайна. В "равноправна" Европа се яде по различен начин", се казва в материала.

Докладът анализира и разликата в благосъстоянието между Източна и Западна Европа, тя есъществена, стигне ли се до сравняването на заплатите.

"Най-висок доход в ЕС получават датчаните, чиято средна часова печалба без данъците и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този начин половината от населението на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от населението е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е само 3 евро и 35 цента, в Румъния – около 2 евро, а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако съпоставим покупателната способност, Дания е на първо място, а България е на последно място в ЕС", уточнява още изданието.

При това за тази статистика са взети в предвид само легалните доходи. Има обаче и сенчест сектор, в който заработват парите си третата каста от "новите европейци" – незаконните мигранти от Африка и Азия и украинците.

"Поляците или българите, много често официално са ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията за "новия свят на постмодернизма, където всичко расте в Интернет", се казва в документа.

Анализът допълва и че е ясен плюсът за хората от бившите съветски републики и другите "млади европейци" пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са народи, които могат поне да четат и пишат, и са с по-близка култура до германците, отколкото арабите, и са напълно способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето поколение.

Много хора напускат своите държави и ще продължат да го правят и в бъдеще. Според прогнозите на ООН, всички държави, в които се очаква най-активното намаляване на населението преди 2050 г., са разположени в Източна Европа.

Макар че, когато свършат едните, на "цивилизованите народи" на "старите" европейци ще им се наложи да поемат останалите. "В съответствие със Западнобалканската стратегия, публикувана през февруари 2018 г. Еврокомисията възнамерява да проправи пътя за влизане в ЕС на други страни. С помощта на инвестиции, реформи и усилване на сътрудничеството по пътя им към членство в ЕС трябва да бъдат подготвени Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина ", се казва в доклада на учените.

Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат достатъчно проблеми, но варианта с арабите и африканците, е по-лош, и те това вече добре го разбират. Затова славяните за европейците са идеалния вариант.

В доклада си учените допълват и че за да се реализира това мирно и пълзящо завоевание, е необходимо и съществуването на самия ЕС и неговата привлекателност за "диваците" от изтока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
2
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До 161Благодаря ти, че ми обърна внимание!В замяна ще бъда съвсем искрен с теб!Аз не съм избягал от България, а от българите, като теб. И тук, където живея не общувам с такива хора.Тук това е възможно, а в България няма спасение от вас. Вие знаете всичко и искате останалите да са като вас. Не се интересувате какво мислят и искат другите, щото вие знаете как трябва да е.Аз не съм така.Смятам, че имате право да живеете както ви харесва, нищо, че е различно от моя начин и представи за живот.
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко беше измислено. Богатите държави застаряваха и това им беше най-лесния начин за оцеляване.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не емигрира в Русия ?Защото всеки иска добър живот.
160
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците са като народа, произхождат от народа.А народа е мързелив, крадлив, мрънкащ и завистлив.Е, що се сърдите на политиците като сте едни и същи по характер и манталитет ;)
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
раждаемостта ни е екстра, етносите са много производителни!
158
3
 
2
 
! Отговори
до 159 Трол преди 5 години
Ти не си ***, а ми си една гъзо врътка... най- древната професия.... бил се клел на знамето, а знаеш ли как се спазва клетва?!?!?! Едно е да дадеш клетва друго е да я спазиш с цена на живота си... много ме трогна, че се бил врекал на некой си друго, дето дори не знае, че съществуваш и от кое село си... там дето си отишъл не си втора ръка, а ми си по - нисък от смрад лививете пакистанци и индийци... но какво ти говоря, щом не си могъл в България да си оправиш живота и да живееш нормално, къде ли
157
0
 
0
 
! Отговори
Dycux преди 5 години
Dobro utro bg hayduti i partizani. Vesel den!
156
6
 
13
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До 76Здравейте!Що да съм предател?Аз съм целувал знамето и съм се клел на НРБ.А тя не съществува вече.Едни хора я затриха.Преди време се заклех на Английската кралица и се смятам обвързан.Вие сте свободен да ме смятате за предател, изменик, беглец и пр.Но да го повтаряте е досадно.А да имате идеята, че вашите деца могат да се състезават с моите тук е много смело. Безумно смело.
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реве Стадото по форумите и се топи,а по улиците се движат блеещи уфЪЪЪсе!След това уФФъсете отиват пред урните и си "избират" терминаторите,от нам коя си партия!И ония от нам коя си партия,дето е взела властта се изхождат надлежно върху оФФчите им глави и все повече засипват останките от неврони в глаФочите им.И Стадото все блее и чака следващата нам ква си партия да го оправи и хептен не забелязва непрекъснатите оправяния!!И все друг му е виновен на Стадото!!!Боже,МАЛОУМИЕ!!БЕ-Е!!
154
5
 
6
 
! Отговори
dp преди 5 години
За да тръгне да се развива БГ трябва да бъде премахнат контрола на съветската агентурна мафия, който задушава всякакво покълване на дребни местни фирми извън незначителните сфери като разни кръчми, таксита и т.н. просто за да не изпуснат същия тоя контрол.При тая миграция е въпрос на време да го изпуснат разбира се, дългът ще нарасне над това, което могат да плащат малцината останали в БГ, заемите ще секнат и чак тогава може би ще има някакво ново начало.
153
1
 
15
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Всеки получава,Каквото заслужава.
152
1
 
7
 
! Отговори
Брокер от БАН преди 5 години
До Ти да видиш...Ще кажем, че да заприличаме на Северна Корея не е много умно.
151
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пич, българите направихме от българия ***... колкото повевче хора го осъзнават толко по бързо може нещо да започне да се променя
150
19
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Решениета е много просто.Заключване на границите като едно време и да видим дали ще стане по добре.Кво ще кажете за идеята ?
149
0
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 142 Ами вземи да напишеш и ти нещо въпроса , щом вдяваш от демография и скатистика.
148
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ес направиха България на кен еф за да избягаме от нея и да им робуваме
147
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпиват ни мозъците и ни източват хората
146
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че изкарвам парички, иначе досега да се бях изселил от тука. То чалга, то гавра, то орупция, то мутри, то непукизим, то ужасяващо гадни стоки ... Разбирам всички, които са се махнали.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** да не става с пляскане. Ей сега навърших 25.
144
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно--------------------------А простия *** български народ гледа как румънците протестират, гледа, чуди се, и покорно си подава вълната за следващото стрижене