Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!

Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 17:38,
186
Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!
Снимка: архив Reuters

Населението на една малка държава с мащабите на Беларус е напуснало Източна Европа в посока Запад от 1990 година насам. Това са приблизително 12-15 милиона души от двата пола, което поставя страните в района на ръба на изчезването.

Ето причините за това в цифри, съдържащи се в австрийски доклад, цитиран от вестник "Труд".

"Младежите в Източна Европа на възраст между 18 и 30 напускат родината си главно по икономически причини. Ако младите хора напуснат, това означава, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това означава, че раждаемостта за запазване на броя на жителите трябва значително да надвишава необходимото съотношение от 2,1 деца на една жена, за да се компенсира спада на населението", се казва в документа.

Той акцентира и на общата тенденция намаляването на раждаемостта да продължи.

"Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 г. е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 г. раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца", се казва в доклада. Така загубите на Латвия от влизането й в ЕС представляват една трета от населението на републиката, при това една трета от младото население. СССР загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не искат да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е тайна. В "равноправна" Европа се яде по различен начин", се казва в материала.

Докладът анализира и разликата в благосъстоянието между Източна и Западна Европа, тя есъществена, стигне ли се до сравняването на заплатите.

"Най-висок доход в ЕС получават датчаните, чиято средна часова печалба без данъците и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този начин половината от населението на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от населението е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е само 3 евро и 35 цента, в Румъния – около 2 евро, а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако съпоставим покупателната способност, Дания е на първо място, а България е на последно място в ЕС", уточнява още изданието.

При това за тази статистика са взети в предвид само легалните доходи. Има обаче и сенчест сектор, в който заработват парите си третата каста от "новите европейци" – незаконните мигранти от Африка и Азия и украинците.

"Поляците или българите, много често официално са ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията за "новия свят на постмодернизма, където всичко расте в Интернет", се казва в документа.

Анализът допълва и че е ясен плюсът за хората от бившите съветски републики и другите "млади европейци" пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са народи, които могат поне да четат и пишат, и са с по-близка култура до германците, отколкото арабите, и са напълно способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето поколение.

Много хора напускат своите държави и ще продължат да го правят и в бъдеще. Според прогнозите на ООН, всички държави, в които се очаква най-активното намаляване на населението преди 2050 г., са разположени в Източна Европа.

Макар че, когато свършат едните, на "цивилизованите народи" на "старите" европейци ще им се наложи да поемат останалите. "В съответствие със Западнобалканската стратегия, публикувана през февруари 2018 г. Еврокомисията възнамерява да проправи пътя за влизане в ЕС на други страни. С помощта на инвестиции, реформи и усилване на сътрудничеството по пътя им към членство в ЕС трябва да бъдат подготвени Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина ", се казва в доклада на учените.

Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат достатъчно проблеми, но варианта с арабите и африканците, е по-лош, и те това вече добре го разбират. Затова славяните за европейците са идеалния вариант.

В доклада си учените допълват и че за да се реализира това мирно и пълзящо завоевание, е необходимо и съществуването на самия ЕС и неговата привлекателност за "диваците" от изтока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КАРЛОВЕЦ *** ти си бил Кавал в България и вероятно и къде си сега в новата родина пак си Кавал..
102
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите в Германия учат професия безработен - икономика, бизнес, социология , медии , психология.. За такива негодници които са гледали да учат взъможно най-лесното няма работа и в Германия... Никъде по света пари за лесно не дават..
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА ти откъде си ги вадиш тези статистики, не ми е ясно? Защот толкова мразиш българите и ни изкарваш абсолютно неспособни? Нима всички сме някаква измeт за теб ?
100
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Нищо не познаваш всички българи в Германия учат възможно най-лесните специалности Икономика , медии, социология , псхилогия.. На 30 студенти българи 1 учи за инженер , а специалности математика и физика са екзотика по 1-2 в цяла Германия.. За лекар приема е много ограничен , а и българите карат до 2 курс.. Архитектите с направление - Художник , Артис , Бакалавър оф артс.. избират такава архитектура че е по-лесно.. В България архитектите са и инженери.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво става - от сто човека, петима станали хора на запад. Петима по-малко за България...
98
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах познат - Хасковлийски ром, който караше автобус в Копенхаген. Взимаше по 47 лева на час в тяхната валута. Не знам, ама си мисля, че 47 лева на час в Коенхаген е много по добре, от 600 лева на месец, в който часовете са доста повече, от договореното.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96Уау.... Що за грубост ! Приятелят ти .... добре, може и да е завършил нещо, но ти определено не си човек, кйто заслужава, дори да минава пред един алма матер, камо ли да влиза в него!
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Ъъъъ ..... Математика. Не знам за математика, но познавам редици архитекти, лекари, програмисти, икономисти и прочие, завършили и работещи там. Сега, кажи че са общо 12 човека и ще се изненадам, че познавам всички в класацията, и че сме от едно училище.
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Аз познавам Крум Сяров Завършил - Математика в ТУ-Дармщат .. Напълно наясно съм със Ситуацията в Германия .. В Германия не ценят да си учил бакалавър и магистър да са две различни специалности.. Така че ти с твойте 2-специалности си наври в дупката..
94
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мотя работа в България - 1100 лева на месец, за по 50-60 часа на седмица.Моята работа в Германия - 6800 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА СКАПАНИТЕ 37.5 ЧАСА НА СЕДМИЦАНе ми ги пробутвайте стандрта и прочие, защото имам познати там, ама не бъглагари, ами баш немци. Защо аз работя два пъти повече, а взимам 6 пъти по-малко ? И не, не гласувах за ГЕРБ !!!!
93
5
 
29
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 години
Точно в десетката... Сега разбрахте ли защо е цялата галимация, приемане в ЕС и т.н.? Просто това е съвременния начин за колонизиране, мирно и тихо.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА приятелю, мой ... да си се замисля, че специалността не е една ?
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИха, топ 300 ... НАЙ-ДОБРОТО НИ Е ЕДИН ЕДИНСТВЕН ФАКУЛТЕТ И ТО В ТОП 300 ...Бегай от тука, че кат да зачаткам...
90
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели да ви кажа , че математика в Германия последните 20години в Германия са завършили само 5-6 българи.. А Физика в момента има само 2 човека българи.. Затова ви казвам , че негодника е негодник където и да иде..Миналата година Физическия Факултет на СУ получи рейтинг за физика в топ-300 по Шанхайската Класация след него е Университета във Щутгард.. Нали искате добро образование.. защо няма мераклиии..
89
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели ние може да сме в България - но не пасем трева бе , сина учи 2семестъра в Германия , освен това от работата през 2месеца е в Германия на командировка по 4-5дни.. Предатели трева не пасем..
88
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бачкам на запад и ми е гот, а ти чакай от ***, пари за да оцелееш.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно че такава специалност "Математика и финанси" не съществува в България.. Друго че Банките във Франкурт взимат въпитаници само на определени университети наприемер специалност "Бизнес Математика" Статиситка .. Най-търсени са от Техническия Универитет Дармщат
86
0
 
4
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
В коя държава си в момента
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия където взимат европейски заплати в европейските държави какви ли проблеми имат сигурно по форумите коментират дали да си купят една марка или друга яхта или кой остров да си купят
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82 Нали се сещаш , че такава специалност математика и финанси в България няма ..