Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!

Дания е на първо място по покупателна способност, България - на последно
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 17:38,
186
Една малка държава емигрира на Запад! Мирно и тихо завоевание!
Снимка: архив Reuters

Населението на една малка държава с мащабите на Беларус е напуснало Източна Европа в посока Запад от 1990 година насам. Това са приблизително 12-15 милиона души от двата пола, което поставя страните в района на ръба на изчезването.

Ето причините за това в цифри, съдържащи се в австрийски доклад, цитиран от вестник "Труд".

"Младежите в Източна Европа на възраст между 18 и 30 напускат родината си главно по икономически причини. Ако младите хора напуснат, това означава, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това означава, че раждаемостта за запазване на броя на жителите трябва значително да надвишава необходимото съотношение от 2,1 деца на една жена, за да се компенсира спада на населението", се казва в документа.

Той акцентира и на общата тенденция намаляването на раждаемостта да продължи.

"Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 г. е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 г. раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца", се казва в доклада. Така загубите на Латвия от влизането й в ЕС представляват една трета от населението на републиката, при това една трета от младото население. СССР загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не искат да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е тайна. В "равноправна" Европа се яде по различен начин", се казва в материала.

Докладът анализира и разликата в благосъстоянието между Източна и Западна Европа, тя есъществена, стигне ли се до сравняването на заплатите.

"Най-висок доход в ЕС получават датчаните, чиято средна часова печалба без данъците и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този начин половината от населението на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от населението е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е само 3 евро и 35 цента, в Румъния – около 2 евро, а картината свършва с България, където средното заплащане на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако съпоставим покупателната способност, Дания е на първо място, а България е на последно място в ЕС", уточнява още изданието.

При това за тази статистика са взети в предвид само легалните доходи. Има обаче и сенчест сектор, в който заработват парите си третата каста от "новите европейци" – незаконните мигранти от Африка и Азия и украинците.

"Поляците или българите, много често официално са ангажирани от "белите господари" с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във фабрики и заводи, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени творческите професии и разсъжденията за "новия свят на постмодернизма, където всичко расте в Интернет", се казва в документа.

Анализът допълва и че е ясен плюсът за хората от бившите съветски републики и другите "млади европейци" пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са народи, които могат поне да четат и пишат, и са с по-близка култура до германците, отколкото арабите, и са напълно способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето поколение.

Много хора напускат своите държави и ще продължат да го правят и в бъдеще. Според прогнозите на ООН, всички държави, в които се очаква най-активното намаляване на населението преди 2050 г., са разположени в Източна Европа.

Макар че, когато свършат едните, на "цивилизованите народи" на "старите" европейци ще им се наложи да поемат останалите. "В съответствие със Западнобалканската стратегия, публикувана през февруари 2018 г. Еврокомисията възнамерява да проправи пътя за влизане в ЕС на други страни. С помощта на инвестиции, реформи и усилване на сътрудничеството по пътя им към членство в ЕС трябва да бъдат подготвени Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина ", се казва в доклада на учените.

Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат достатъчно проблеми, но варианта с арабите и африканците, е по-лош, и те това вече добре го разбират. Затова славяните за европейците са идеалния вариант.

В доклада си учените допълват и че за да се реализира това мирно и пълзящо завоевание, е необходимо и съществуването на самия ЕС и неговата привлекателност за "диваците" от изтока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81Хора като теб, нямат приятели, нито тук, нито зад граница.
82
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79Аз завърших математика и финанси. В България максималното заплащане, което ми предлагаха беше 2200 лева. Извинявам се, но на фона на 11 000 евро на месец, простно няма начин, да стоя в България....
81
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите набори 90-те бегаха и седяха за да може децата им да получат добро образование.. Най-голямото постижение на децата на предателите е медицински брат в САЩ.
80
3
 
3
 
! Отговори
stomin преди 5 години
До Анонименаз съм си добре и тук плъх комсомолски а той ако има дупе и желание да се пробва то си е за него бе мушморок
79
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели кой ще ви дате пари на вас бе - 70% от младежите са завършили икономика и администрация .. Искате да станете началници на германците ли. Учили икономика набили им либералната демокрация в празната глава промили им мозъка. и си мислят на запад ще намерите на някому тоягата ..
78
4
 
11
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
77
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До stomin Ще му дадът ако искаш да се пробваме.. негоднико .. Негодници мързи да ги мислят , завършил икономика в УНСС ,че е най-лесно и мечтае да стане началник.. за такива работа никъде по света няма.
76
0
 
3
 
! Отговори
stomin преди 5 години
До Анонименаха говори си ще вземе ако му ги дадат
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели - негодника , негодяйя си е негодник ако ще не в САЩ ами след САЩ в на Хаваите да иде.. Не в Канада ами на Северния полюс да иде пак негодник.. Аз съм на 50г. децата са учили в България .. Е сега моя син да замине в Германия ще вземе повече пари от вашите деца предатели като вас.
74
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички русофили,фоби, предатели, псевдопатриоти, патриоти и дргуи подобни ***:Държавата ще се оправи, ако хората станат малко спокойно, ако имат повече пари, ако няма толкова корупция, ако се държим заедно и не се караме, като 4 годишни пред учителката в детската градина. Кога последно, помогнахте на когото и да е, както и да е ? Защото ако не ни стане навик, да ни ПУКА МАЛКО ПОВЕЧЕ, до 20 години, тази страна ще я няма.
73
3
 
27
 
! Отговори
stomin преди 5 години
До Анонимензащо предатели бе живота е един и всеки си търси място под слънцето като не успява тук нека пробва и другаде не цял живот да мизерува
72
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Кой па те предаде тебе ? Баща ти, като те изтърваше многократно на главата ти ли ?
71
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели отивайте къде искате , родината няма нужда от предатели , предателя е най-проклет , най-мразен , всяка съдебна система на всички народи е определила за предателя най-голямото наказание.. В момента сме колония и ЦРУ не давама да убиваме предатели , но ще дойде време когато ЦРУ няма да може да ви закриля..
70
10
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
А колко емигрираха в Русия? Ахахахаха... :)))
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Може би, ако имаш образование и стаж във въпросната държава, нямаше да задаваш такива въпроси. Защото в България, един счетоводител към средно голямо предприятие, изкарва 700 лева. Във Швеция и Дания по 8000 лева. И дори след всички данъци и прочие, успяват със жилището, успяват, да имат инвестирани пари и не се притесняват, че ако останат без разбота, след 2 месеца няма да се чудят, с какво да се увият, че да изкарат нощта на улицата ...
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Напиши "цени гарсониери център София" и ще се увериш!
67
2
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До онанимен63явно си некв късметлия, аз нямам съученици или роднини зад граница дето да се влачат по тумбак и да викат че е лошо. лошо е, че не си бих камшика още след средното.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Не знам в кой филм на ужасите е по-добре, да спиш с плъховете в мизерия и нищета е по-добре, от това, да си собственик на живота си и не гледаш със сълзи, към хората позволили си да отидат на море... А и да имаш КЪЩА ! Ако нямаш, кой да ти даде такава , ако нямаш кой да ти помага на 19 години, ПРОСТО СИ ОБРЕЧЕН на мизерия.
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58С 3 000 евро месечно ще можеш да си купиш.Просто тарикатите у нас така надуха цените на имотите, че ще се задавят чак!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен най-бедната страна сме и с най-много народни кюф тета на глава от населението, които сигурно не са на последно място по заплащане в ЕС.