В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!

Соцлидерката поиска реакция от шефа на Европарламента
Обновена: 13 авг 2018 15:09 | 13 авг 2018 13:45,
237
В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!
Снимка: Facebook

Лидерката на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, възмутена от изказване на евродепутата Ангел Джамбазки.

Преди дни Джамбазки, който е и зам.-шеф на управляващата ВМРО, каза, че всички в БСП са за разстрел, защото заради тях има македонска нация. Думите му бяха в отговор на критиките на Нинова за липсата на реакция у нас на изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско.

В писмото си до Таяни, изпратено днес, Нинова прави аналог с мрачните времена на Хитлер в Европа и призовава шефа на евродепутатите да се разграничи от Джамбазки.

Още по темата

Червената лидерка се възмущава, че Джамбазки отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси. Според нея това не е изолиран случай и има тенденция за засилване на езика на омразата от националисти и крайнодесни политически лидери.

"Трябва да отбележа, че в годините на прехода след 1989 г., в условия на най-тежка политическа конфронтация, никога народни представители и политически фигури не са си позволявали подобни крайности, призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти", пише в писмото си Нинова.

Тя допълва, че още по-недопустимото в случая е, че се вменява колективна вина.

"Посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа", се казва още в писмото на лидерката на социалистите.

Тя пише на Таяни, че когато подобни закани излизат от устата на член на Европейския парламент е негово задължение да се разграничи и да предприеме възможните мерки. Нинова напомня, че Европейският парламент е символ на обединена, мирна и демократична Европа, а с поведението си Джамбазки поставял върху него "кафяво петно".

Лидерката на БСП напомня и че никой от ръководството на ВМРО, нито премиерът, не се е разграничил от думите на евродепутата.

"Знаем, че политическият дебат понякога е остър и агресивен между различни по своята идеология партии, но когато езикът на омразата завладява този дебат, наша обща отговорност е да използваме всички възможности да го пресичаме", завършва писмото си Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Като управляваха БСП и ДПС им броихме дните, оставащи до края на мандата и искахме час по-скоро да се махат от власт. Сега пак ли ще ги връщаме на власт? Хайде стига моля.
9
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилна стъпка на Нинова.
8
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-6,ти от розовите ли си,или от герб-комунисти.
7
18
 
10
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До Анонимен"Тоя Джамбазки е обикновена Тиквена под лига, така че да не се прави на патриот.Точно той и коалиционните му партньори от ГЕРБ признаха македонския език и нацияТова е лъжа, ама от най-опашатите. Комунистическа.'
6
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво друго може да се направи с национални предатели, разстрела им е малко.
5
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсни червени червеи!
4
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая се оля вече БГ е суверенна държава, да си взема шапката и да отива в Италия Сибир или където иска къв е Таяни че да ни се меша.
3
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а пред 89-та комунистите не говореха, а направо разстрелваха.
2
22
 
37
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Управлението на БСП и ДПС ще запомним с глад и мизерия. Затова никакви БСП-та и ДПС-та.
1
24
 
47
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
БСП отдавна са за убиване.