В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!

Соцлидерката поиска реакция от шефа на Европарламента
Обновена: 13 авг 2018 15:09 | 13 авг 2018 13:45,
237
В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!
Снимка: Facebook

Лидерката на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, възмутена от изказване на евродепутата Ангел Джамбазки.

Преди дни Джамбазки, който е и зам.-шеф на управляващата ВМРО, каза, че всички в БСП са за разстрел, защото заради тях има македонска нация. Думите му бяха в отговор на критиките на Нинова за липсата на реакция у нас на изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско.

В писмото си до Таяни, изпратено днес, Нинова прави аналог с мрачните времена на Хитлер в Европа и призовава шефа на евродепутатите да се разграничи от Джамбазки.

Още по темата

Червената лидерка се възмущава, че Джамбазки отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси. Според нея това не е изолиран случай и има тенденция за засилване на езика на омразата от националисти и крайнодесни политически лидери.

"Трябва да отбележа, че в годините на прехода след 1989 г., в условия на най-тежка политическа конфронтация, никога народни представители и политически фигури не са си позволявали подобни крайности, призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти", пише в писмото си Нинова.

Тя допълва, че още по-недопустимото в случая е, че се вменява колективна вина.

"Посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа", се казва още в писмото на лидерката на социалистите.

Тя пише на Таяни, че когато подобни закани излизат от устата на член на Европейския парламент е негово задължение да се разграничи и да предприеме възможните мерки. Нинова напомня, че Европейският парламент е символ на обединена, мирна и демократична Европа, а с поведението си Джамбазки поставял върху него "кафяво петно".

Лидерката на БСП напомня и че никой от ръководството на ВМРО, нито премиерът, не се е разграничил от думите на евродепутата.

"Знаем, че политическият дебат понякога е остър и агресивен между различни по своята идеология партии, но когато езикът на омразата завладява този дебат, наша обща отговорност е да използваме всички възможности да го пресичаме", завършва писмото си Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
12
 
42
 
! Отговори
Царство България преди 5 години
Влиза във войната за да си върне отнетите български земи включая Македония. И успява! Впоследствие Сталин/ СССР ни открадва Македония и я подарява на Тито/Югославия. Такива като Нинова са блеели предателски:- Да живей българо-съвеЦкста дружба! Така че те са си предатели и Джамбо е прав...
149
0
 
41
 
! Отговори
От истината боли преди 5 години
Тя не отрича, че казаното от Джамбазки е истина, а само, че не трябва така да й се говори.
148
11
 
48
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Джамбазки не е в грешка. Заслугата на комунистите и особено на Георги Димитров за македонизацията е огромна. Но Курнеля може би се разграничила вече от Георги Димитров, както с Бенчо Бенчев. Вече не са й другари и се обижда, ако я свързват с тях.
147
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелий, най-интересното е че ако бяха живи едно времешните славни комунисти на БКП, първите срещу които щяха да обърнат пушките сте ти и Кире Добревия- МИЛИОНЕРА, заради извършеното НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и подкрепата ви за капитализма!
146
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде оставете го вече това БСП! То не е на власт!Тия на власт са страшните!Оядоха се и имат властта като бащения!А това не е добре вече!
145
11
 
35
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Има Комунист, Има проблем!Няма Комунист, Няма Проблем!Колкото и да е *** Джамбаски му е ясна тази максима! хахахах
144
10
 
42
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Джамбазки с тия думи направо утрепал червената кобила от Позитано...
143
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е брутален крадец, на косъм разстояние е до властта, не знам нормалните българи дали осъзнават , колко близо се намират до катастрофа. Пипне ли властта дори за кратко, от България нищичко няма да остане.
142
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългарите ги затри др. Луканов като одържави пенсионните фондове и после ги раздаде като начален капитал на верните партийни другари за построяване на бандитския капитализъм. Създаде нови партии и ликвидира дисидентите, създаде мутрите и положи основите на бандитската приватизирания, един истински комунист, въвел в изпълнение плана Ран-Ът който унищожи българската държава и нация. Не БСП нямат нищо общо с това, те просто са партията на милионерите и мутрите в БГ.
141
9
 
12
 
! Отговори
вертолет на кат преди 5 години
Кой са по -опасни сегашните от БСП или бившите комуникти който са се пребоядисали и са в момента на власт в партии уж нямащи нищо общо и мразещи комунизма тази им дейност може и да е по заръка на БКП ......затова демокрацията ни е такава ,че да ти се ........ от нея -а Джанбазки ?......
140
7
 
32
 
! Отговори
БСП - ключови думи: преди 5 години
диверсии, саботажи, атентати, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм,лъжи, демагогия... - с една дума комунисти...
139
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп означава националнаи кризи, антибългарска политика и до дупка грабене на народа/ робите.
138
13
 
36
 
! Отговори
БСП съсипа България преди 5 години
Защо да вярваме на БСП ? БСП няма успешно управление, в цялата си сто и кусур годишна история, защо червеният шаман Кънчо Ст. мисли че тепърва и предстои такова?! Всяко управление на левицата е завършвало с фалит на държавата и национална катастрофа.
137
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разстрел - не,но за лапачка - винаги готови верни комунисти!
136
4
 
21
 
! Отговори
вертолет на кат преди 5 години
Да попитам ,а тея дето преди 89 бяха в БКП ,а сега са лидери какво ще ги прави Джамбазки,щото някак си всеки си приказва както си му отърва ,а си представете ,че беше се състояла една истинска лустрация на всички членували в БКП и ми кажете колко от лидерите в момента нямаше да ги има...комунистите ,такива ,онакива,а като ги питаш за техния лидер ---аааа той не е такъв ,аайде моляви се....
135
8
 
16
 
! Отговори
Баскервилската кучка преди 5 години
До КЛИЗМА НА КОМУНИЗМАИ продължават да я грабят чрез ГЕРБ !!!
134
12
 
30
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 5 години
Отвратителни червени престъпници. Техните бащи клаха българския народ, както и турчин не го е клал. Тези комунистически животни ограбиха България до последната стотинка-изверги и потомци на масови убийци и ***!!!
133
7
 
23
 
! Отговори
extremist преди 5 години
призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти - ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДРАГА НИНОВА. И ТИ СИ В ГРУПАТА.....ГРУПАТА ЛЕСНО ЩЕ Я ПОЗНАЕТЕ - ВСИЧКИ КОИТО НЕ ПРЕДЛАГАТ РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА В НЕЯ
132
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми прав е Джамбаза!
131
3
 
25
 
! Отговори
extremist преди 5 години
всички в БСП са за разстрел - НЕ Е САМО В БСП; ПРОЦЕДУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ ВЪРХУ ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗАЕДНО С НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ(НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ПОТОМСТВЕНИ КРАДЦИ, БЪДЕЩИ ПОЛИТИЦИ)