В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!

Соцлидерката поиска реакция от шефа на Европарламента
Обновена: 13 авг 2018 15:09 | 13 авг 2018 13:45,
237
В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!
Снимка: Facebook

Лидерката на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, възмутена от изказване на евродепутата Ангел Джамбазки.

Преди дни Джамбазки, който е и зам.-шеф на управляващата ВМРО, каза, че всички в БСП са за разстрел, защото заради тях има македонска нация. Думите му бяха в отговор на критиките на Нинова за липсата на реакция у нас на изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско.

В писмото си до Таяни, изпратено днес, Нинова прави аналог с мрачните времена на Хитлер в Европа и призовава шефа на евродепутатите да се разграничи от Джамбазки.

Още по темата

Червената лидерка се възмущава, че Джамбазки отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси. Според нея това не е изолиран случай и има тенденция за засилване на езика на омразата от националисти и крайнодесни политически лидери.

"Трябва да отбележа, че в годините на прехода след 1989 г., в условия на най-тежка политическа конфронтация, никога народни представители и политически фигури не са си позволявали подобни крайности, призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти", пише в писмото си Нинова.

Тя допълва, че още по-недопустимото в случая е, че се вменява колективна вина.

"Посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа", се казва още в писмото на лидерката на социалистите.

Тя пише на Таяни, че когато подобни закани излизат от устата на член на Европейския парламент е негово задължение да се разграничи и да предприеме възможните мерки. Нинова напомня, че Европейският парламент е символ на обединена, мирна и демократична Европа, а с поведението си Джамбазки поставял върху него "кафяво петно".

Лидерката на БСП напомня и че никой от ръководството на ВМРО, нито премиерът, не се е разграничил от думите на евродепутата.

"Знаем, че политическият дебат понякога е остър и агресивен между различни по своята идеология партии, но когато езикът на омразата завладява този дебат, наша обща отговорност е да използваме всички възможности да го пресичаме", завършва писмото си Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
9
 
37
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
109
7
 
13
 
! Отговори
П.Р.СЛАВЕЙКОВ преди 5 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
108
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ГЕРБ!
107
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА"демократи" - ключови думи:колониализъм, робски труд и робовладелчество, никакви права и свободи, намеса във вътрешните работи на ВСИЧКИ страни, въоръжени нападения на суверенни страни, подклаждане на конфликти и убийства на мирни хора, подли провокации и информационна война подкрепена с фалшиви новини, незаконни санкции, огромна корупция, наркотрафик и проституция, бедност и неравенство, експлоатация на чужди страни и грабеж на чужди ресурси, финансови балони и кризи и още и още
106
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червената банда служи на чужда и враждебна държава-Русия.
105
11
 
21
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
104
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До АнонименЗа къв Стамболийски балнуваш бе... - той е бил най-големия главорез... - чувал ли си за "Оранжевата гвардия"...
103
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Джамбазки стана евродепутат, когато ВМРО беше в коалиция с Бареков. А зад Бареков стоеше Делян Пеевски.Това е положението.После заради далаверата ВМРО отиде при Борисов и сега го целува на определеното за слугите място.
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100А ако "народа" се "самоопредели" за хипопотами.............и това ли ще е нормално??? Всъщност, какво искам от джендърчета, на тях даже не им стига акъла (или знанията) и не могат да се определят какво са - мъж, жена или.....(айде да не се изразявам) та ще се "определят" какъв "народ" са! Не виждате ли, че тия "индивиди" нямат нито род, родина, култура и традиции?
101
5
 
16
 
! Отговори
12345 преди 5 години
И не само за македонската нация. Ами за 45 години комунизъм?
100
7
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
БСП - Ключови думи:диверсии, саботажи, атентати, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм, демагогия... - с една дума БС-пари...
99
17
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
АКО ДЖАМБАЗКИ Е ИМАЛ ПРЕДВИД БКП, СБЪРКАЛ Е АДРЕСА.КОМУНИСТИТЕ СА В ГЕРБ, НЕ ОСТАНА И ЕДИН ЗА ЦЯР В БСП.
98
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кина 98Мддаааа..........наистина жалко.....доколко народа "след 1989" се е опростачил!!!! Дай му да "разстрелва, отстранява, унижава и унищожава"!!!!! А СЕ ПИШЕХА "демократи"!!! Мили Боже, имам чувството, че се връщат времената на Светата Инквизиция!
97
6
 
10
 
! Отговори
seira преди 5 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:140 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!НАРОДЕ !!!!!
96
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом македонци се самоопределят за такива Значи има такава нация! И никоя партия.Не носи отговорност за това! Точка!
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Македония стана досадна. Няма ли историци, компетентни, ерудирани, които да предупредят управляващите да не се заиграват с макета и сърби? България винаги е била потърпевша от техните действия. Те не са се променили през годините и няма да се променят.
94
3
 
20
 
! Отговори
Кина преди 5 години
До Народен съд Добра идея, към тези след 1989г. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се включат и тези, управлявали България след 9 септември 1944г. - щом бъдат отстранени туморите, страната ще се съживи в здраве и благоденствие.
93
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямаше Македонска република в Югославия, сега щеше да бъде сръбско и сръбска област, както е Войводина. Неразделна част от Сърбия и вътре някакво македонско малцинство. Отделната македонска република в Югославия е максималното, което е могло да се направи след загубата на войните от буржоазните и десни партии, управлявали България. Вемерео са виновни за убийството на министър-председателя Александър Стамболийски, участват активно в преврата и осигуряват главорези. Били са забранявани.
92
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички партии в Бг са лъже партии с лъжепрограми и лъжеидеали - били те червени, сини, гербери, псевдопатриоти и така нататък, Но само и единствено в България се наблюдава тази практика на клепане на другия пред отговорни органи. Да сте видели досега, нещо такова в друга държава? Примерно германски партии да се плюят пред Юнкер? Това е един абсурд останал в нас по наследство от доносничеството през социализма. Ето затова никога няма да се оправим.
91
7
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Свадливата кака се е уплашила. Даже и китката си е нагласила. Споко *** нема да те гръмнат. Нали без тебе ще умрем от скука :)