Памет за жертвите: 1 г. от терористичните актове в Каталуния

Положиха цветя на прочутия булевард "Рамблас" в Барселона
17 авг 2018 13:07, Елка Василева
8
Памет за жертвите: 1 г. от терористичните актове в Каталуния
Снимка: БТА

Испания отбелязва днес една година от терористичните актове в Каталуния, при които бяха убити общо 16 души, предаде Асошиейтед прес.

Цветя бяха положени на прочутия булевард "Рамблас" в Барселона, където на 17 август миналата година пикап се вряза в преминаващите пешеходци. На церемонията присъстваха испанският крал Фелипе Шести, кралица Летисия, премиерът Педро Санчес и местни политически лидери.

Фелипе Шести обаче бе посрещнат в Барселона със закачен на сграда на площад "Каталуния" транспарант с надпис "Испанският крал не е добре дошъл в каталунските земи".

Близките на жертвите на атентатите в Барселона и Камбрилс помолиха годишнината да не бъде помрачавана от политическия конфликт между Испания и Каталуния.

На 17 август 2017 г. терорист уби 15 души в Барселона, прегазвайки 14 души с пикапа си на булевард "Рамблас" и намушквайки смъртоносно един с нож. Няколко часа по-късно в Камбрилс бе извършен втори атентат, един от пострадалите при който почина от прободните си рани с нож.

Отговорност за нападенията пое терористичната групировка "Ислямска държава", припомня АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как някакси свикнахме с и приехме за нещо нормално всички тези терористични акции,заради ЕС,заради Меркел, заради този и заради онзи.Просто не проумявам.Вместо да ги смачкаме и унищожим тези *** още при втория терористичен акт.Толкова е ясно и очебийно.
6
11
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Айде ся това са глупости болен народ. Алаху Акбар
5
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Калкулаторке, както стана ясно от публикуваните снимки, атентат и жертви не е имало. Имаше учение на техните Спешна помощ, Пожарна и МВР. Ако не вярваш - прегледай пак снимката с възрастната дама с червеникава боя на лицето, която нагло се опитаха да ни пробутат за "жертва", сякаш сме слепи.
4
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Голямо затишие се получи-цяла година.Обаче испанското правителство взема мерки-приема и недопуснатите в Италия пришълци.Очаквайте скоро ново раздвижване.
3
1
 
8
 
! Отговори
АЛЯСКА РАМБО преди 5 години
Испания е бита карта,Няма ги,Великите,конкистадори
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече примитивни повече убийства. При висока младежка безработица се канят същества нямащи нищо общо с цивилизацията. В каквито и дрехи да ги сложите кафявото б0клука си е винаги б0клук.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова испанските неотолерасти пуснаха всякакви нелегални примитивни същества в страната си.