Турция пусна арестувана германска журналистка

Мешале Толу е била задържана по обвинение в тероризъм
46
Турция пусна арестувана германска журналистка
Снимка: архив Reuters

Турски съд разреши на германска журналистка, арестувана миналата година по обвинения в тероризъм, да напусне страната. Това предадоха ДПА,и БТА, като се позоваха на активисти.

Процесът срещу 33-годишната Мешале Толу, преводач и журналист от лявата информационна агенция ЕТХА, обаче ще продължи.

Нейният съпруг Суат Чорлу, на когото са повдигнати същите обвинения, трябва да остане в Турция, съобщи в изявление групата "Свобода за Мешале Толу".

Процесът срещу Толу, както и тези срещу репортера на германския в. "Велт" Дениз Юджел и правозащитника Петер Щойтнер, обтегнаха сериозно отношенията между Анкара и Берлин, отбелязва ДПА.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не се връзвайте на провокации и не обръщайте внимание на гнусния тюркофобски трол. Цял свят знае че ние сме траки и че сме на тези, нашите си, ридни земи поне от 30 000 години. Нека си пише уродътт и да си вЕрва.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2/3 от турците не са тюрки, защото са си прибирали кръвния данък и са ислямизирали европейското население, което масово се изселва след независимостта на балканските държави. Тюрките са монголоиди, а много хора в турция изглеждат европейци. За "чисти" тюрки можем да говорим за Казахстан, Узбекистан и Туркменистан. Ние знаем кои сме, май вие не знаете кои сте.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аспарух може и да е бил тюрк и символа на династията му, но България от 7 до 10 век се е населявала от десетки етноси. Те и руснаците са били управляване от викингите Рюрикови и половин Европа от немската династия на Хабсбургите, но нито първите са викинги, нито вторите немци.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Относно произхода на българите - генетичните изследвания показват, че хаплоидните групи на българите са съставени основно от протобалканските I2a и E1b1b1a1, характерни са Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Гърция и естествено Македония. В Микс със славянските R1a и келтските R1b. Останалите в по-малки проценти се препокриват с тези на скандинавците и италианците. Азиатските гени са около 1,5%. Преди да се говорят глупости е хубаво да се чете.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТЕ СИГУРНО СА ОТ ТУРСКИЯ ХЕЛЗИНГСКИ КОМИТЕТ?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тюркската теория за произхода на българите обикновено се поддържа от хора, чели нещо за произхода ни последно в училище. Информация много, въпросът е да има желание за знания...
24
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
ЕДИН БЪРКА РЕЛИГИИ И ЕТНОСИ !!! ЯВНО НЕ ЗНАЕ ,ЧЕ АТЕИСТИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ "ЗАМУЗЕНИТЕ" ВЯРВАЩИ В ЕВРЕЙСКИ ИЗМИСЛИЦИ -/СЪЗДАДЕНИ С ЦЕЛ САМОЗАЩИТА-ПОДОБНО НА КОНГ-ФУ В МОЗГЪТЪТ / !!! И ВИ УВЕДОМЯВАМ , ЧЕ МЮСЛИМСКАТА И ГЛИСТИАНСКАТА РЕЛИГИИ СА СИ КОПИЯ !!!
23
0
 
6
 
! Отговори
ззз преди 7 месеца
... муpгaви мюсюлмани ...
аман от цензура!!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
ззз преди 7 месеца
Преди известно, моя позната, бъгарка от труски произход, живееща във Франция ми показа какво пише във Френската енциклопедия за България: " ... нселение, от тУрски произход ..." наблягам тУрски а не поне тЮркски произход.
Жената, макар и самата тя действително от турски произход беше възмутена от явната "грешка".
А после се чудех, що не мога да убедя колегите французи, че българите, не сме нация от *** мюсюлмани!
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не съм мохамаденин, християнин съм.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На никой германец не му е хрумнало да твърди че сегашните французи и италианци са германци защото някога франките лангобардите и готите са били германски пленена.Това може да хрумне само ба потомците на едни диви племена дошли на Балканите векове следа като е имало установени християнски държави.Племена чията култура у цивилизация е на 99%взаимствана от много по-развитите цивилизации на ромеите и арабите
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо тюркската теория е само една от теориите.Сега стана модерна и иранската. Второ добре е написано че става дума за езиково семейство. Няма се предвид етническо родство.И трето дори и да сме били преди 1400г тЮрки това не ни прави тУрци нитю роднини с турците.Евентуално преди хилядолетие сме нашите прадеди са говорили на език близък до този на прадедите на днешните турци
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ето ви българската уикипедия, какво вие сами сте писали:

"Сведенията за езика на прабългарите са оскъдни, но повечето лингвисти го причисляват към групата на тюркските огурски езици."

"За произхода на името „българи“ има множество различни хипотези, една от тях го свързва с тюркския корен bulga- „смесвам“, "разбърквам", тоест смесен народ."

"Редица учени ги смятат за тюркски племена които се появяват в Понтийско-Каспийската степ през 4-ти век, където се смесват с хуните."
17
5
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 7 месеца
Ще я пуснат иначе глад ги чака!!!
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наименованието „тюрк“ и използвано за първи път официално като политическо име през 6 век.

На оня необразован мюслюю долу. Вземи се образовай малко мишленцеее от поляната. Пра Българите са ви мачкали китарите много преди 6 век . Изостанал етнос с изостанала глава.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Майка ми и баща ми са починали.
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Силата на слупостта е в...
Ами в нищо не е.
Глупостта е слабост.
Не са само англичаните и руснаците, всички всички, всички учени по света твърдят, че прабългарите са тюрки, влизали са в състава на тюркски хаганати, говорили са тюркски, всички факти са именно в тази посока. Учените работат с факти. А фактите са такива.
Истината боли а?
Жал ми е за вас, сами не искате да приемете истината.
А тя си е такава. Не зависи от това какво вие искате.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще пусне ами. Ако и Германия и прасне едни санкции и направо , ще забие нос в калта мустакатияя ОтворКО.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви гермснски имена само имат тия германски журналисти - Мешале и Суат
11
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
The Bulgars (also Bulghars, Bulgari, Bolgars, Bolghars, Bolgari, Proto-Bulgarians) were Turkic semi-nomadic warrior tribes that flourished in the Pontic-Caspian steppe and the Volga region during the 7th century.
The Bulgars spoke a Turkic language.

Ето ви и англиската уикипедия.
И тук пише, че прабългарите са тюрки и са говорели на тюркски езика.
Айде стига ви толкова за днес. Няма нито един учен по света, който да твърди, че българите не са тюрки.
Само българските комунистически "учени".