Турция пусна арестувана германска журналистка

Мешале Толу е била задържана по обвинение в тероризъм
20 авг 2018 09:00,
46
Турция пусна арестувана германска журналистка
Снимка: архив Reuters

Турски съд разреши на германска журналистка, арестувана миналата година по обвинения в тероризъм, да напусне страната. Това предадоха ДПА,и БТА, като се позоваха на активисти.

Процесът срещу 33-годишната Мешале Толу, преводач и журналист от лявата информационна агенция ЕТХА, обаче ще продължи.

Нейният съпруг Суат Чорлу, на когото са повдигнати същите обвинения, трябва да остане в Турция, съобщи в изявление групата "Свобода за Мешале Толу".

Процесът срещу Толу, както и тези срещу репортера на германския в. "Велт" Дениз Юджел и правозащитника Петер Щойтнер, обтегнаха сериозно отношенията между Анкара и Берлин, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та даже там където работя има българи патрити с татуировки и даже някои пък от хората в България носят на синджирче знакът "IYI", интересно как така не знаят, че това е символът на тюрките. Даже в днешно време в Турция има такава партия IYI Parti.С макетата се 1:1. Те си решават какви да са, онези били македонци, тея па били арийци. Те и тези от маалата са арийци.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мешале Толу-германска туркиня.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо българите се срамуват от произхода си, приличат в това отношение на "македонците".Ако знаете чужди езици прочетете какво мислят други за произхода на прабългарите. Например какво пише в руската уикипедия. Всеки знае, че българите са тюрки.А и не приемам някой да ми казва от какво да се интересувам.Вие обиждайки турците, обиждате себе си, защото по кръв сте братя.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоганьо се правеше на мъж а пак се наведе
3
2
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Ти не ни казвай какви сме българите.И не се натискай да се родееш с нас.Много сте прилепчиви това анадолците.
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То прабългарите са с тюркски имена Исперих (Аспарух), говорили са на тюркски, вярвали са в тюркското езическо божество "Танръ" ("Тангра"). Изпозвали са тюрксите руни за писане, та даже и знакът на тюрките IYI.В същото време българските "учени" твърдят, че прабългарите са арийци.Всички чужди учени твърдят, че прабългарите са тюрки (тюркско племе).Те и българските учени твърдяха така до 1984 г., но после по заповед на селянина от Правец изведнъж започнаха да твърдят, че прабългарите са арийци.
1
7
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Мешане Толу....Тва чисто арийско име...