Австрия се тресе от поклона на Кнайсъл към Путин

Как е възможно министър да коленичи пред Путин, пита публицист
Обновена: 21 авг 2018 07:54 | 21 авг 2018 07:50, Александър Попов
227
Австрия се тресе от поклона на Кнайсъл към Путин
Снимка: Reuters

Австрия бе разтърсена вчера от дълбокия поклон, с който шефката на австрийската дипломация Карин Кнайсъл (свързана с крайнодясната Австрийска народна партия) удостои руския президент Владимир Путин на сватбата си в събота, предаде Франс прес.

Във видео, качено на сайта на телевизия RT и заляло интернет вчера, се вижда как австрийската министърка, очевидно грейнала от задоволство, удостоява с този жест руския държавен глава, след като е танцувала валс с него. Австрия сега е ротационен председател на Европейския съюз, напомня АФП.

Още по темата
"Как е възможно министър на външните работи да се държи толкова непрофесионално и да се вижда на снимка как коленичи пред Путин?", пита публицистът Роберт Мизик.

"Снимка, илюстрираща добре как руският автократ кара да танцуват марионетките му", реагира потребител на интернет.

Изненадващото съобщение, че Путин ще присъства на сватбата на г-жа Кнайсъл в южна Австрия, още миналата седмица предизвика недоумение сред медиите и австрийската опозиция, която обърна внимание на потенциалните щети от това присъствие върху неутралитета на Австрия в разгара на председателството й на ЕС.

Снимките с реверанса допълнително засилиха критиките и това накара вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, който е лидер на АНП, да се притече на помощ на министърката.

"Дипломация на танца и сватбата, изпълнена с любезност, сърдечност и добри обноски: едва ли някой може да представи Австрия по-добре", написа той във Facebook. Щрахе напомни, че 53-годишната г-жа Кнайсъл е посещавала престижната виенска школа за танци "Елмайер" "и знае как да го направи".

Директорът на тази школа Томас Шефер-Елмайер потвърди пред журналисти, че "на всеки бал дамите правят реверанс пред партньора си, което е знак на дълбок комплимент". В отговор на журналистически въпрос по този повод той все пак призна, че не би могъл да си представи германската канцлерка Ангела Меркел да направи подобен жест пред Путин.

АФП напомня, че руският президент прекара близо два часа на сватбата на министърката в събота в Гамлиц, винарско село в околностите на Грац, в югоизточна Австрия. Путин бе изпратен на летището от канцлера консерватор Себастиан Курц. През декември той влезе в управляваща коалиция с АНП, партия, свързана от 2016 г. със споразумение за партньорство с партията на Владимир Путин "Единна Русия". Путин редовно е обвиняван, че се опитва да разедини 28-те страни от ЕС, като развива връзки с популистките партии в редица европейски страни, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
36
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
потресена съм от простащина на коментари от сорта "жената е грозна".Разбира се не мой да се сравни с Гущерова,Николета,Сузанита,които прославят България,като се чекнат по всички възможни медии-цялата анатомия е изложена.Такива жени предпочитате.Въпрос на вкус каза кучето...Г-жа Кнайсел е успяла в кариера,полиглот, посещавала виенската школа за танци.Това ви дразни,защото знаете,че по далеч от *** селянин няма да се развиете или ви дразни ,че сключен брак между мъж и жена?
84
1
 
20
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
До Ели -67Ели,младоженката освен че е перфектен професионалист като- външен министър,председателстващ сега ЕС е и член на 2 влиятелни световни фондации.Тя като министър знае ,че до 1955г. има руски войски в Австрия.Нещо което авторката на статията е забравила./Сталин е подарил на Чърчил- Австрия с уговорката да не му кади с пурата на преговорите Сталин е пушил с лула./ Та ,валсуващите го знаят и се забавляват съобразно етикета. Само не зная с какво вино от шатото от Гамлиц са дегустирали
83
25
 
6
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Бих поканил джуджето *** единственно на свадбата на моето куче да му стане кум
82
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булката си е обръсната брадата за сватбата...много си пасват с Мумията ! Горчифо !
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАДНО, ГЕРМАНИЯ Е МОТОРЪТ НА ЕВРОПА, ГЕРМАНИЯ КОМАНДВА ПАРАДА.ДРУГОТО СА СЛУГИ, ОСОБЕНО ПЪК ИЗТОЧНАТА ЧАСТ.
80
3
 
46
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Има разлика между поклон и реверанс. След танца валс, жената прави РЕВЕРАНС пред мъжа в знак на благодарност, че я е поканил, а мъжът целува ръка и леко навежда глава в знак на уважение. Това са обноски за благородници. Когато на годишния Виенски валс при президента жените правят реверанс на мъжете, защо никой не надига глас?! Аман от простотии и измислени скандали!
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрийските булки много красиви
78
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме кефи воя на *** след тая сватба.
77
16
 
4
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Със общи усилия ще смажем *** и ще покажем на света как една бедна Украйна може да смачка пияната *** расия
76
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реверанса е част от танца, бе тъ.па.нари. Да сте доволни, че Путин не подари на двойката почивка в Крим, че тогава как щяхте да виете.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има маса хора, които ако им спрат новините и телевизията за ден, няма да знаят кои са и за къде са се запътили.Липсата на собствено мнение личи в коментарите им, пълни с клишета и политически изковани фрази. Тези хора нямат собствено мнение, те са съствна част на инертната маса, наречене изборна тълпа.Най-ярката им отличителна черта е това, че не могат да се отъвта от дуализма-ил с питунист или не си. За тях няма трети вариант.Жал ми е вас...жертви...
74
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрия, Германия, Русия, крайно време е Европа да поеме по самостоятелен път, без намесата на САЩАвстрия и Германия не са Европа, а *** пък хич. Австрия и Германия са само 1/10 от Европа.
73
10
 
3
 
! Отговори
до Слава Украйна преди 5 години
Героям сало! Тi казава у середу, будем сзаду и с переду. Я прiйшов тобi нема - спiдманула сатана.Тi казала пiд забором,не казала пiд которiм. Я приiшов тобi нема - спiдманула стана(народна песен-отразяваща много национален колорит)
72
10
 
6
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Много взеха да хвалят Австрия гей рубладжиите мамка ви *** и проста *** марш марш за сибир
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БОКО МУ ПОДАРИ КУЧЕНЦЕ. С ПОКЛОН!
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво странно??? Посреща най-силния човек на Земята към днешен ден.
69
2
 
6
 
! Отговори
До 81 Тръмп преди 5 години
За такива думи като нищо може да седиш на инвалиден стол ако оцелееш разбира се.
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една малка страна както Австрия дето не можеш да я видиш на картата показа ,че може да е самостоятелнаВерно ли?Ама има официално изявление на австрийското МВнР, че това е частно посещение и няма общо с политиката на държавата.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯВНО НЯКОЙ ЕВРО-ГЕЕЦ ТУК НЕ СИ Е ВЗЕЛ АНТИДЕПРЕСАНТА.
66
14
 
7
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Къде е Австрия къде е *** расия ??????????