Борисов поиска за България: Незабавно в Шенген!

"Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме"
Обновена: 23 авг 2018 16:48 | 23 авг 2018 14:45,
100

Борисов с Вебер на Резово. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов настоя страната ни незабавно да бъде приета в Шенген... по въздух и вода.

"Ако България и по суша е в Шенген, и утре дойде правителство, което не се справя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите директно ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша представлява риск, но по въздух и вода не е риск. Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички държави подпишат споразумения за изнесени центрове за бежанци извън границата, тогава да влезем и по суша. Това е абсолютно реалистично", настоя премиерът ни, който заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посети Резово.

Там Борисов подчерта, че страната ни е пример и за поддържането на добросъседството с Турция.

"Когато работи и споразумението с Турция, ефектът и резултатите са видими. България наистина е модел", категоричен бе той, цитиран от правителствения пресцентър.

Бойко Борисов се похвали, че България, за разлика от много държави, без да шуми, си е направила преградно съоръжение по границата, купила си е кораби, създала е пълна координация между всички служби и всяка вечер се задържат мигранти.

На свой ред Манфред Вебер благодари на министър-председателя ни за опазването на външната граница на Евросъюза.

"Всичко, което видяхме в последните 3 години, доказва, че страната ви може да осигурява граничния контрол и да опазва външните граници на ЕС. Това е посланието ми и към другите държави в Европа, че България върши страхотна работа по опазване на границата. С лидерските си качества, които премиерът Борисов показа с добрите контакти с турския президент Ердоган моето впечатление е, че България може да е модел за останалите държави в ЕС, че може да се осигурява един успешен граничен контрол", заяви лидерът на парламентарната група на ЕНП в Европарламента.

Според Вебер страната ни изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори "по-добре от други страни".

"Тези, които са леко скептични за присъединяването, ще им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да видят какво България прави по границата", отсече той.

"Дойде, видя, пипна оградата, разговаря с "Фронтекс". Това искахме от Вебер. Да се убеди как се пази границата", включи се Бойко Борисов и добави, че преди Вебер е бил един от критиците на България за опазване на външната си граница в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН ПАЗИ ЕС ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКЪВ шЕНГЕН еРДОГАН В ШЕНГЕН НАС КЪМ СОМАЛИЯ И КУАЛА ЛУМПУР ДА НИ ЗАЧИСлЯТ НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО ЕДНИ ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ САМО
22
5
 
11
 
! Отговори
хх преди 5 години
какво да дойдем да видим по границата като го направихте незаконно да се ходи до ВЕЛИКАТА ОГРАДА :D :D
21
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гoл ... нали, чифте пищoви. Нито еврозоната, нито шенгенът ще ни намалят корупцията и мyтpoвизацията, нито пък ще ни оправят съдебната или която и да било система. Кво са се засилили урбулешката не знам.
20
3
 
8
 
! Отговори
Княз Лихтенщайн преди 5 години
Ще ги опердаши,май...
19
7
 
30
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Българин , Никой не гласува , ама това не пречи да печели изборите ! А питай защо няма протести ! Питай какво би станало ако при Орешарски се бе сринал ТР , бяха избили 4000 животни без причина , бяха излизали затворници като от детски лагер , беше изтеглил 16 милиарда заем , бяха излитали самолети и влизали туристи без проверка , .......
18
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата не е в позиция да иска каквото и да е било особено по такъв категоричен начин както е написано в заглавието. ПреЦедателството му на ЕС мина и времето за любезничене изтече,а големите началници пак ще му набиват канчето както преди.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нищо не му се разбира като говори! Ако сме по суша в Шенген, ще се разбягат мигрантите към Германия, Холандия, така казва, ама нали в момента нямаме мигранти според него, но явно ще има, значи говори за тия 60 000, които Меркел настоя да си ги приберем. Затова сега първо в Шенген по вода и въздух, защото така не могат да се разбягат, а ние ще ги държим тук, докато се направят центрове извън ЕС и ще ги пратим там. Затова сега по суша не, сакън да не тръгнат към Меркел! Така ли излиза????
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък незабавно искам адекватно заплащане на труда в България.
15
3
 
23
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Чудно от какво пазим границата-кой дойде в Бойколандия "България" и ще си почупи краката да бяга навън че даже и сирийците предпочитат обратно в Сирия пред тази китна страна..
14
8
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Аз пък искам добитото злато от 9 концесии в бнб и да си печатаме пари а не да се молим на ецб ! За кво ми е ез? Искам минно поле по оградата с турция и ц400 за кво ми е шенген и нато? Искам веригите магазининда си публикуват отчетите и да си плащат данъците тук не в германия, искам банките и ерп тата да не изнасят безнаказано всяка година по 1 млрд както и двата теца. ББ само ни продава срещу нищо
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ако ни допуснат в шенген, цялата секретна информация отива директно при мафията--Пеевски, Маджо, Очите, Маргини и т. н.Освен това чрез българското разузнаване, което подразделение на КГБ-ФСБ директно на бюрото на Путин! В Брюксел много добре разбраха какво представлява Бойко - мафиот, лъжец, балкански тарикат, така че за тях той е бита карта!
12
3
 
5
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Валери Симеонов - представител на изпълнителя на оградата.
11
8
 
39
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Силно настоява мутрата, че да може да краде в още по-големи размери!!!Две думи чужд език не знае, грам чувство за дипломация няма, говори пред другите държавници, все едно е в махалата!? При по-сериозни въпроси от българите в чужбина мънка и разправя, че било организирано срещу него........ Абе искам да попитам, кой в същност гласува за тоя индивид?????
10
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме в Шенген, искаме жендъри, вегани, гейове и бежанци и конвенции урааа напред към Шенген незабавно терориста Юнкер собственоръчно да разстреля кравата Пенка със един шмайзер.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъвов мост и гарата бледнеят пред една Атина, или Солун. Там не знам как се справят, честно.
8
6
 
41
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Няма ТР, няма ГРАО, няма го сайтът на Правосъдното министерство, няма Олимпик, няма КТБ, няма НАП, няма КФН, няма население, пари няма, пенсии няма, нищо няма. Само Баце плещи за грандиозни успехи. Луд! /Професорът по психология Петър Иванов, фейсбук
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям *** е наш Бойко ей!Какъв шенген, какво евро, какви пет лева? На него много добре му е ясно, че с политиката която води никога няма да ни приемат в шенген и еврозоната, дори ако има как ще ни изхвърлят от ЕС! Това което говори е за пред електората да го видят какъв поборник е за европейския път на България, но в ЕС отдавна разбраха какъв циркаджия и лъжец е всъщност! Те му говорят за съдебна реформа и че трябва крадливите политици да влязат в затвора, той обявява че в България коруп
6
5
 
27
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 5 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През Шенген мигрантите могат да си влязат спокойно тука Меркел като ги легаризира абе тоя намерил кога да напира за Шенген като се очистят от тая *** тогава да ни викат в Шенген. Далеч от ЕС бизо до цивилизованите хора. Ей ти Китай, Япония, Австралия, Канада нам за кво ти е Шенгенистан.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо, първата дъжава без върховенство на закона, която ще я вземат в Шенген.