Борисов поиска за България: Незабавно в Шенген!

"Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме"
Обновена: 23 авг 2018 16:48 | 23 авг 2018 14:45,
100

Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов настоя страната ни незабавно да бъде приета в Шенген... по въздух и вода.

"Ако България и по суша е в Шенген, и утре дойде правителство, което не се справя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите директно ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша представлява риск, но по въздух и вода не е риск. Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички държави подпишат споразумения за изнесени центрове за бежанци извън границата, тогава да влезем и по суша. Това е абсолютно реалистично", настоя премиерът ни, който заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посети Резово.

Там Борисов подчерта, че страната ни е пример и за поддържането на добросъседството с Турция.

"Когато работи и споразумението с Турция, ефектът и резултатите са видими. България наистина е модел", категоричен бе той, цитиран от правителствения пресцентър.

Бойко Борисов се похвали, че България, за разлика от много държави, без да шуми, си е направила преградно съоръжение по границата, купила си е кораби, създала е пълна координация между всички служби и всяка вечер се задържат мигранти.

На свой ред Манфред Вебер благодари на министър-председателя ни за опазването на външната граница на Евросъюза.

"Всичко, което видяхме в последните 3 години, доказва, че страната ви може да осигурява граничния контрол и да опазва външните граници на ЕС. Това е посланието ми и към другите държави в Европа, че България върши страхотна работа по опазване на границата. С лидерските си качества, които премиерът Борисов показа с добрите контакти с турския президент Ердоган моето впечатление е, че България може да е модел за останалите държави в ЕС, че може да се осигурява един успешен граничен контрол", заяви лидерът на парламентарната група на ЕНП в Европарламента.

Според Вебер страната ни изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори "по-добре от други страни".

"Тези, които са леко скептични за присъединяването, ще им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да видят какво България прави по границата", отсече той.

"Дойде, видя, пипна оградата, разговаря с "Фронтекс". Това искахме от Вебер. Да се убеди как се пази границата", включи се Бойко Борисов и добави, че преди Вебер е бил един от критиците на България за опазване на външната си граница в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 5 години
Ако България е в Шенген по суша, единствената страна, до която ще може да се пътува безвизово по суша е Гърция. Без Румъния да е също в Шенген, си оставаме остров. Но няма да ни огрее и това, хората ни знаят дереджето. Няма да си вкарат таралеж в гащите.
82
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 5 години
Тая дума дето ми се превърна на точки, беше синоним на черен.
81
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 5 години
Ама хубаво лъже Бат Бойко! И лете, зиме все е *** и усвоява добре европарите... Почвам да се замислям дали не е от друг етнос ..... Ако знае някой, да каже от кой?
80
2
 
1
 
! Отговори
Руди преди 5 години
До ! Аз искам бе черевен ***.
79
3
 
1
 
! Отговори
! преди 5 години
Никой от народа не иска Шенген!
78
3
 
12
 
! Отговори
Лия преди 5 години
Добре че са момчетата от БНО Шипка, да пазят границата. И въпреки техните усилия макар и големия брой отряди по границата пак влизат мигранти защото ползват услугите на български каналджии.
77
7
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ами вкарайте го тоя,и цялата му шайка в Шенген,ама завинаги,да не вземе да се върне.
76
6
 
13
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Още в пъвия мандат бяхме готови за шенген,оставаше една боя да се боядиса там...Бойкоооо какво стана бре?!!!!Ще си отидеш сега от властта покрай бъдещите протести за цената на газта, без да си боядисал стената!
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е бре бойко друг е проблема на българия ити го знаеш добре щото почва от тебе и стига до цацата и бсп айде да не се правим на луди
74
2
 
7
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Do Gn.Borisov. Gospodine vie snaeteli 4e v Evropa sa6testvuva dumata ,,referendum".4e v tia strani upravliava6tite sa da vsemat niakakvo re6enie otnosno patia kiito dadena strana triabva da poeme se pravi referendum.A vie vsi4ki dupedavzi predi vas ni nabutahte kadeto triabva I ne triabva bes da pitate nikogo dali e saglasen ili NE.
73
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията и рубладжиите го натискат !
72
4
 
27
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Бойчо, кой ще те пусне до информационната с-*** на Шенген ?
71
3
 
22
 
! Отговори
другия преди 5 години
тоя е л у ДД
70
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не Шенген, Белене за вас. Референдум се прави първо.
69
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
Този Шенген,така,ще ни го вкара,че девет Великдена,няма да можем,да го ...
68
19
 
12
 
! Отговори
А КОГА ? преди 5 години
А кога ще ни избавят от лошите бивши депутати от БСП,които държат цялото ни Черноморие ?И на които хората работят без пари и дори ги бият,защото си искат заплатите.До кога ще търпим тези АЛЧНИ,червени ***,които трябва да са в Затвора !?
67
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гърците преди кризата гушнаха 200 милиардаза излизане от кризата още 300 милиардаа на българите от трите най дългото и десерт шенгенщо не питат чехите дето са най на от бившия соц що нещат в евротои нищо не им пречи да се развиват и израз на море няматстягайте се братя и ако не издухате поми.ярите от гробарската партия лошо ви се пишепък ако ви харесва си събуйте панталоните и се наслаждавайте
66
2
 
8
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
"Тези, които са леко скептични за присъединяването, ще им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да видят какво България прави по границата", отсече той."================GTFO
65
4
 
19
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
Баце поиксА , Плешо обещаА , ние го дуаАме както винаги .....
64
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са пияндурни.ците Жозеф Дол и Жана Юнкер?