Рим: Край на миграцията или край на вноските ни в ЕС!

Италия е третият по големина нетен вносител в съюза
24 авг 2018 20:30,
49
Рим: Край на миграцията или край на вноските ни в ЕС!
Снимка: Reuters

Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо даде на Европейския съюз срок до днес да намери решение за репатриране на мигрантите, блокирани в момента в пристанището на Катания на остров Сицилия на кораба "Дичоти", предаде Франс прес.

"През последните няколко месеца имахме възможност да видим как действа умереният подход към ЕС и как действа твърдата линия към него", обяви във Facebook ди Майо, който е лидер на Движението "Пет звезди" (Д5З).

Още вчера Ди Майо каза: "По отношение на твърдата линия, искам да направя друго предложение. . . Ако ЕС упорства в това си поведение, ако утре срещата в Еврокомисията не реши нищо, не остава друга възможност за кораба "Дичоти" и за преразпределението на мигрантите, аз и цялото Движение "Пет звезди" няма да искаме да отпускаме повече по 20 млрд. евро годишно на ЕС".

По-голямата част от бюджета на ЕС идва пряко от държавите членки. Всяка страна участва в него според своя БВП и в замяна получава част от бюджетните средства.

"Италия не заплашва ЕС с излизане от общността, но разчита на по-голяма солидарност от страна на ЕС по въпроса за незаконните мигранти", каза Ди Майо по първи канал на държавната телевизия РАИ, цитиран от агенция АНСА.

"Нашето правителство не казва, че не иска да изпълнява задълженията си, но не желаем да ни въртят на пръста", каза Ди Майо.

"Какъв сигнал даваме, като наведем глава? Гражданите изискват уважение към Италия", добави вицепремиерът.

Италия е третият по големина нетен вносител (след Германия и Франция), което означава, че тя дава повече, отколкото получава (близо 20 млрд. евро, срещу около 14 млрд. в замяна.

Днес в Брюксел се провежда неофициална среща по въпросите на миграцията с участието на 12 държави. Тя беше предшествана от поредния отказ на италианския вътрешен министър Матео Салвини, председател на крайнодясната партия "Лига", да приеме кораба на бреговата охрана "Дичоти" с десетки мигранти на борда, повечето в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От демо-комунистическо добиче по-голяма наглост не съм срещал освен от миролюбивите .
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Човека говори за народа не за бивши функционери на БКП,ДС,техните отрочета(дето ни тормозят до ден днешен) и т.н.
19
10
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Не им искам необезпеченото евро930-те сребърника) за да унищожа страната си .Аз не съм казал, че трябва да ги приемем, но това, че Борисов се разбра със всички не значи, че им се кланя. Аз питам на кого се кланя? Колко мигранти има в Италия и колко в България?
18
3
 
21
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
"...ограбили и обеднявали точно техните континенти"?Свалиха ги от клоните, ограмотиха ги, създадоха им интелигенция и икономика.Не знам ходил ли си из Африка и знаеш ли на какво са заприличали цветущите някога плантации, създадени от белите "колонизатори", след като въпросните държави са придобили независимост?Забатачили плантациите, джунглата пълна с животни, а океана с риба, но Бонго предпочита да изкопае една дупка и цял ден да лежи до нея, чакайки там да падне плъх, та да го убие и изяде!
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натоварвате ги и през Атлантика в кравефермата !
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitНе им искам необезпеченото евро930-те сребърника) за да унищожа страната си .
15
10
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Не е пенделгейзер кат наш Бойко дето само козирува и изпълнява!Ти чете ли, че Италия повече внася 20млрд., отколкото получава 14 млрд.? Ние сме получатели!На кого точно Борисов козирува - на Меркел? - Дето и отказа да си върнем мигрантите! На Брюксел? - дето не изгони руските дипломати или за това, че не прие истанбулската конвенция? За кое от всичкото козирува?
14
1
 
0
 
! Отговори
Uau преди 5 години
Magerini obratno na poluostrova...vakantno miasto v bruxxxl...
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и България е нетен донор на ЕС.От бюджет 7.5 млрд Е, са ни платени 1.5 .А сме внесли като вноски 11год*600млнЕ= 6.6 млрд Е.Справка фин.мин.Горанов вчера.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А запитал ли си се от къде се сдобили с тези ресурси,ксто ограбвали и обеднявали точно техните континенти??
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме Брекзит 2 версия с тях,и дано всяка година по намаляла страна в Ес така да видим кой ще ги дохранва
10
3
 
32
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
До СтрахилПрибират ги НПО-тата на Зорош, а не правителството! Друг е въпроса защо никой не пита откъде тези НПО-та са се сдобили с.. КОРАБИ?!
9
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градил си бъдеще поколения са се блъскали да изградят най-добрия континент за живот и после трябвало да го споделяме с хора, които мразят Европа е няма да стане.
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво би променило някаква си Анъична държава да се махне от ЕС милиардите от Брюксел ще са по малко ли
7
3
 
5
 
! Отговори
Cinzano преди 5 години
Vai, vai...madona togava triabva da se vrasta v Italy...
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не му се вижда края в Африка и Азия само ще се размножават, а в Европа само ще работим да ги храним ай сиктиррррр.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пьк сметнахте че италия дава повече отколкото получава след като брититата твьрдяха сьщото а всьщнос в момента в британия цаеи рев и сополи!
4
1
 
36
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Никой не задава елементарния въпрос - а защо ги приемате ?Ами не ги пускайте. Кой ви кара да ги прибирате ?
3
2
 
25
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
VIVA ITALIA !!!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Италия не заплашва ЕС с излизане от общността, но разчита на по-голяма солидарност от страна на ЕС по въпроса за незаконните мигранти"Защитавайте си границите от нелегални, ако ще ставате преразпледелително депо за нелегални не мерси те ще струват в пъти повече от тези 20 млрд. евро да не говорим за нанесените щети в културата,образованието и средната интелигентност на Европа.