Рим: Край на миграцията или край на вноските ни в ЕС!

Италия е третият по големина нетен вносител в съюза
24 авг 2018 20:30,
49
Рим: Край на миграцията или край на вноските ни в ЕС!
Снимка: Reuters

Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо даде на Европейския съюз срок до днес да намери решение за репатриране на мигрантите, блокирани в момента в пристанището на Катания на остров Сицилия на кораба "Дичоти", предаде Франс прес.

"През последните няколко месеца имахме възможност да видим как действа умереният подход към ЕС и как действа твърдата линия към него", обяви във Facebook ди Майо, който е лидер на Движението "Пет звезди" (Д5З).

Още вчера Ди Майо каза: "По отношение на твърдата линия, искам да направя друго предложение. . . Ако ЕС упорства в това си поведение, ако утре срещата в Еврокомисията не реши нищо, не остава друга възможност за кораба "Дичоти" и за преразпределението на мигрантите, аз и цялото Движение "Пет звезди" няма да искаме да отпускаме повече по 20 млрд. евро годишно на ЕС".

По-голямата част от бюджета на ЕС идва пряко от държавите членки. Всяка страна участва в него според своя БВП и в замяна получава част от бюджетните средства.

"Италия не заплашва ЕС с излизане от общността, но разчита на по-голяма солидарност от страна на ЕС по въпроса за незаконните мигранти", каза Ди Майо по първи канал на държавната телевизия РАИ, цитиран от агенция АНСА.

"Нашето правителство не казва, че не иска да изпълнява задълженията си, но не желаем да ни въртят на пръста", каза Ди Майо.

"Какъв сигнал даваме, като наведем глава? Гражданите изискват уважение към Италия", добави вицепремиерът.

Италия е третият по големина нетен вносител (след Германия и Франция), което означава, че тя дава повече, отколкото получава (близо 20 млрд. евро, срещу около 14 млрд. в замяна.

Днес в Брюксел се провежда неофициална среща по въпросите на миграцията с участието на 12 държави. Тя беше предшествана от поредния отказ на италианския вътрешен министър Матео Салвини, председател на крайнодясната партия "Лига", да приеме кораба на бреговата охрана "Дичоти" с десетки мигранти на борда, повечето в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време племенните вождове сами са продавали хора от племената си на търговците на роби,сега пра-пра-пра... внуците им сами идват при белия човек.ЗАЩО??? Явно сами не могат да си устроят и ръководят държави,единствено в племена живеят.Така и да продължават.Нямат никаква работа в малка Европа.Имат огромен континент само за тях.Да си създадат собствена цивилизация.Прочети още на: https://dnes.bg/eu/2018/08/25/briuksel-plashi-italiia-s-nakazatelni-lihvi.386072#comment-newest
40
0
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Ами да си ги връщат обратно. Транспорта за сметка на ЕС.По-евтино излиза.
39
0
 
8
 
! Отговори
Най-добре преди 5 години
Край на алкохола за Юнкер и на властта на Меркел. Това е най-доброто.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гошо тъпотоЕритрея е част от Етиопия която с мълчаливото съгласие на "великите сили" беше отцепена от Етиопия и обособена в нова държава по искане на Сауди-Арабия и др. мюсюлмански страни от залива. Но населението там е половината християнско. След като Чаршафите вземат властта и принуждават младите християни да влизат в армията. после ги пращат да се бият срещу своите и да помюсюлманчват насила. Бежанците от Еритрея са в 90% християни. А в еритрея се води гражданска война от създаването и.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак до 19 век най-доходния бизнес е бил с робите, подправките и захарта, и на върха са стояли еврейски фамилии. След като Европейските монархии и по конкретно GB унищожава този бизнес за отмъщение евреите унищожават монархиите в ЕС, не напълно но и до днес берем плодовете. Бившите търговци на роби стават петролни магнати и банкери, даже си създават държава САЩ. Нищо не е черно и бяло, а колониализма ни се набиваше в главите като нещо лошо
36
0
 
6
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
положението с този кораб е отчайващо защото 133 емигранти са от еритрея необразовани ,неграмотни .
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Португалия и Испания изгонват арабите и нахлуват в Африка започва търговията с роби. Посредници са евреите, единствено те не са се свенили от търговията с хора. Не си мислете, че са ходели да ловят роби из Африка, не са. робите са хващани и доставяни на корабите от местни (други ***). Общо взето това е било търговията с роби и в нея са участвали всички Европейски империи, чрез търговски посредници, а доставчиците са хващали и доставяли собствените си събратя, чак до 19 век.
34
11
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Отговор-на всички!Кажи имена! То тъй лесно на всички и си надраскал две клишета! Ти да не бъркаш Борисов с шефката на австрийската дипломация Карин Кнайсъл която най-без срамно коленичи пред Пyтя?
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой се кланя Борисов?Отговор-на всички!Национални предатели сте всички гербави престъпници!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерквл, кокошкта дето ги покани лично да плати за разселването им
31
4
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Какво значи "Бизнеспарко"?Може би бизнес - парко място!
30
10
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Hafen die Wahrkeit ти ли говориш за грешки като ти е грешно името, от което постоянно спамиш гл.упостите си..А бе шушляк, ти чувал ли си за никнейм?Първо си отговори какво значение има "8===o" или "Крета" или "Мезепа" или "ерген4ев" и след това се разписвай! Никнейма е свободно съчетание на символи с които юзера иска да се асоциира и с които да бъде разпознат!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова,която с готви да взима властта какво мнение има по въпроса? Или ще следва опита на ББ,ще се прави,че не ги вижда из БГ?
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да ги връщат обратно след "спасяването". Ще спрат да плащат на лодкари и трафиканти. Изсипват ги в Африка и им дават по 100 евро да се приберат до дома.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сложат билбордове на арабски,урдо,пущу,френски и английски, че нямат работа в Европа.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези в Африка ги е съсипала корупцията и липсата на вода.Корупцията води до оскотяване на народите и мизерия.Преди години вкараха евтини замразени пилета от Европа и им подбиха тотално пазара.
25
2
 
31
 
! Отговори
мак преди 5 години
Днеска прочетох, че част от скъпите гости на кораба почнаха гладна стачка, щото едни лоши хора не щат да ги пуснат. Какъв *** трябва да си, за да не проумееш, че всеки кораб докаран към Европа е сигнал за поредните тълпи. А от срещите полза няма, всички ще показват мускули, едните ще принуждават към солидарност, другите ще им казват гледайте си работата, не ние сме ги канили.
24
0
 
10
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 5 години
Hafen die Wahrkeit ти ли говориш за грешки като ти е грешно името, от което постоянно спамиш гл.упостите си.. Hafen DER Wahrkeit е правилно, die Wahrkeit e ;))
23
9
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Никакво солидарство !!!То бива да направиш някоя друга правописна грешка, но да не знаеш български език е не само недопустимо, а направо срамно. Да напишеш "солидарство", вместо "солидарност" е върха на тъпоумната мисъл!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11год*600млнЕ= 6.6 млрд Е.Справка фин.мин.Горанов вчера..А защо не смяташ правилно?11год*1,5 млрд=16,5млрд.