Може да позволят ексхумирането на останките на Франко?

Промяна в закона ще гласуват в Испания
25 авг 2018 14:00, Петя Славова
13
Може да позволят ексхумирането на останките на Франко?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Социалистическата партия в Испания одобри промяна в закона, която ще позволи останките на диктатора Франко да бъдат ексхумирани от гробницата в Долината на падналите, предаде Bulgaria ON AIR.

За да влязат в сила промените, обаче те трябва първо да бъдат одобрени от Конгреса. Обещанието беше направено от премиера Педро Санчес още когато той стъпи в длъжност на 2 юни.

Според вицепремиера Кармен Калво, гробницата на Франко показва липса на уважение към близо 34 хилядите жертви на Испанската гражданска война, погребани в Долината на падналите.

Строежът на комплекса започва през 1940 година, по заповед на самия Франко, и отнема 18 години да бъде завършен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: испанияФранкоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испанците са много демократични и имат "Закон за историческата памет" където е описано кое и как трябва да се помни и предавва на поколенията. Нещо като истамбулската конвенция , но относно въпроси от новата история-голям tashak -
10
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Долу ръцете от Генерала, измeт Сорocоидна!
9
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Най-после! Цяла Испания е покрита с масови гробове на републиканците, но темата е табу. Нито веднъж през 6-те години, които прекарах в Испания не чух да се говори за това, а когато един честен съдия Балтазар Гарсон повдигна въпроса, веднага го лишиха от правото да бъде съдия за срок от 11 години. Много демократично!
8
10
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Трябва да понесат своето наказание и фашистките престъпници в България,избили от 1923 до1944г 1000000българи !!!
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HandelВместо апартаменти,па дори и панелки,Франко им е строил концентрационни лагри,където са умирали от глад и мъчения.
6
5
 
10
 
! Отговори
напълно нормално преди 5 години
Соцалисти ,леви , русофили- всички те обичат да воюват с мъртвите .Воюваха с гроба на Стефан Стамболов , с тленните останки на цар Борис , с костите на Левски ....
5
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До HandelМоже би щяха да построят друг социализъм, не от съветски тип !
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам че Петя Славова еджурналяга и работата й по статиятае да сложи въпросителен знак назаглавието . Този знак я характеризирамного точно .
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам всички близки на измъчваните,а и убитите 1 милион души от Франко,да се изредят с по една плюнка или хра чка на праха му!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строежът на комплекса започва през 1940 година, по заповед на самия Франко, и отнема 18 години да бъде завършен.Аматьори, тук за нашата пияница и предател Димитров го построиха за седмица. А завряния зет го взривява седмица.
1
8
 
20
 
! Отговори
Handel преди 5 години
На тия *** леваци их че им пука че ако не беше Франко сега щаха да са като нас с заплати по 300 евро, а всичките старринни сгради и паркове щяха да са разрушени и застроени с панелки, а плажовете с мутренски хотели.