Меркел не иска задължителна военна служба в Германия

Казармата бе отменена в страната преди седем години
27 авг 2018 09:00, Елка Василева
24
Меркел не иска задължителна военна служба в Германия
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви против идеята да бъде възстановена националната военна служба в Германия, предложена от членове на нейната партия Християндемократически съюз, предаде ДПА.

"Не искам да бъде възстановена националната военна служба", каза Меркел в интервю пред телевизия А Ер Де.

Военната служба бе отменена в Германия преди седем години.

Група представители на ХДС начело с генералния секретар Анегрет Крамп-Каренбауер се обявиха за възстановяване на военната служба под някаква форма за навършилите пълнолетие младежи.

Но несъгласните с предложението в ХДС и баварския й съюзник - Християнсоциалния съюз, изтъкват, че това ще изисква допълнителни разходи, които ще трябва да бъдат взети от бюджета за отбрана, необходим за модернизиране на армията.

Министърката на отбраната Урсула фон дер Лайен, която е член на ХДС, също се обяви против предложението.

Наборната военна служба беше отменена в Германия през 2011 г., след като правителството реши, че армията ще бъде професионална, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Меркел бе насадена от задкулисието да изпълни задачата да мигранизира Германия,да я направи едно пуделче.За жалост силата на Немският дух,вече е история.Има и мислещи хора,но като гледам изборите са не повече от 15%.За другите не зма какво трябва да им се случи освен изнзсилвания и убийства,че да се събудят?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Меркел е по-добре германските младежи да веят знаменца по гей парадите вместо да участват във воени паради !След време нищо няма да остане от германската дисциплина !
19
1
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 5 години
18-ti...ako bratuskite ne biaha vidiali smetkata na Kvantunskata armia na dzapankite /i to za 2 sedmici/...stiahme da glEAme kuV stiaha da go praIAT ot kravefermata...:))
18
1
 
6
 
! Отговори
Бъз преди 5 години
Докъде се стигна ?Лелеййй,И на прусаците им омекнали китките!Не искат да хванат пушка !Хайл Меркел,прави любов а не война.
17
5
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
В днешно време пехотата е нищо както и танковете.Мина времето на окопните войни в които пехотата решава битката и картечниците лакто отмина времетп и на танкове Тигър и Витман.Съвременната война се решава от контролирането на въздуха.Като мине един Б-52 и пехотата и танковвте Леопард отиват в небитието.С атомната бомба Сащ решиха ВСВ без крак на американски пехотинец да е стъпвал в Япония.А сега Германия авиация няма авиацията е скъпо удоволствие.
16
3
 
3
 
! Отговори
Туск преди 5 години
Дочичо Гошо. 1 Тва за пехотата е така. 2 По - добре 20 хил. модерна и добре перфе обучена пехота, отколкото 50 хил маймуни. 3 в днешно време без възсушна поддръжка пехотата е пушечно месо. 4 наличието на балистични ракети ти сава огромно предимство. 5 личи си , че си *** с назадничеви ниждания.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
извод:да приемаме корана и да се заемаме с гранатите!алах акбар
14
4
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Туск Много тъпо разсъждение от твоя страна.И американци и руснаци имат най-модерни оръжия,но на терен не могат да се справят с терористите и афганците.Има едно правило-докато не стъпи пехотата на терен победа няма.А ти приятелю утре ако се наложи да държиш оръжие и да се защитаваш да не се чудиш как се стреля с него.Защото в арабския свят дори 5 годишните сглобяват и стрелят добре с АК и знаян как се поставя взривател на граната.
13
1
 
13
 
! Отговори
SP преди 5 години
Кое продaжно прaвителство иска силнa aрмия при положение, че знaе, че Aрмията единственна може да направи преврат и да ги свали от власта! Защо армията на България е еднa шепa за сметка на полициятa? А полициятa кого пази .... пази крадливите упpавници. Онзи с мустака под носа прави салта в гpобa си като е гледа тая бабичка!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе войводо, де си, да налееш малко акъл на бабето?!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аа но тя Меркел има ли време да мисли за Германия? Аз мислех че е много заета непрестанно да се меси във вътрешните работи на други страни! Да им разпределя мигранти, да им намаля пенсии, да размахва пръст и да се разпорежда, и да очаква останалите да и търпят деменциалните политики! Хубаво че Италия, Холандия, Австрия и Унгария се събудиха! Няма да е лошо там да върнат казармата. Полицията няма да се справи сама с милионите африканци които тя самата вкара
10
11
 
13
 
! Отговори
Туск преди 5 години
На 23 годсъм и задължителната казарма е пълна простотия. Дъртото поколение си мечтае за нея, за да може да си избива комплексите. Войнитев 21 век се водят по различен начин. Като натисна 3 бетона на ракетите и твойте 100 хил. армия заминава. Техника, огнева мощ, стратегия. Така се процедира. Числеността не е фактор вече.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква военна служба бе рептилке? Така ще те изядат АфД и левите. Заминаваш за набитието и скоро при твоя любим сенатор.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е губила и ще губи всички войни......................масоните и илюминатите така са решили!!!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Уууу!То ако ще идва война казармата няма да помогне хич. Войните вече се водят по различен начин...
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казармата е простотия и няма място в 21 век.
5
2
 
17
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Нещо взеха да искат връщане на казармите не само в Германия,а и в Сърбия,че и нашия Каракачан се напъва нещо...Война ли идва?
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Бахаха Германия превзе Европа икономически :) войните са неща от миналото :)
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е рептилка.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия много отдавна не е велика сила...............Меркел знае това!!!