Най-важната задача на Анкара: Турция да влезе в ЕС

Чавушоглу заяви, че страната ще се стреми към членство
28 авг 2018 19:14,
59
Най-важната задача на Анкара: Турция да влезе в ЕС
Снимка: Pixabay

Най-важната външнополитическа задача на Анкара е Турция да влезе в ЕС. Това заяви на пресконференция във Вилнюс днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

По думите му страната ще се стреми към членство в Съюза и няма никакви съмнения, че ще остане пълноправен член.

"Искаме Турция да получи от ЕС това, което заслужава", каза Чавушоглу пред ТАСС и добави, че очаква ясни сигнали от съюза по въпроса с членството на страната.

В края на юни Турция обвини Европейския съюз в несправедливо отношение заради изявление на Съвета на ЕС, според който преговорите за присъединяване са в "мъртва точка", а Анкара все повече се отдалечава от съюза.

Външният министър се срещна днес с президента на Литва Далия Грибаускайте и с външния министър Линас Антанас Линкевичус.

Според държавния глава на Литва ЕС не може да обърне гръб на Турция и призова да се търсят решения за оказване на помощ за Анкара, за да бъде сложен край на терористичните заплахи и да бъде намалена миграцията в Европа.

Тя отбелязва, че и двете страни по преговорите имат нужда една от друга в сферите на търговията, сигурността, миграционните въпроси и други области.

Линкевичус пък отбеляза, че "Турция винаги ще бъде искрен партньор в диалога с Литва" и добави, че не е нормално да не се говори директно, дори ако има проблемни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: есТурцияЧавушоглу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
наньо преди 5 години
че влезат на куково лето
43
0
 
8
 
! Отговори
Prez kriv makaron преди 5 години
:)
42
0
 
13
 
! Отговори
NoName преди 5 години
С Диктатор на чело!!! Трудна работа... Дори невъзможна!
41
3
 
18
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Само 3% от територията на Турция е в Европа.За какъв ЕС си мечтая. Отделно те вече са султанат1
40
0
 
4
 
! Отговори
А преди 5 години
Турция зря думает ,что к ней повернулись спиной .Е попытки диктовать условия игры 300 милионной Европе а также и США привели к тому что е движения отслеживается ежесекундно.История показывает что симбиоз государства и религии может далеко завести отдельно взятый народ.но ещ хуже использовать религию и веру народа для реванша.мо личное мнение аналитики давно просчитали ходы и видят конечную цель господина Эрдогана .
39
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха. Турция в ЕС е невъзможно! Турция винаги е принадлежала на ориента и няма как да се промени (поне не в близките 200-300 години). Напротив! Турция последните 10 години се отдалечи от ЕС страшно много.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе глупости,само си прави чауша ветър на устата,ислямистка държава в ЕС как не
37
4
 
3
 
! Отговори
ааа преди 5 години
До АнонименЕрдоган да не е някой *** , та да се противопоставя на Америка без да има някои козове в ръцете си
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой казва че Ердоган бил умен... Изтрещял е напоследък. Иска да си вкара таралеж в гащите. Бай Реджеп немой с лошо какво толкова са ти направили сънародниците та ги обричаш на робство? Милост нямаш ли? Помисли преди да скочиш.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд имора нема,само се поти,та и Мевлют Чавушоглу така......
34
3
 
24
 
! Отговори
точка преди 5 години
Турция е малоазиатска държава .Няма място в ЕС.
33
17
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Членство на Турция в ЕС е нещо напълно реално възможно!И не е нужно тя да изпълнява някакви условия,а просто да се разбере със САЩ по проблемните въпроси.После САЩ за награда ЩЕ ПРИНУДЯТ ЕС да я приеме,иска или не иска.Естествено,на нас това ще се отрази фатално и или трябва да напускаме ЕС,или да се предаваме окончателно.По-вероятно е второто....
32
1
 
10
 
! Отговори
нобi преди 5 години
значи позволявате на някакви психично болни да пишат гнусотии. а моя пост го триете защото съм написал етно определение, с латинско а. сигаHи
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали големи "приятели" с Русия.Защо не си направят съюз? Нали са "фактор" в исклямския свят.Защо не оглавят ислямски съюз? Истината е, че не ги искат пуйкистанците.В Европа нямат място анадолци.Арабите не ги понасят.А с Русия са водили и пак ще водят войни.
30
13
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен21 ***,не затова ,не искат турция в ес,а затова,че Турция е 80милионна държава,и ще има блокираща квота в Европарламента,иначе има полза от турция да бъде член на ЕС,и ще плащат много милиони,за членски внос,а от вас въшльовците,какво да вземат,като чл.внос.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турските политици станаха като Мирча Кришан и краставицата.....
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С нормален политик можеше да стане. Сега вече няма шанс. Сбогом.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това турците го повтарят като развален грамофон вече 20 години
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Чавушоглу заяви, че страната ще се стреми към членство"И пред всяко РПУ във ЕС - на ЕрдоКУЧЕ портретя... хахахахах. Тия някой вярва ли им? В икономическа криза с инфлация, при пълна диктатура - така са се устремили към членство, че няма повече накъде. Нали им го казаха - след около 300 години.
25
2
 
8
 
! Отговори
гг преди 5 години
до 20Точно пък Англия е против Турция за разлика от Германия. Ама ти откъде да знаеш?