Популярен френски министър подаде оставка

Никола Юло се усещал сам в работата си
28 авг 2018 12:23, Елка Василева
3
Популярен френски министър подаде оставка
Никола Юло. Снимка: Reuters

Френският министър на екологичния и солидарен преход Никола Юло, един от най-популярните членове на кабинета, обяви днес, че подава оставка, предаде Франс прес.

Пред радио "Франс ентер" той каза, че е взел това решение, защото усеща, че е "съвсем сам" в работата си по проблемите с околната среда.

"Ще взема най-трудното решение в живота си, не искам повече да се самозалъгвам, не искам да създавам усещането, че щом съм в правителството, значи се справяме с тези проблеми", добави бившият телевизионен водещ, един от хората, спечелен за управлението лично от президента Еманюел Макрон след избирането му на поста през 2017 г.

Никола Юло уточни, че е взел решението си снощи и не е предупредил нито Макрон, нито премиера Едуар Филип.

"Зная, че не е съвсем по протокола", призна той и спомена, че се е страхувал двамата да не го "разубедят (. . .) за пореден път" да се оттегли.

По същото време говорителят на правителството Бенжамен Гриво изрази пред Радио Монте-Карло съжаление от напускането на Юло и признателност към него за свършената работа. Но се оплака и от некоректното му поведение към Макрон, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ФранцияНикола Юло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Стою преди 5 години
За разлика от нас, във Франция има министри със съзнание.В България се отнемат животи и виновни няма.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екологията, както ни я предлагат, е вид социален данък за обществото и сериозен харч, но е за северни страни- кредитори, а не за южните страни- длъжници. Това е форма на получаване на конкурентно предимство спрямо по- бедни и закъсали държави под привидно неутрални и безспорни положителни послания за опазване, спасяване, и прочие скъпи за бедните неща.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кораба потъва плъховете бягат, Макрон скоро ще го обезглавят на площада пред Бастилията пoсле новите франсета ще обяват независимост и по тоя повод ще съборят Айфеловата кула за да си наберат жилязу.