Анкета: Европейците си искат лятното часово време!

Над 80% искат да спре превъртането на стрелките
29 авг 2018 15:00, Елка Василева
49
Анкета: Европейците си искат лятното часово време!
Снимка: архив, Reuters

Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост", цитиран от ДПА.

В допитването на Европейската комисия от началото на юли до средата на август взеха участие 4,6 милиона души. Това е рекордно участие в онлайн сондаж на ЕС. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.

Още по темата

От хората, предпочитащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.

Говорителка на ЕК каза снощи, че Еврокомисията ще проучи подробно резултатите, преди да направи каквито и да било публични изявления.

Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни действия, необходими за промени в нормативната уредба, пише БТА.

Всяка окончателна реформа трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки.
 


49
Още от ЕС
Остри спорове и... махнаха златната статуя на Ердоган в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
29
 
! Отговори
annybody преди 3 седмици
Чудесно! По-лошото обаче е, че с печално известната Брюкселска експедитивност ще са чешат по ушите още няколко месеца, ще изтърват края на октомври, а до март догодина вече всичко ще е забравено.
1
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-добре да си остане лятното часово време.