В Белгия шофьор уволнен за татуировка. Но каква?

Водачът показал нацистки знак на фирмено парти
30 авг 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
36
В Белгия шофьор уволнен за татуировка. Но каква?
Снимка: архив, Reuters

Брюкселската компания за градски транспорт уволни свой шофьор за показване на нацистка татуировка, съобщава местната преса.

Служителят демонстрирал знака на фирмено тържество пред колеги. Там той показал изображение на 88, което се оформяло като латинско Н и обозначавало нацисткия поздрав Hail Hitler. Под фигурата имало орел и SS, съкращение за специалните части на нацистката армия.

Мъжът, който работел за градския транспорт от 26 г., имал безупречна трудова биография до инцидента.

Говорителката на транспортната компания е цитирана да казва: “За 26 години служба никога не е е имало оплаквания от него. До това лято, когато той разкри татуировката си. Сега, когато това се случи, нямаме избор, освен да го освободим”.

В Белгия е забранено показването на нацистки символи. То се преследва от закона. Юристи обаче се съмняват, че компанията за градски транспорт ще може да удържи решението си в съда, като докаже, че парти за само служителите може да се тълкува като публична проява.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европейците са умни и прави,никога повече фашизъм и нацизъм в Европа!
„Фабриките на смъртта” е един от първите документални филми, които
показват какво намират съюзническите войски, когато освобождават
нацистките лагери на смъртта.
https://youtube/watch?v=_wf4IEkLRlI
24
3
 
25
 
! Отговори
:( преди 4 месеца
Те нека да продължават да пълнят Европа с едни, на които се дава 4-годишен интеграционен период, за да хайлазуват, ядат и безчинстват на гърба на данъкоплатците, пък ще започнем да виждаме такива татуировки и графити под път и над път!
23
3
 
20
 
! Отговори
Схемата преди 4 месеца
Тъй като отне около 30 години на либералите да разберат, какво означава 88 очаквам скоро крайно-десните да започнат да си татуират 44x2 или "корен квадратен от 7744". Либералите доказаха, че със завидните си умствени способности базирани на принципа "ако това, което казваш нарушава чувствата ми и ме кара да се чувствам зле - значи е грешно", ще им отнеме да разберат значението на новите татуировки достатъчно дълго, че да се възроди Четвъртия Райх за това време. Пък дори 1000 години да отнеме.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
О не!!! Как е възможно??? Нали белгийците бяха жертва на злите нацисти???
Нищо, че е имало 2 СС дивизии съставени само от белгийци.
В общи линии Третия Райх е бил като Европейски съюз. Всички заедно под шапката на Германия. Много прилича на сегашния.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това са същите които подпомагат "социалните клубове" като Азов и обучават момчетата с домашно шити униформи от Ливов да боравят с оръжия. Такова лицемерия като съвременните западни демократи няма другаде.

Може би само Нетаняху, който твърди че слабите народи като Иран трябва да изчезнат е по-голям анти-фашист и от тях. :P
20
3
 
9
 
! Отговори
бай х преди 4 месеца
народ който се срамува и забранява националните си герои - няма бъдеще
19
3
 
14
 
! Отговори
Циник преди 4 месеца
Алаходупния провокатор в темата се чуди - защо европейците - не обичат фанатизираните му съверци да колят, и изнасилват абсолютно безнаказано жените и сестрите им .А пишман илитератите - преписвачи журналисти, които трябва да са против всякаква цензура, са се превърнали в слуги и лакеи на върхушката, която напълни Европа с убийци и изнасилвачи!
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И те така до ден днешен. Историята още пази спомените за подривната дейност на християните в чужди за тях земи. Много християнско, няма що! Също както днес всички християнски държави се изредиха да създават все по-неграмотно мюсулманско население, за да могат да черпят природните богатства на мюсулманските страни (Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Мали навсякъде са настанени миннодобивни и петролни компании на западните държави).
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но иначе ме кефи как си казал "разликата между ислямската, християнската и юдейска религия е само в дребните детайли". И сам си се *** върху всички писания на съотботниците ти в коментарите. ;))
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Историята е доказала по безспорен начин, че европейдната раса е носител на прогреса"

Напротив, много е спорен начинът. Имало е едни хора, които поради религията си са станали по-добри, по-хрисими, било им е забранено да убиват и т.н. И от друга страна е имало една Европа, от която Папата постоянно е пращал кръвожадни убийци да плячкосват и да правят мизерии в чуждите земи. Европа цели векове тъне в невежество. Всичко идва от Индия и Близкия изток. Най-цивилизовани в Европа са били българите.
15
1
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 4 месеца
Поредното доказателство, че Белгия е No. 1 по свобода на словото.
14
0
 
25
 
! Отговори
Еврутолерас преди 4 месеца
Европа пропада с всяка изминала година.
13
0
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 4 месеца
В спора се ражда се ражда истината, защо трябва да се дразним? Лошото днес е че обществото си затваря очите пред истината. Когато допуснеш грешка е редно да я коригираш, а не да се правиш че тя не съществува, защото балона се издува и в един момент когато се спука, става доста неприятно за всички. Аз нямам против никой, каквато и да неговата религия, етнос и т.н., но смятам, че когато някой идва в дома ти, той е длъжен да спазва установените правилата и порядките.
12
6
 
19
 
! Отговори
До 10 преди 4 месеца
Не мюсюланите са проблема, а онези неграмотни ориенталци идващи от Близкия изток, Африка и т.н., те ако искат може и да се будисти, но си остават варвари, в масата си носители на много различна култура от тази установена в Европа. Историята е доказала по безспорен начин, че европейдната раса е носител на прогреса, дали сме повече или по-малко от другите, аз няма да споря, но твърдя че всяка жаба трябва да си знае гьола, както мъдро са го казали нашите предци.
11
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Споко, само те дразня, иначе знам, че сте скaпани фашисти с пpомити мозъци и сте фанатици християни, за които останалите хора нямат право на живот.
10
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да кажеш "орди" за мюсулмани е признак за тежка шизoфрения, малоyмие, а вероятно и комплекси от стерилитет. Да твърдиш, че християните са нещо повече, че са с нещо по-добри, е признак за същото.
9
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе как може !Еврожендърите веднага да заличат от математиката числоно 88 щото не отговаря на европейските директиви и евро*ейските ценности!
8
12
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 4 месеца
Реално разликата между ислямската, християнската и юдейска религия е само в дребните детайли, така че да говорим за по-съвършена религия е признак на тежка простотия, типична за изгладените мозъци на фанатици като теб. В Европа проблема е културен, много култури на едно място, означава единствено конфликт, но кухите либерални кратуни в Брюксел така и не го проумяха. Единствения вариант за стабилна и просперираща Европа е асимилация на емигрантите, но както виждаме в тази посока не се работи.
7
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ЦиниГ

"човека с факти доказва какво се случва в Германия с мюсюлманските oрди"

Колко пренебрежително казано... "орди". АХахАХхаХА! Хората от една по-съвършена религия ако са "орди", тогава християните в Европа не знам какви са.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой е решил народите на Европа, Африка и Азия да се смесят.