В Белгия шофьор уволнен за татуировка. Но каква?

Водачът показал нацистки знак на фирмено парти
30 авг 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
36
В Белгия шофьор уволнен за татуировка. Но каква?
Снимка: архив, Reuters

Брюкселската компания за градски транспорт уволни свой шофьор за показване на нацистка татуировка, съобщава местната преса.

Служителят демонстрирал знака на фирмено тържество пред колеги. Там той показал изображение на 88, което се оформяло като латинско Н и обозначавало нацисткия поздрав Hail Hitler. Под фигурата имало орел и SS, съкращение за специалните части на нацистката армия.

Мъжът, който работел за градския транспорт от 26 г., имал безупречна трудова биография до инцидента.

Говорителката на транспортната компания е цитирана да казва: “За 26 години служба никога не е е имало оплаквания от него. До това лято, когато той разкри татуировката си. Сега, когато това се случи, нямаме избор, освен да го освободим”.

В Белгия е забранено показването на нацистки символи. То се преследва от закона. Юристи обаче се съмняват, че компанията за градски транспорт ще може да удържи решението си в съда, като докаже, че парти за само служителите може да се тълкува като публична проява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
36
 
! Отговори
Циник до 6 преди 5 години
И най-страшното е , че НИКОЙ НЕ ПИТА европейците съгласни ли са да хранят изнасилвачи и колачи от Африка и арабските септични ями!
3
4
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ахаааа...значи ако са цитати от корана на арабска шльокавица - може!И кръстосани ятагани също!Тило Сарацин - издаде нов бестселър - след "Германия се самоунищожава" сега новата му книга има заглавие - "Вражеска инвазия" - човека с факти доказва какво се случва в Германия с мюсюлманските oрди!
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната джурналистическа боза, поредния неграмотен превод, поредните смешно-глуповати твърдения нямащи нищо общо с истината. SS е паравоенното крило на националсоциалистическата партия и няма нищо общо с немските въоръжени сили или Вермахта! В символа на SS няма никакъв орел, нито някакви символи наподобяващи буквата Н.
1
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Ще има все повече такива случаи.