Мей твърда: Без компромис с Брюксел за Brexit!

От партията й искат по-рязко скъсване с Евръсъюза
2 сеп 2018 10:46, Елка Василева
48
Мей твърда: Без компромис с Брюксел за Brexit!
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че няма да прави компромис с Брюксел за Brexit-а в момент, когато британски медии съобщават, че съперници от собствената й партия се готвят да публикуват собствено предложение за по-рязко скъсване с ЕС, предаде Ройтерс.

Остават по-малко от два месеца за договаряне на раздялата с ЕС след над 40 години в рамките на блока. Мей се опитва да накара собствената си партия и разделената страна да приеме нейният план за Brexit, който тя представя като полезен за бизнеса. ЕС приветства колебливо плана, изложен неотдавна на съвещание в правителствената резиденция Чекърс край Лондон, отбелязва Ройтерс.

Още по темата

"Няма да се боря за приемането на компромиси по предложението от Чекърс, които не са в наш национален интерес", обещава Мей в статия във в. "Сънди телеграф". "Идните месеци ще бъдат от критично значение за бъдещето на нашата страна и съм наясно със задачата си", добавя тя.

Според сегашния план Великобритания остава в зоната за свободна търговия с ЕС за земеделски и производствени стоки. Някои поддръжници на Brexit обаче казват, че това означава някои части на британската икономика да спазват правила, изработени в Брюксел. През юли двама министри напуснаха правителството й.

Според статия във в. "Сънди таймс" водещи поддръжници на Brexit-а от Консервативната партия са готови да публикуват собствен план за Brexit преди годишната партийна конференция в края на септември. Това ще има за цел да засили натиска над Мей, която трябва да получи одобрение от парламента за евентуално споразумение с Брюксел, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** дърта вещица
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да избират между мита и плащане на вноска за право на свободна търговия. Всяка година може да има споразумение и да си плащат година за година. Вноската няма да толкова голяма, колкото сегашната. Няма да има субсидии за Великобритания от ЕС.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво се ежиш, ама това за електората или собствената партия е?Свободната търговия беше обвързана и със свободен поток на хора. Ако Обединеното Кралство напусне ЕС в тази точка, заради Брекзит, ще трябва да плаща мита като за неевропейска държава. Не че британците не продават неща произведени из целия свят за британски - т.е. без мито, но сега ще секне. Единствено могат да се надяват на по-ниски мита с допълнително споразумение, което те все още нямат и не са договорили.
14
1
 
4
 
! Отговори
ЗАЩИТА С БИСКВИТИ?! преди 5 години
Светът се събудиииии на заготовката ВИ в тенджерата под налягане в 4 страни под кръглото и дъно с капака й , но под парата и вие сте всички сервитьори на дя*ла
13
1
 
29
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Хитреци.Хем не плащаш вноска, хем ползваш преференции за стоки.Не така, ке си плащате мита и ще ви става непродаваеми стоките износ и вноса.Не може с душа в Рая и нещо си еди къде си.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица Маргарет Тачър и третокласният артист Рейгън излъгаха простия колхозинк Горбачов и той предаде СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА системата и СССР с неговата тъ.па Перестройка!!Но сега Русия се управлява от Путин..............и Тереза Мей ще изяде шамарите.........глупавата овца!!!
11
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя и Тачър беше "*** бабичка", обаче заедно с Рейгън сринаха СССР. Сега е на път ЕС.
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Велика" Британия попадна в ръцете на *** бабичка. А комбинацията с още един-двама сенилни старчета (Меркел, Юнкер) е убийствена. Тони Блеър излъга за Ирак, Камерън излъга, че Брекзит ще реши проблемите и на финала, Мей ще довърши "величието" на Британия. Не ми е жал!
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТКОГА ВИ ЧАКАМЕ ДА СЕ МАХНЕТЕ !!!! РАЗМЪРДАЙТЕ СЕ!!!
8
10
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Защо? Защото гледа интереса на държавата си ли?Не е като наш тиквунчо, да, него всички в европата го харесват.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След "Брекзит" - край на свободното движение!
6
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 200 хил българи ще бъдат принудени да се приберат и това ще увеличи безработицата в България двойно и ще натовари социалната система.
5
1
 
12
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Неадекватност или некадърност. Изберете сами.
4
2
 
3
 
! Отговори
балон мей преди 5 години
голем балон е министърката къде са нейните сс спестени
3
2
 
3
 
! Отговори
Тереза мей преди 5 години
един балон за мей
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Мей е голяма откачалка, освен това е много нагла............................иска да прецака целия ЕС за сметка на Англия!!!
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-противният политик в Европа !