Мей твърда: Без компромис с Брюксел за Brexit!

От партията й искат по-рязко скъсване с Евръсъюза
2 сеп 2018 10:46, Елка Василева
48
Мей твърда: Без компромис с Брюксел за Brexit!
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че няма да прави компромис с Брюксел за Brexit-а в момент, когато британски медии съобщават, че съперници от собствената й партия се готвят да публикуват собствено предложение за по-рязко скъсване с ЕС, предаде Ройтерс.

Остават по-малко от два месеца за договаряне на раздялата с ЕС след над 40 години в рамките на блока. Мей се опитва да накара собствената си партия и разделената страна да приеме нейният план за Brexit, който тя представя като полезен за бизнеса. ЕС приветства колебливо плана, изложен неотдавна на съвещание в правителствената резиденция Чекърс край Лондон, отбелязва Ройтерс.

Още по темата

"Няма да се боря за приемането на компромиси по предложението от Чекърс, които не са в наш национален интерес", обещава Мей в статия във в. "Сънди телеграф". "Идните месеци ще бъдат от критично значение за бъдещето на нашата страна и съм наясно със задачата си", добавя тя.

Според сегашния план Великобритания остава в зоната за свободна търговия с ЕС за земеделски и производствени стоки. Някои поддръжници на Brexit обаче казват, че това означава някои части на британската икономика да спазват правила, изработени в Брюксел. През юли двама министри напуснаха правителството й.

Според статия във в. "Сънди таймс" водещи поддръжници на Brexit-а от Консервативната партия са готови да публикуват собствен план за Brexit преди годишната партийна конференция в края на септември. Това ще има за цел да засили натиска над Мей, която трябва да получи одобрение от парламента за евентуално споразумение с Брюксел, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Simeon Ignatov преди 5 години
Ей голяма танцьорка е Вещицата Браво на Нея Близо до Третият Свят Така съ праи Политика Зтрахотни Гении Пак ми потънаха Гемиите където ги нямам
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне с танците си в Африка даде тласък в благотворителността за борба със сколиозата. Сериозно обърна въпроса за ставните проблеми на възрастните жени в цял свят. Само с калциев карбонат (стрит мраморен прах, или варовик) и вит. D3 не става. Другото няма значение.
35
2
 
5
 
! Отговори
Cortes преди 5 години
Хе..Хе..Brexit=Пълна изолация
34
5
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Имаше една реплика отправена към Меркел " Хитлер не можа да ни победи с война,но вие искате да ни победите икономически". Та англичаните не обичат да водят наложена им политика,както и с безразборният прием на мигранти и омешани в тях терористи.
33
4
 
21
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
По цял ден вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама в къщи лапаа суджук и кюфтета!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американците,но люби доларите!Стреля по руснаците,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Презира европейците,но се моли за ЕС!Голям чистник,ама си бърше з .а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шотландия задължително да остане с нас за да няма мита за уискито, за Англия не ми пука.
31
3
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Целта на англичаните е да се измъкнат без да платят нищо. За сведение на тези, които се интересуват от финансовата страна на въпроса: Обединеното Кралство дължи на ЕО около 100 милиарда евро.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го дуате ингилизи. Аман от вашят език и музика. Бойкот! Вече слушам само испанска и бг музика. Нека Белгия и Холандия да ви вземат бизнеса.
29
2
 
31
 
! Отговори
КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА преди 5 години
АНГЛИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА...АНГЛИЯ Е ВОЮВАЛА С ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ-БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ,АНГЛИЯ Е ТРОЯНСКИЯТ КОН НА САЩ В ЕС--АМА ВЪРВИ СИ *** КИФЛО--И СМЕНИ БЕЛОТА ,ЧЕ ВЕЧЕ ИЗКУКУРИГВАШ...!!!
28
22
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
само така! стига брюкселските милионерчета са ни налагали начин на живот, хранене и мислене. да се разпада тоя измислен съюз!
27
2
 
40
 
! Отговори
Хайде махайте се! преди 5 години
Британците ще си го получат: първо няма да имат достъп до единния пазар; второ - Шонтландия ще се отдели и ще остане в ЕС; трето - Северна Ирландия - ще погребе Британия. Това сами си го направиха..., но си го заслужават, арогатни селяни..
26
3
 
31
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Започвам да я харесвам тази г-жа Лъжа!! Ще съсипе Англия и това си е хахаха
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърда мацка.
24
6
 
37
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Ако в Брюксел има мъже с топки - никакъв компромис с англосаксонците. Те сами ще завият да се връщат.
23
6
 
23
 
! Отговори
Тереза Мей преди 5 години
Британският змей - добре че Ла Манша ви пази донякъде - иначе Смуглянките от Юг да са ви налазили в съотношение две към едно
22
5
 
31
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Тя нямала да прави компромис!?*** ***!По-добре да изиграе още едно Бонго-Бонго в Африка и да си гледа старческата деменция!
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да влезе в Общия пазар, глад мореше следвоенна Британия. Е, какво толкова! Пак ще се върнат онези години.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...............каза дъртата вещица................тя излъга тя по случая "Скрипал"...............лъжкиня и манипулаторка...............може да е и сатанистка!!!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
STROGA GRANICA MITA I VIZI I BAIIIII
18
7
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Защо да е вещица?! Най-интелигентните плъхове напускат първи потъващият кораб - мдаа..