Свине в мъчения от България до Грузия. Глад, жажда... смърт (18+)

Държани при ужасяващи условия при транспортиране по Черно море
3 сеп 2018 16:00,
76
Свине в мъчения от България до Грузия. Глад, жажда... смърт (18+)
Снимка: PETA

Неправителствената организация PETA, която се бори за хуманното и етично отношение към животните, сигнализира за порочна и бездушна практика при транспортирането на животни.

От организацията публикуваха снимки и видео клип, на който се виждат изнемощели свине, които прекарват 4 мъчителни дни в камиони на ферибот по пътя между България и Грузия в Черно море.

Животните са подложени на ужасяващи условия – високи температури, без вода, без храна и медицински грижи. Свидетел разказва как около 40 мъртви прасета са били извадено от камионите и изхвърлени през борда, а сред тях е имало и живи животни.

На видеоклип се вижда и обезводнена свиня, която е твърде изнемощяла, за да се изправи.

От PETA са разпратили писма до компетентните органи в България и Грузия и настояват за забрана за транспорта на животни.

Това е честа практика, тъй като животновъдството е основен отрасъл и играе важна роля при развитието на икономиката. Според информация на НПО-то животните са държани при подобни условия в продължение на години и се е превърнало в порочна и потресаваща практика.

"Този случай показва за пореден път, че животните се третират като бездушна стока, а законите се потъпкват из цяла Европа. Контролът е напълно занемарен. Само забраната за транспортиране може да помогне на животните", смята Лиза Кайнц, агроном и консултант в PETA.

Чисто икономически, транспортирането на живи животни излиза доста по-евтино, отколкото месото им да се пренася при постоянни хладилни условия. Често в камионите на фериботите животинките са подложени на екстремни атмосферни условия, жажда, глад и стрес в продължение на дни. Заради отчаянието си те се нападат едни други или умират бавно и мъчително, пишат от PETA.

Регламентът на ЕС за защита на животните при транспортиране, който важи и извън границите на Съюза, когато животните са с произход от ЕС, редовно се погазва по най-груб начин.

Почти не се извършват проверки, а наказанията при нарушение обикновено са ниски, казват още от НПО-то.

Затова и от организацията стартират петиция срещу транспорта на дълги разстояния в държави извън ЕС и се обявяват за вегански начин на живот. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Хората искат да кажат купувайте немски или френски ***
52
2
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
В природата на никой не му дреме дали храната му се "мъчи" или не, защо това е в тежко противоречение с всички природни закони и води до неизбежната гибел на инфантилно-лигавия индивид.
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната хипи-веган простотия! Първо това е просто стопански инвентар, служещ за храна и нищо повече, как се отглежда, транспортира и т.н. няма никакво значение, стига това да не човешкото здраве и живот. Второ няма собственик който умишлено да унищожава стоката с която търгува, така че да се твърди, че този случай е едва ли не е учишлен е признак на тежко ментално заболяване. И трето, но най-важно - трябва да се ясен и решителен отпор на веганската секта, тя трябва да се преследва от закона.
50
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До 52....... Пак се прославихме със свинщините си.Явно толкова си можеме.А, и също да плюеме американците.
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смъртта си е смърт. Никое живо същество не трябва да бъде мъчено...
48
3
 
3
 
! Отговори
Ivan Petrov преди 5 години
Нали знаете, че PETA е организацията която предпочита да убива животни, вместо да им търси нови собственици.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо не ги задължат да им поставят вода,вместо да спират доставките?Това убива българския бизнес.Да не говорим и за загубите на прасетата.Нещо име сбъркано,просто трябва да ги задължат да поставят вода и всеки път да се проверява дали има вода.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво и пак ги триете коментарите
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважавам единствено лова ако си гладен, а не като хоби и спорт. Тогава и животното има шанс и ти, и битката е кой кого. Но тука животните нямат никакъв шанс, това е гавра с тях. Човечеството рационализира месодобива по отвратителни начини, но това е за сега.
44
16
 
10
 
! Отговори
venix преди 5 години
Докато човечеството яде месо, няма да намери покой и ще затъва все повече и повече!
43
5
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
NPO-tata sa chuma !!! To niama humannost kam balgarite v sobstvennata im darjava ..te za svinete se zagrijili ?!??..kogato naroda zapochne da jive dobre shte ima I luksozni uslovia za ostanalite !!!...Kogato horata zajiveiat v blagodat sami shte zapochnat I klimatitsi I lekari psiholozi da vodiat za jivotnite si ,che I manikiuri shte im praviat !!! Stiga ste laiali ,che mi e cherno pred ochite ! Vas (NPO-tata ) triabva da vi zabraniat sas zakon I da vi izritat ot stranata !!!
42
6
 
16
 
! Отговори
Абе преди 5 години
малко не ги превозват живи ....не от хуманност,ами заради загубите. Няма фирма дето ей така ще хвърля прасета в морето. Все едно мятат столевки...айде моля ....намирисва ми на fake news......Разфасовани ги карат в хладини контейнери...когато е на дълго разстояние.
41
3
 
32
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Свинeте по интелигентност се изравняват с делфините и шимnaнзетата....доста по-интелигентни са от списващите сайта...и част от юзърите му....напълно преживяват мъките на този ужас
40
6
 
15
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
И още нещо - снимани някакви хора хвърлят прасета от кораб. И какво от това? Не видях Рег. Номера на автомобили, името на кораба, няма никакъв коментар на представител примерно на някой веган да си покаже лицето и да обясни какво се случва. То може да има много причини да изхвърлят животните, ама на какво основание ще спрягат името на държавата ни? Това може да е снимано навсякъде и някога. Мен ако питате това е някакъв блед хибриден напън, а журналята трябва са си проверяват информацията.
39
6
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Последното изречение обяснява всичко.
38
26
 
6
 
! Отговори
Какво се чудите преди 5 години
Щом става за дума за най-просташкото население в света,извращенията са типични за социалистическите българи.
37
0
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ebati BG biznismenite ...... 1 prase= 500 evra*20 = 10000evra
36
8
 
17
 
! Отговори
555 преди 5 години
християно-български ценности. без коментар.
35
3
 
25
 
! Отговори
Не съм веган, преди 5 години
но знайте, че прасето е изключително интелигентно и чувствително животно. Не знам за вас, но на мен ми стана мн кофти от тази статия.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо тогава се случва това, не е хуманно и нямат оправдание?