Свине в мъчения от България до Грузия. Глад, жажда... смърт (18+)

Държани при ужасяващи условия при транспортиране по Черно море
3 сеп 2018 16:00, Джесика Вълчева
76
Свине в мъчения от България до Грузия. Глад, жажда... смърт (18+)
Снимка: PETA

Неправителствената организация PETA, която се бори за хуманното и етично отношение към животните, сигнализира за порочна и бездушна практика при транспортирането на животни.

От организацията публикуваха снимки и видео клип, на който се виждат изнемощели свине, които прекарват 4 мъчителни дни в камиони на ферибот по пътя между България и Грузия в Черно море.

Животните са подложени на ужасяващи условия – високи температури, без вода, без храна и медицински грижи. Свидетел разказва как около 40 мъртви прасета са били извадено от камионите и изхвърлени през борда, а сред тях е имало и живи животни.

На видеоклип се вижда и обезводнена свиня, която е твърде изнемощяла, за да се изправи.

От PETA са разпратили писма до компетентните органи в България и Грузия и настояват за забрана за транспорта на животни.

Това е честа практика, тъй като животновъдството е основен отрасъл и играе важна роля при развитието на икономиката. Според информация на НПО-то животните са държани при подобни условия в продължение на години и се е превърнало в порочна и потресаваща практика.

"Този случай показва за пореден път, че животните се третират като бездушна стока, а законите се потъпкват из цяла Европа. Контролът е напълно занемарен. Само забраната за транспортиране може да помогне на животните", смята Лиза Кайнц, агроном и консултант в PETA.

Чисто икономически, транспортирането на живи животни излиза доста по-евтино, отколкото месото им да се пренася при постоянни хладилни условия. Често в камионите на фериботите животинките са подложени на екстремни атмосферни условия, жажда, глад и стрес в продължение на дни. Заради отчаянието си те се нападат едни други или умират бавно и мъчително, пишат от PETA.

Регламентът на ЕС за защита на животните при транспортиране, който важи и извън границите на Съюза, когато животните са с произход от ЕС, редовно се погазва по най-груб начин.

Почти не се извършват проверки, а наказанията при нарушение обикновено са ниски, казват още от НПО-то.

Затова и от организацията стартират петиция срещу транспорта на дълги разстояния в държави извън ЕС и се обявяват за вегански начин на живот. 


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 15 стига..Проблемите са при транспортирането от купувача! Тоест ти си ги продал и взел парите им! Анадън му?-:)
16
4
 
13
 
! Отговори
Прасеяд преди 4 месеца
Ишиасника Юнкер да пее по радиото коледни песни на прасетата за да бъдат щастливи през краткия си живот.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дрън дрън. Значи гледаш сви.нете като стока една година, храниш ги, поиш ги и накрая малко преди да ги продадеш ги оставяш да умрат. Пълни глупости! Абе няма ли да почнете да мисли в тая ***?
14
2
 
8
 
! Отговори
фен на танас преди 4 месеца
Горане посей си банани или кажи на децата си да си посеят в България.
13
5
 
16
 
! Отговори
Горан преди 4 месеца
Който си гледа прасета на местна почва, ще има свинско, който не гледа, няма да има свинско. И аз съм на мнение, че само абсолютната забрана за транспортирането им, ще помогне. Нищо друго! Друг начин няма, човека е най-голямото говедо на света!
12
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече цяла Европа Се занимава с глупости! То не бяха "щастливи кокошки" " хуманно клане" на животни! Не знам си какви глупости!-:) Велики решения от хора без работа! Европейски глупости с една дума! От както свят светува Се яде месо! Така и ще бъде!
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що Грузия що Бьулгария и двете ко,чини с единствената разлика ,че едната е членка на ЕС
10
7
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 4 месеца
Що статията е 18+? Мене още от много малък ме качваха върху закланата сви'ня по Коледа.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
трябва бързо да се задоволи човешкият глад
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В последната част е цялата работа. Обявяват за вегански начин на живот! Ще станете по-щасливи и по-добри хора когато се откажете от яденето на месо, поне така твърдят. Да не се окажат клиповете и снимките миналогодишни или може би по-стари? Ще е много интересни с какво се прехранва тази организация
7
1
 
33
 
! Отговори
ветеринар преди 4 месеца
Фирмата експедитор и придружаващите живата стока имат имена. Кои са те и потърсена ли е отговорност.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може ги превозим със един Кугър и Спартана, хем като пристигнат Кугъра и Спартана могат да охраняват небето на Грузия да не би Путин да нападне Грузия и да открадне прасетата им.
5
0
 
18
 
! Отговори
Фалш преди 4 месеца
Е в транспорта е така весели и щастливи прасета няма.ако доживеят до фермата стават такива та даже и свободни музика има пускат за по добро храносмиляне и накрая килото 10лв.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На ПЕТА и е през кривият макарон за животните. В техните приюти над 90% от животните се убиват без дори да се предостави възможност на осиновители да си вземат любимец. Те са наемна терористична организация, нападаща бизнес имащ вземане даване с животни. Хайде да помислим, дали на някой ще му е наистина изгодно да си купи животни, като изхвърли половината през бора, защото не му се занимава да купи и няколко тона вода. Това е поредната шок акция. Добри са в това.
3
1
 
33
 
! Отговори
Ставрю преди 4 месеца
Бездушието у човеците е отврат. Тези които се отнасят с животните така могат и с хората да правят. ОТВРАТИТЕЛНО.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия от парламента кога ще ги товарят сигурен съм, че няма да липсват на никой.
1
3
 
38
 
! Отговори
Burzum преди 4 месеца
Също като българите транспортирани 30години на ферибота към Европа..гладни,жадни и се нападат едни други от стрес....ама никой не каза гък.....щот излиза по ефтино така.... ха-ха-ха...