Хиляди деца жертва на сексуални посегателства от свещеници в Германия

Проведено е изследване, обхванало периода 1946 г. - 2014 г.
Обновена: 12 сеп 2018 16:22 | 12 сеп 2018 16:15, Елка Василева
27
Хиляди деца жертва на сексуални посегателства от свещеници в Германия
Снимка: архив, Reuters

Хиляди деца са станали жертва на сексуални посегателства от свещеници в Германия в периода 1946 г. - 2014 г. Това сочи изследване, посветено на Германската католическа църква, която е обвинена, че е укрила умишлено фактите, предаде Франс прес, като се позова на информация в германски медии.

Проучването е започнало през 2014 г. Официално то ще бъде представено на 25 септември във Фулда на Германската епископална конференция.

Най-малко 3677 деца, повечето момчета на възраст под 13 години, са станали жертва на сексуални посегателства, извършени от 1670 духовници, се казва в документа, с който са се запознали германските седмичници "Шпигел" и "Цайт", пише БТА.

В продължение на три години и половина консорциум от изследователи от Манхайм, Хайделберг и Гисен са проучили 38 000 досиета и документи от 27 германски епархии, които са им били предадени от църквата. Изследователите обаче не са имали пряк достъп до архивите.

Според авторите на изследването в продължение на векове Църквата е разрушила и манипулирала много документи, свързани със заподозрените и е омаловажила умишлено сериозността и мащабите на деянията.

Според доклада на изследователите обвинените свещеници често пъти са били премествани, без богомолците да са били предупреждавани за потенциалната опасност, която те са представлявали за децата. Само една трета от заподозрените са били обект на преследване по силата на каноничното право, но санкциите са били минимални, а в някои случаи и несъществуващи, констатират изследователите.

От няколко години Германската католическа църква е разтърсвана от разкрития за сексуални посегателства. През 2017 г. доклад разкри, че най-малко 547 деца от католически хор в Регенсбург са били жертви на посегателства в периода 1945 г. - 1992 г.

Светият престол днес съобщи, че папа Франциск свиква ръководителите на всички епископални конференции по света на среща на върха във Ватикана от 21 до 24 февруари 2019 г., предадоха световните агенции. Темата ще бъде защита на непълнолетните от посегателства, в това число и сексуални, от свещеници.
 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
гадост преди 5 месеца
Това не са духовни лица, това са извратени педофили и са за затвора. стига конференции, извънредни срещи и празни приказки.
15
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 месеца
Да е ставало дума някъде за сексуалните посегателства на деца в синагогите?! А всяка мръсотия по света оттам тръгва. Да не би всички медии да са под еврейско влияние? Нее, това е обида за тях, - медиите са си изцяло еврейски гешефт!
14
9
 
0
 
! Отговори
†БПЦ† преди 5 месеца
Нека неосведомените да не коментират църковните дела. Това не е педофилия, а си е съвсем каноничните ритуал"въведение на младенеца в лоното Христово". Има го и при нас православните, но ние това го имаме за нормално и не го правим на проблем. Пък и никой не се оплаква.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
е време е тая католичека църква да се разклони,да си направи един порноклон,по две три църквички в страна,няма да останат непосещавани и останалите ще са си ок
12
0
 
2
 
! Отговори
Дървен философ преди 5 месеца
Видяхте ли?
А вие ругаете баба Меркел!
Не оценихте усилията на жената да внесе мулти-курти разнообразие, като включи в мероприятието и имамите в джамиите!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много педофили стават свещеници, защото там закона не ги лови. Най-много да ги преместят в друга църква. Това е и начин да се омърси християнството. То, не че и без това е много чисто.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато пишех че нямаме работа в католическия еврог.еиски обор много народ не бяха съгласни. Как може овца и магаре да са в един обор. Аз лично не съм виждал такова чудо. Но едни предатели на род и родина ни натресоха на пачи яица. От лакомия да откраднат 2-та милиарда евро с които ги подлъгаха евро.геиците сега патиме ние които не видяхме и два евро цента от цялата кражба. Е все пак виждам как си купуват яхти за по 7 000 000 евро джипчета за по 200 000 евро по 6 апартамента и палати в испания.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В БЕЛЕНЕ ДА СИ ПАЗЯТ ДЕЦАТА ОТ ПАОЛО КОРТЕЗИ

НА КАТОЛИШКИ ПОП ВЯРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как техният католически бог допуска това? Добре, че православният не е такъв педофил.
7
0
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 месеца
Яко са им продухвали грехомерите начи. Точно като вица.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като ви казвам аз , че католиците са по-гадни и по-долни от много мюсюлмани, вие не ми вярвате!!
Е.............ще го разберете скоро, но по трудния начин!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Католицизмът е извратена версия на християнството..............истината е в православната вяра!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нашите брадати може да са всякакви, изобщо не са цвете за мирисане, но не са педофили.
Имат си попадийки, дечица, варят си ракийка, правят винце, изобщо живеят като нормални хора. Гадните папищаци и разни техни клонки, дето лицемерят по кирхетата и чърчовете, посягат на всичко, на което могат!
А сега са във люта битка с православието!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Католическите свещеници са извратеняци.............знаем ги тях!!
2
2
 
26
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 месеца
Не им върви на германчетата - първо ги е... свещеници, а сега - имигранти.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой ид иот праща децата си при тея дърти пед офили...