ЕС удължи за 9-и път санкциите срещу Русия

155 лица и 44 фирми със замразени активи заради Украйна
13 сеп 2018 21:22, Екип на Dnes.bg
61
ЕС удължи за 9-и път санкциите срещу Русия
Снимка: архив Reuters

Европейските посланици към ЕС подписаха ново удължаване с 6 месеца на персоналните санкции срещу Русия заради отцепването на Крим от Украйна, както и заради военни действия на сепаратистите в източните части на страната.

Продължението е девето по ред, след като ограниченията бяха въведени през лятото на 2014 г. Списъкът ще бъде публикуван утре в Официалния вестник на ЕС и ще важи до 15 март 2019 г.

Още по темата

Според Съвета на ЕС няма промяна в ситуацията на място, която да позволява санкциите да бъдат премахнати. Сред лицата, които нямат право да влизат в ЕС, а сметките им в европейски банки са блокирани, са висшето цивилно и военно ръководство на Крим, депутати от руската Дума и членове Съвета на Руската федерация, военни, разузнавачи, съветници на Владимир Путин.

Сред тях и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин. Всички те са в листа заради открити призиви или участие в действия, свързани с анексията на Крим и войната в Домбаския регион на Украйна.

В групата е и президентът на Чечения Рамзан Кадиров, както и неколцина бизнесмени, близки до Путин като Константин Малофеев, Аркадий Ротенберг, Николай Шамалов и други.

В отговор на персоналните ограничения руският президент Владимир Путин наложи забрана за внос на европейска селскостопанска продукция в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ДоМбаския район"! Цял екип мърлячи!Тъпоглавите юрокретени още не могат да вденат, че Крим е руски и с него не се търгува!А може би искат да засекат, за колко време 300000 военни ще се преместят от Хакасия до границите на балтийските шпроти и до Хохландия?
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Европа трябва да продължи очовечаването на империята на злото !
53
4
 
4
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
трябва да са по дългосрочни да не се налага през шест месеца да се удължават
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен ***
51
0
 
5
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
До:Браво.Не забравяй, че утре като БГ не подпише ИК.Или откаже без доказателства да налага санкции.На мястото на Русия ще бъде България.Както стана с Орбан? (Когато Австро-Унгария е била империя, любимите ти брити са си изхвърляли гърнетата по улиците на Лондон)Утре като ти цъфне снимката, защото си посетил тенис турнир в Уимбълдън, и те обвинят че си :"Хилещ се Асасин" - пак викай: Браво!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България позорная страна, марионетка сащ
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Само така санкции до дупка.
48
3
 
7
 
! Отговори
Портън Даун преди 5 години
Малко е, направо доживот санкции!Все пак: "Когато имаш чук, проблемът е гвоздей...".Какво стана с Армянск - Крим, Пет хиляди евакуирани деца!Унищожени дървета, фин жълт прах, колите ръждясват за часове.Причина изхвърляне на вредни в-ва от завод, до 2014 г. заводът е на украинеца - олигарх Дмитрий Фирташ, 2018 прехвърля завода на дъщерна фирма.Защо не пишете, че Херсон - Украйна спря водата, която отвеждаше химикалите.Защо няма санкции за Украйна - съзнателно тровене на цял град?
47
1
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
като сте били палачори и МАСК да ви бяха дали и от гаража нямаше да излезете с него....чудно как дърварите в родопите и ст планина изнесоха горите с тез камиони пък вие само ремонти сте правили....*** некадърен
46
0
 
2
 
! Отговори
до долния ;) преди 5 години
Много сериозни аргументи "срещу" си насъбрал ;)))
45
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-силните, да не кажа единствените "аргументи" на червените *** са да ти слагат минуси.
44
5
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Твърде много подозирам, че от яндекс и байду си свалил програми и книги създадени от западните ***? Едва ли си се втурнал да краднеш руски и китайски произведения? М? Я кажи какво точно си чопна, да видим?
43
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Имат вече опит... - преди 20 години свалиха тази гнила "империя" без един изстрел - сега ще направят същото...
42
1
 
20
 
! Отговори
Черньо преди 5 години
Мачкайте Русия и приемайте бежнци и се омъжвайте за тях това е правилния път.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам санкциите. Тези дни свалих доста нова музика от руския интернет има всичко и прогрми, книги, каквото поискаш. Трябва да търсиш с yandex или baidu разбира се. Русия и Китай им дременагъза за капирайта на джендърите.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да не наложат санций и на двамата руски "туристи" от Солсбъри !Те искат да се хванат за ръчичка и пак да посетят катедралата !
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка Камаз и Зил ще газят ЕСср.
38
5
 
13
 
! Отговори
Х преди 5 години
Русия днес в траур няма да спи от санкции на ес ха ха
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ТИ ДА НЕ СИ БИЛ ДОНОСНИКА НА ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР?
36
3
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Не от санкциите, от КОНТРАСАНКЦИИТЕ. Важно е да се различава. Тъй като запорираш на няколко човека парите в чужди банки и му забраниш да влиза в някои държаваи, няма как да влияеш много на икономиката.А контрасанкциите, които самата Русия ги налага, са именно да спрат вноса на хранителни продукти.*** тея простички неща троловете не ги казват.