ЕП скръцна: Край на една опаковка – различно съдържание!

Но може ли храната в Англия да е същата като в България?
Обновена: 14 сеп 2018 15:33 | 14 сеп 2018 09:30, Петя Славова
111

Европейският парламент забрани двойния стандарт при храните. Според решението на евродепутатите стоки от една и съща марка и опаковка трябва да имат еднакво съдържание, а дискриминацията на потребители е недопустима.
Още по темата

С приетия доклад ЕП признава официално наличието на разлики в качеството на продуктите, които се предлагат в страните от Източна и Западна Европа.

А до края на годината Европейската комисия трябва да излезе със законодателно решение за прекратяване на порочната практика.

"Няма как храна, която се произвежда в Англия и храна, която се произвежда в България, да бъде абсолютно еднаква. Хубавото в цялата ситуация е, че по този начин правителствата биват насърчавани за повече комуникация с неправителствените организации. Освен това държавите от Източна Европа ще бъдат принудени да обърнат повече внимание на безопасността и качеството на храните", коментира пред Bulgaria ON AIR микробиологът Сергей Иванов.

Проучванията за наличието на двоен стандарт при храните започват още през 2011 г., когато сравнение между едни и същи продукти, купени в седем европейски страни, показва, че те са с доста различен състав.

Оттогава са направени редица проучвания, включително и в България. А резултатите сочат, че потребителите често биват подведени. Опаковката е еднаква, а съдържанието е различно, тъй като критериите са различни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още колко ли неща се крият от нас робите на ЕС. Кой знае какви лекарства ни продават добрите Европейски компании. Откакто влзаохме в EС качеството на храната пада постоянно, за сметка на цените, които също така постоянно се повишават... днес бях на пазар Д. Петков в София, в опит да си намеря нормални домати... Е видях зелени, пластмасови, еднокалибрени, но не и нормални истински домати. Цяло лято ям дини и пъпещи с вкус на пластмаса... Голям келепир от тоя ЕС, всички *** на нас ги ПРОдават...
86
4
 
6
 
! Отговори
И ? преди 5 години
Значи чалгария ще започне да съблюдава закони ???И да се грижи за данъкоплатците си???Ха ха ха ха ха ха ха ха.....хааайде ПАК ни обърнаха на маймуни.Много шум за 3-ри часа.След това всичко ще си бъде така,както си е било и досега.Няма начин концерни произвеждащи стоки с умишлено занижено качество което от своя страна им вдига приходите в орбита да се откажат от гигантските си печалби и 'ЩО?Щот' ЕС така бил казал.НАИВНО до степен малоумие.
85
3
 
8
 
! Отговори
До ergen4ev преди 5 години
Ти в ред ли си?!По-,,скъпите"западни цени ?Къдя ба,къдя ги видя тия по-скъпи зап.цени?Във абсолютно всяка една западноеропейска държава постоянно вървят реални намаления особено при хран.стоки като по този начин цените падат.Но и без тия намаления в една Германия или Испания цените са драстично по-ниски.А в абсурдистан благодарение на доказаните престъпници които ни управляват плащаме 2-ни цени и получаваме качество като за роби.
84
11
 
0
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
да се уеднакви не би трябвало да е проблем но проблем би било да се продава качество на по скъпите западни цени на не платежоспособния източно европеецискаме качество за което не можем да си платим
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А когато кака *** казваше , че има двойни стандарти, от ОПГ ГЕРП виеха като чакали ,че това не е вярно ,че БСП са антиевропейци че е антиевропейско да се говори така ,че са фалшиви новини . Е е е ?
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като кажеш ,че демокрацията е лицемерие ,тряс ,цензурират те . Е те го доказателството за демократичното лицемерие . Двоен ,че троен стандарт .
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Приятелката ми е болна от рак на стомаха от тези храни. Линее си жената и започва да и личи. Много ме боли душата за нея, но това е кой оцелее.
80
2
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
8 години ли им трябваха да разберат очевидното ?!? Аааа да, защото с тия висоооки заплати бавно се мисли и работи. По-дълго да ги получават. Негодници !
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те се сетиха. Минаха найсет години откакто ядем б оклуци. Много хора вече гушнаха букета.
78
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опаковките вече ще бъдат различни. Продуктите няма да бъдат еднакви.
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Диабетикът изобщо не трябва и да помисля за бисквити "Роден край". Бисквитите съдържат захар.
76
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има как и още как! Или храната се произвежда на едно място и се разпространява навсякъде или продуктите, които се използват се доставят до абсолютно всички места, където въпросната храна се произвежда и се използва безпрекословно един и същи рецептурник. Нямало как........
75
3
 
31
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
А да видим. Гръцката Фанта е с по-голямо съдържание на естествен портокалов сок, праха им Ариел също е много по-различен. То затова в София знам поне 5 магазина, дето продават стоки от Гърция, дето си ги имаме и в България, но са с различно качество
74
9
 
7
 
! Отговори
свинята преди 5 години
ям главно свинско, поне по 1 кило на ден, не знам за разбирачите здравословно или не е това на теория, но на практика съм в отлично здраве! не помня кога съм бил за последно на лекар, дори на заболекър - зъбите ми са здрави и бели!
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 74боза.
72
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Умник,кой нормален си купува нутела,кроасани,бисквити и други такива ***? Тук става дума за най-небходимото,да е здравослвно като мляо,сирене,месо,хляб,кашавал,лютеница, раве масло. Аман от дървени философи.
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71Прави ми впечатление, че много млади хора са се ориентирали към производствения процес сирене, кашкавал мляко. Произвеждат и се налагат, дори на българския пазаранс тенденция към чуждия. Всеки гони цели. Ясно им е че не е възможно киселото мляко и прясно мляко да ти издържат със седмици без да се развали. Сроковете да са толкова дълги във времето.
70
14
 
5
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 5 години
Е вие с 510лв,много ясно че *** ще ядете,сирене от палмово масло,какво не му харесвате?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами спрете да купувате брандирани стоки!Винаги можете да си намерите нещо, което ще ви свърши същата работа и то на по-ниски цени. Явно за храната може да има трудности, но скоро хората ще започнат да купуват директно от хора производители по селата и ще се регулират нещата.Можете и без Нутела и други подобни. Научете се да си подбирате това което купувате на база практика, а не реклама.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засъжеление много малко са продуктите за диабетици. Те не могат да се хранят с всичко да не кажа, че почти нищо не могат да хапват. Предвид това, което се предлага в търговската мрежа.