ЕП скръцна: Край на една опаковка – различно съдържание!

Но може ли храната в Англия да е същата като в България?
Обновена: 14 сеп 2018 15:33 | 14 сеп 2018 09:30, Петя Славова
111

8967 гледания   |  Още видео
Европейският парламент забрани двойния стандарт при храните. Според решението на евродепутатите стоки от една и съща марка и опаковка трябва да имат еднакво съдържание, а дискриминацията на потребители е недопустима.
Още по темата

С приетия доклад ЕП признава официално наличието на разлики в качеството на продуктите, които се предлагат в страните от Източна и Западна Европа.

А до края на годината Европейската комисия трябва да излезе със законодателно решение за прекратяване на порочната практика.

"Няма как храна, която се произвежда в Англия и храна, която се произвежда в България, да бъде абсолютно еднаква. Хубавото в цялата ситуация е, че по този начин правителствата биват насърчавани за повече комуникация с неправителствените организации. Освен това държавите от Източна Европа ще бъдат принудени да обърнат повече внимание на безопасността и качеството на храните", коментира пред Bulgaria ON AIR микробиологът Сергей Иванов.

Проучванията за наличието на двоен стандарт при храните започват още през 2011 г., когато сравнение между едни и същи продукти, купени в седем европейски страни, показва, че те са с доста различен състав.

Оттогава са направени редица проучвания, включително и в България. А резултатите сочат, че потребителите често биват подведени. Опаковката е еднаква, а съдържанието е различно, тъй като критериите са различни.
 


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още колко ли неща се крият от нас робите на ЕС. Кой знае какви лекарства ни продават добрите Европейски компании. Откакто влзаохме в EС качеството на храната пада постоянно, за сметка на цените, които също така постоянно се повишават... днес бях на пазар Д. Петков в София, в опит да си намеря нормални домати... Е видях зелени, пластмасови, еднокалибрени, но не и нормални истински домати. Цяло лято ям дини и пъпещи с вкус на пластмаса... Голям келепир от тоя ЕС, всички *** на нас ги ПРОдават...
88
2
 
6
 
! Отговори
И ? преди 4 месеца
Значи чалгария ще започне да съблюдава закони ???
И да се грижи за данъкоплатците си???
Ха ха ха ха ха ха ха ха.....хааайде ПАК ни обърнаха на маймуни.
Много шум за 3-ри часа.
След това всичко ще си бъде така,както си е било и досега.
Няма начин концерни произвеждащи стоки с умишлено занижено качество което от своя страна им вдига приходите в орбита да се откажат от гигантските си печалби и 'ЩО?
Щот' ЕС така бил казал.
НАИВНО до степен малоумие.
87
1
 
8
 
! Отговори
До ergen4ev преди 4 месеца
Ти в ред ли си?!
По-,,скъпите"западни цени ?
Къдя ба,къдя ги видя тия по-скъпи зап.цени?
Във абсолютно всяка една западноеропейска държава постоянно вървят реални намаления особено при хран.стоки като по този начин цените падат.
Но и без тия намаления в една Германия или Испания цените са драстично по-ниски.
А в абсурдистан благодарение на доказаните престъпници които ни управляват плащаме 2-ни цени и получаваме качество като за роби.
86
9
 
0
 
! Отговори
ergen4ev преди 4 месеца
да се уеднакви не би трябвало да е проблем но проблем би било да се продава качество на по скъпите западни цени на не платежоспособния източно европеец
искаме качество за което не можем да си платим
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А когато кака Курнелия казваше , че има двойни стандарти, от ОПГ ГЕРП виеха като чакали ,че това не е вярно ,че БСП са антиевропейци че е антиевропейско да се говори така ,че са фалшиви новини . Е е е ?
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И като кажеш ,че демокрацията е лицемерие ,тряс ,цензурират те . Е те го доказателството за демократичното лицемерие . Двоен ,че троен стандарт .
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82
Приятелката ми е болна от рак на стомаха от тези храни. Линее си жената и започва да и личи. Много ме боли душата за нея, но това е кой оцелее.
82
0
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 4 месеца
8 години ли им трябваха да разберат очевидното ?!? Аааа да, защото с тия висоооки заплати бавно се мисли и работи. По-дълго да ги получават. Негодници !
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкоз години до сега... .що не им скърцаха зъбките, ами чак, когато положението стана натопорчено? То, ако пък не беше станало, нямаше никой да ни обърне внимание... ...илюминатската власт смята за нещо нормално гоите от Изток да бъдат хранени с боклуци!
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те се сетиха. Минаха найсет години откакто ядем б оклуци. Много хора вече гушнаха букета.
79
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Опаковките вече ще бъдат различни. Продуктите няма да бъдат еднакви.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 63
Диабетикът изобщо не трябва и да помисля за бисквити "Роден край". Бисквитите съдържат захар.
77
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има как и още как! Или храната се произвежда на едно място и се разпространява навсякъде или продуктите, които се използват се доставят до абсолютно всички места, където въпросната храна се произвежда и се използва безпрекословно един и същи рецептурник. Нямало как........
76
1
 
24
 
! Отговори
Бобчо преди 4 месеца
...Няма как храна, която се произвежда в Англия и храна, която се произвежда в България, да бъде абсолютно еднаква...
Абе гусин микробиолог, никой не казва, че трябва да са еднакви. Ама едно и също нещо произведено в един завод за Англия и за България ИМА как да е еднакво, но за съжаление от ЕК буквално си признаха, че са произвеждани различни.
75
1
 
31
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
А да видим. Гръцката Фанта е с по-голямо съдържание на естествен портокалов сок, праха им Ариел също е много по-различен. То затова в София знам поне 5 магазина, дето продават стоки от Гърция, дето си ги имаме и в България, но са с различно качество
74
7
 
7
 
! Отговори
свинята преди 4 месеца
ям главно свинско, поне по 1 кило на ден, не знам за разбирачите здравословно или не е това на теория, но на практика съм в отлично здраве! не помня кога съм бил за последно на лекар, дори на заболекър - зъбите ми са здрави и бели!
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 74
боза.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 71

Умник,кой нормален си купува нутела,кроасани,бисквити и други такива боклуци? Тук става дума за най-небходимото,да е здравослвно като мляо,сирене,месо,хляб,кашавал,лютеница, раве масло. Аман от дървени философи.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 71
Прави ми впечатление, че много млади хора са се ориентирали към производствения процес сирене, кашкавал мляко. Произвеждат и се налагат, дори на българския пазаранс тенденция към чуждия. Всеки гони цели.
Ясно им е че не е възможно киселото мляко и прясно мляко да ти издържат със седмици без да се развали. Сроковете да са толкова дълги във времето.
70
12
 
5
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 4 месеца
Е вие с 510лв,много ясно че боклуци ще ядете,сирене от палмово масло,какво не му харесвате?