ЕП скръцна: Край на една опаковка – различно съдържание!

Но може ли храната в Англия да е същата като в България?
Обновена: 14 сеп 2018 15:33 | 14 сеп 2018 09:30, Петя Славова
111

Европейският парламент забрани двойния стандарт при храните. Според решението на евродепутатите стоки от една и съща марка и опаковка трябва да имат еднакво съдържание, а дискриминацията на потребители е недопустима.
Още по темата

С приетия доклад ЕП признава официално наличието на разлики в качеството на продуктите, които се предлагат в страните от Източна и Западна Европа.

А до края на годината Европейската комисия трябва да излезе със законодателно решение за прекратяване на порочната практика.

"Няма как храна, която се произвежда в Англия и храна, която се произвежда в България, да бъде абсолютно еднаква. Хубавото в цялата ситуация е, че по този начин правителствата биват насърчавани за повече комуникация с неправителствените организации. Освен това държавите от Източна Европа ще бъдат принудени да обърнат повече внимание на безопасността и качеството на храните", коментира пред Bulgaria ON AIR микробиологът Сергей Иванов.

Проучванията за наличието на двоен стандарт при храните започват още през 2011 г., когато сравнение между едни и същи продукти, купени в седем европейски страни, показва, че те са с доста различен състав.

Оттогава са направени редица проучвания, включително и в България. А резултатите сочат, че потребителите често биват подведени. Опаковката е еднаква, а съдържанието е различно, тъй като критериите са различни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се забрани вноса на чужди стоки. Да видите, как всичко българско и родно ще се продава. На нормално цени. Онези от чужбина подбиват цените на българската борса, дори. И търговците са принудени да купят от чуждата стока, защото е по-евтина, отколкото българската.
46
2
 
15
 
! Отговори
пецата преди 5 години
глупости, вече са ни лъгали и със стандарт стара планина и много добре знаем, нищо няма да се промени всичко е шменти капели, западна европа мрази източния блок и ще ни тровят до последно , никога нищо няма да се промени ако се надяваме чужди държави да ни хранят
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единия е Хойер другия е Хаудит. Това са двама различни изпълнителни директори. Така че не са под една "шапка".
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в нета Schwarz Gruppe и ще видите сами че Лидъл и Кауфланд са едно. При един и същи човек отиват парите.
43
2
 
14
 
! Отговори
Павката преди 5 години
Никога няма да ядем качествена храна на ниска цена! Просто ще сменят опаковката и ще се появят десетки нови търговски марки
42
6
 
3
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До Хахах, ааааа."""Айде, русофилите...КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ БИВА ДА ЯДЕ.СОЦА--УМРЕ!!!!!""" ----А вие защо ядете,а?
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влиза българка в магазин, но живее от 11 години USA. И и пита обслужващия персонал с видим акцент. "Накотц мутръц се пере парец в България?" Цените в България са по-високи от колкото в щатите предвид заплата на един американец и заплата на един българин. България е вече една изкуствена страна с изкуствено завишени цени.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германската Schwarz Gruppe, която е собственик на търговските вериги Lidl и Kaufland, е станала най-голямата в сектора през 2014 hforkd, съобщава Handelsblatt.
39
1
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Вашите нищо не проверяват, щотоНе си от тях и не знаеш. ХЕИ вече няма-има БАБХ!
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 1Това е стар соц виц, който си нагодил за сегашната ситуация. Цените растат, инфлация също има и това е нормално. Производтсво има много, най-вече в София и Пловдив. Кажи сега как беше по бай Тошово време?
37
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
значи, замислете се, хора!!!! след толку-и-толку много годин' пънч по рафтовете на магазините за "утрепките" от изтока еп реагира(!), но за пореден път, като умряла лисица (защото en-ek) е населена от калинки от всякакъв цвет на политическото фиаско!) ние нямаме нужда от такива дупликати на нашенски, джендърски органи! мерси боку! и какво е еп? еп е *** от лицемери, които служат, (наречено на лобиисти) на "висшия капитал ака мамона!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВсъщност Кауфланд и Лидъл са под една шапка обща фирма.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хахах, ааааа....Напротив, нашите ги проверяват всеки месец и ако ХЕИ открие нещо са пред затваряне. А в Lidl точно нищо не се проверява - заповед на вожда.
34
4
 
5
 
! Отговори
За Херцога преди 5 години
Спорта е за хората с пари.За тези без пари..... Има хубав и здрав труд.Аз си работя на имота, затова съмИ хубав.. И богат!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА КОНТРОЛИРАТ И БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ЗАЩОТО ЗА ИЗНОС КАЧЕСТВОТО Е ЕДНО, А ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР - ДРУГО мухалобоико действаи по въпроса или ще те изметем
32
1
 
17
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Не се заблуждавайте българи!!! Качеството ще остане същото само опаковките ще сменят.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да много големи промени ще има за Източна Европа опаковките ще са различни както и качеството. И така проблемът ще бъде разрешен
30
1
 
9
 
! Отговори
И преди 5 години
ДА КОНТРОЛИРАТ И БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ЗАЩОТО ЗА ИЗНОС КАЧЕСТВОТО Е ЕДНО, А ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР - ДРУГО.
29
5
 
1
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Айде, русофилите...КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ БИВА ДА ЯДЕ.СОЦА--УМРЕ!!!!!
28
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Защо е нужно тълкувание за такова нещо? Директна забрана на съответната стока за внос и останалите хитреци ще се научат. Лицемери, признават че ни считат за ***