ЕП скръцна: Край на една опаковка – различно съдържание!

Но може ли храната в Англия да е същата като в България?
Обновена: 14 сеп 2018 15:33 | 14 сеп 2018 09:30, Петя Славова
111

Европейският парламент забрани двойния стандарт при храните. Според решението на евродепутатите стоки от една и съща марка и опаковка трябва да имат еднакво съдържание, а дискриминацията на потребители е недопустима.
Още по темата

С приетия доклад ЕП признава официално наличието на разлики в качеството на продуктите, които се предлагат в страните от Източна и Западна Европа.

А до края на годината Европейската комисия трябва да излезе със законодателно решение за прекратяване на порочната практика.

"Няма как храна, която се произвежда в Англия и храна, която се произвежда в България, да бъде абсолютно еднаква. Хубавото в цялата ситуация е, че по този начин правителствата биват насърчавани за повече комуникация с неправителствените организации. Освен това държавите от Източна Европа ще бъдат принудени да обърнат повече внимание на безопасността и качеството на храните", коментира пред Bulgaria ON AIR микробиологът Сергей Иванов.

Проучванията за наличието на двоен стандарт при храните започват още през 2011 г., когато сравнение между едни и същи продукти, купени в седем европейски страни, показва, че те са с доста различен състав.

Оттогава са направени редица проучвания, включително и в България. А резултатите сочат, че потребителите често биват подведени. Опаковката е еднаква, а съдържанието е различно, тъй като критериите са различни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите нямат пари за хубава стока защото са мизерници и миришат. Иначе има качествени стоки.
26
4
 
4
 
! Отговори
. Много ядете, бе преди 5 години
ТРЕБВА И ДА СЕ РАБОТИ, БЕ....
25
3
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Пожелавам на всички русофоби да си намерят реализация в чужбина. Ние им пожелаваме успех в това начинание, но докато работят за нас ги моля да се явяват на време на работа и поне да не гледат де,,.,, порн,,,,.,,фия през работното време.
24
4
 
3
 
! Отговори
За Херцога преди 5 години
Сигурно си вече 300 кила бе....
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На русофилите и това им е много. Като не им харесва да си купуват руски стоки, много са качествени и ги има в изобилие.
22
3
 
6
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Последните 2-3години медийте в Бг се скъсаха да ни убеждават, че стоките са 1:1като на Запад. Кой и защо плати за тази антибългарска кампания?
21
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Ето така се твърди, че цените в България са по-ниски - сравнява се стока с добро качество в Западна Европа със стока с лошо качество в Източна Европа, вкл. и България и излизат с "умното" заключение, че тук било по-евтино. Даже често стоката с лошото качество в България е по-скъпа от стоката с добро качество в Запдна Европа.
20
3
 
7
 
! Отговори
Радой Ралин преди 5 години
От времето на соца."Душата на рекламата е в измамата"Така с български "балкански *** кашкавал". През времето на соца. Българите го изнасяха ама " доброволно" за Москва с доматките..Сега въобще го няма. Появиха се много ментета
19
2
 
8
 
! Отговори
Ужас е... преди 5 години
Щото хубавото е скъпо за нас.За да си продадат стоката, търговците внасят евтините ***. За това купувам само марковаСтока.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на края на лятото дините се скриха от пазара? И се появиха гръцки цигулки по 30 килограма за 1 лев килото. Не е имало наводнения. Не е поскъпнал бензина. Сега очакваме да се вдигнат яйцата 0,80 стотинки за бройка и да" изплюят камъчето." Защо има изкуствено увеличение на цени, когато нищо не се е увеличило?Трябва да има някаква граница в това увеличение на цените по никое време на годината.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
май не е само при хранителните продукти- и за праха за пране и за битовите уреди. Купих една скара от маркета ами даже упътване нямаше- едно нарисували на схемата, а уреда по съвсем друг начин изглежда... Това не е нормално.
16
2
 
9
 
! Отговори
Хахах, ааааа.... преди 5 години
... Те нашите храни са едни ментетаАма Нема кой да ги провери. БАБХ САМО СИ ПЪЛНЯТ ТОРБИЧКИ ТЕ.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опаковката е към маркетинговия отдел. Явно поддържат връзки с конкуренцията от Лондон. И вече от към маркетинговата част се имитират. И кой на кого е откраднал идеята? ! Плагиатстват. Усеща се заформяш скандал!
14
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато в България има русофили ще ни третират като втора ръка и с право...
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измамници и шарлатани.
12
2
 
12
 
! Отговори
"ЕП скръцна&quo преди 5 години
Да не им се изхабят зъбките от скърцане? Или ЕП СКРЪЦНА КАТО РАЖДЯСАЛА БРАВА. Кой е варианта тука?
11
5
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До ххЕврофондовете са под...егидата на правителството на Тиквуний.Това че има...злоупотреби много ни...учуди.Просто да не повярва човек,при такива...честни управници,как се е случило.За това са ги арестували...завалиите журналисти;за разпространяване на...невярна информация.
10
2
 
30
 
! Отговори
месара преди 5 години
ше се печатат различни опаковки! за България, на пакетираното сирене опаковката ше бъде със снимка в долния ляв ъгъл, как баба дои палма!
9
2
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
В рая, под Слънцето всичко е О.К. и мистично. 1. Левът е стабилен, но цените се увеличават???2. Цените се увеличават, но инфлация няма???3. Производство няма, но БВП расте???Това "Българският", не "Да Винчи" кодът, разбирай шифър, загатка, мистерия.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕП те гласуваха преди време да има разлики, Вишеградците скръцнаха браво на Орбан, ЕП ако можеха още дълго щяха да ни цакат с опаковки.