Орбан не се предава, взема правни мерки срещу ЕС

Унгарското правителство обмисля стратегия в понеделник
74
Орбан не се предава, взема правни мерки срещу ЕС
Снимка: БТА

Унгарското правителство ще реши в понеделник какви правни мерки да предприеме, за да оспори решението на Европейския парламент срещу страната, обвинена в пренебрегване на демократичните стандарти, заяви премиерът Виктор Орбан.

Още по темата

Европейският парламент гласува в сряда за налагане на санкции срещу Унгария, обвинена в пренебрегване на правилата на ЕС за демокрацията, човешките права и корупцията.

Орбан заяви пред държавното радио, че очаква решението да доведе до "сериозен правен дебат", предаде Ройтерс.

Унгарският премиер е един от най-твърдите опоненти на миграцията към ЕС. Орбан каза, че предвид европейските избори догодина, дните на сегашния парламент са преброени.

Той отправи критики и към германската канцлерка Ангела Меркел, която вчера призова страните от ЕС да гарантират, че граничната агенция Фронтекс има достатъчно правомощия, за да помогне за спиране на нелегалната миграция в съответствие с плановете на Европейската комисия.

"Значи планът е, че щом Унгария не може да бъде принудена да допусне мигранти на своя територия, трябва да й се отнеме правото да защитава границите си", заяви Орбан.

"Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това (право) от унгарските синове, които защитават границите, посочи унгарският лидер и заяви, че унгарците не бива да хранят илюзии за Брюксел, който по думите му ще позволи мигранти да влязат в Унгария. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Напротив, напредналите държави от източна и централна Европа ще се борят срещу западноевропейския деспотизъм за да направят ЕС по-добър и по-малко лицемерен. Никакво излизане!
67
16
 
4
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Никой не е вързал Орбан да стои в Европа. Унгария да напусне Европа и да се присъедини към Евразия. И да престане с евтиния популизъм. Хора които имат къс и дебел врат са съмнителни.
66
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя има физиономия на партиен секретар от 60-те години или председател на текезесе .Не, не става за председател на текезесе понеже не си е сложил плетеното пуловерче под сакото . Значи си е *** партиен секретар .
65
3
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Абе, врачанино, ти ако работиш само за ХЛЕБА, аз имам нужда отМного други неща.. А иначе, и сега българите не блестятКой-знае с кво освен с кражби, далавери и комунистически простотии.На запад си ми е добре.И работа има и парите са добри.. Ти ако щеш бегай при ка ПутинаТОВА
64
2
 
11
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
До Ами така е.. 65Абе Тъ.Пак ти при соца хляба от корекома ли си купуваше..Някога може да нямаше дънки ,уйски и цигари марлборо , но храната беше истинска,без битова химия като днешната...За това всеки втори в БГ е болен или от гадната храна или от стреса в който живеем...та а не хвалими европата ти ....на тях целта им е да ни обезличат , да станем сбирщина от разнородна *** като Фащ и Австралия. Ще кажеш ама тм се живело супер..Да живеят някой, другите се убиват от работа залудо..
63
7
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Голямото и великото на ЕС, че теХрани и ти пълни магазините.. Иначе, като при СОЦ-а и мазнитеЛа....на ще ха да са дефицити и да Ги купувате от Кореком с валута.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е голямото и великото на ЕС. Абе я някой инструктиран *** да ни отвори очите какво е тая дъвка европейските ценности - какво означава? Може ли да ни ги изброи тоя ***.
61
6
 
8
 
! Отговори
Мисля си на глас преди 5 години
Едва ли срещу ЕС, а по-скоро срещу бюрокрацията на ЕС. ЕС е нещо голямо и велико.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FRONTEKS NE E ORGANIZAZIA DA ZASITAVA I OHRANIAVA GRANNIZITE NA EVROPA A DA GI RAZRUSAVA TOVA E SOROSOVATA POLITIKA
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA TAKA SI E ES IZLEZE JIVA TOTALITARNA DIKTATURA NA KVADRAT BARAR S BEJENCI ATENTATI I KO LI NE BEDNOTIQ I MRENE DALI PYK NQMA DA OJIVEEM BEZ ES
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЪЙ КАТО ЧЕТА ЕВРОПА Е В ПЪЛЕН КОНВУЛС, ОСТАВА САМО ДА СЕ ЗАВЪРЖЕ ЗА ИЗТОКА ЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА РАЗРУХАТА.
57
1
 
4
 
! Отговори
гого преди 5 години
абе тъ.пан какъв косъм са загладили гърците, цените на халхидики са 60% от тези преди 4 година. *** виж горивата колко са, нивите им данъци.....гилямо заглаждане нема спор....
56
3
 
13
 
! Отговори
Zaki преди 5 години
Bravo na Ungareca, podkrepqm go. Jalko 4e nie imame takiva zadnici na4elo s tikvata(Boko)Vsi4ki v nedelq na protest, ne samo da mi pi6ete po saitovete.Uspeh bratq
55
3
 
18
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПЕРЕЖИВЯЛ СЪМ ВСЯКАКВИ ВРЕМЕНА / НЯКОИ С КУПОНИ/ . И В ШВАБЕНЗИ РАЙХА Е ИМАЛ КУПОНИ ...НО НЕВОЮВАЛИ НА СВОЯ ТЕРИТОРИИ СТРАНИ СА Я "СПРЕТНАЛИ "/МАРШАЛ/ !!!ПО ДОБРЕ ЩЕ СЪМ С КУПОНИ ,НО СВОБОДЕН ОТ: МЕРКЕЛ И МАКРОН И МАДРИДСКИЯ ДИКТАТ И НИДЕРЛАНДСКАТА ФАШАНГА И... !?!?!? ДА... ЕВРОПА ДА Е ОБЕДИНЕНА ,НО БЕЗ ТЕЗИ ГОСПОДАРИ !!!!!!!!!!
54
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54УНГАРИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС.е и? Орбан като ги докара до купони ше се оправят :)
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМА КОЕ Е КОФТИ- УНГАРИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС.
52
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като Орбан се обяви за лидер на нелибералната демокрация в Европа отговорът не закъсня! Май ЕС ще се окаже по-лошо и от СССР?!
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЧИ ЕС Е ТОТАЛИТАРНО ОБРАЗОВАНИЕ- ЗАЩО ГО ТВЪРДИШ- АРГУМЕНТИ!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземи английски адвокати Орбане!
49
2
 
20
 
! Отговори
баста преди 5 години
ЕС=СССР.ЕП = тоталитарно управление.