Радев алармира: Бъдещето на Европа се определя от малък елит!

Да се преодолеят разликите между стари и нови държави, иска президентът
14 сеп 2018 18:45, Анисия Иванова
93
Радев алармира: Бъдещето на Европа се определя от малък елит!
Снимка: Президенството

Един от големите проблеми на ЕС днес е затвърждаващото се впечатление, че бъдещето на Европа се определя от малък елит. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на втория ден от срещата на държавните глави от групата "Арайолуш", която се провежда в столицата на Латвия, Рига.

"Демократичните институции в Европа са факт, но въпреки това те не съумяват да изпълнят приобщаващата си роля за гражданите и голяма част от европейците не се чувстват представени в тях", допълни той.

По думите на Радев икономическото и социално сближаване между "стари" и "нови" държави членки на ЕС е задължително условие за съхраняването на потенциала на съюза да бъде единен и да действа като общност, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

"Разликите в социалното и икономическото развитие на европейските държави водят и до различни приоритети в тяхната политика за развитие. Когато подобни различия надхвърлят определена степен, те могат да застрашат солидарността, единството и дори процеса на европейска интеграция", категоричен беше държавният глава.

Радев призова за реална интеграция в социалната сфера, икономиката и образованието като най-ефективна мярка за отстояване на европейските принципи и ценности.

"За мен привличането на чуждестранни инвестиции не се изчерпва с размера на средствата, но и с модела на обществени отношения, подобряване на бизнес средата и качеството на живот, което носят за обществото", подчерта президентът.

"Европейският съюз може да бъде успешен в бъдеще само ако олицетворява успех не само като общност, но и на всички свои държави членки", заяви още в изказването си на форума Румен Радев.

"Ако ЕС не е единен и не успее да утвърждава своите ценности в съседните на Европа региони, то рано или късно ще започне да внася външни за съюза модели", категоричен беше президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е да, като почнеш да внасяш в ЕС колкото Германия и ти ще си част от тоз елит, ама и ти си криеш парите в зеления чорап
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъъъ, а от кого да се определя бъдещето на Европа? От Бай *** далавераджията ли? Същият този, който реве как крадели депутатите, а той *** на дебно себе си и държавата всеки ден като се подписва на заплата 510лв., а взима повече? Айде моля. Добре, че е ЕС да ни дърпа на някъде, че с манталитета на 80% от българите сме затънали...
19
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румба,кой ти пита мнението ,бе аланколу?
18
5
 
24
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Радев не казва нещо ново,това всеки го знае-ЕС се управлява от малко хора и то дирижирани отвън(Израел и САЩ).
17
14
 
4
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Радев бързо се научи да казва нещата постфактум,след като българите споделат това по форумите през последните години.Не че България не се управлява по същия начин-ето и Радев се включи в "елита" който е на власт вече 74 години у нас
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страна в която хора гладуват и умират от глад или се самоубиват от безизходица и няма никакво правосъдие,европейска ли е?Страна на диктатурата и страха.ЕС ни върна назад в развитието,в робовладелския строй,няма дори елементарна свобода на словото и човешки условия на живот.Направиха ни Аушвиц и Алкатрас,братче!
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩе чакаме .Радев да алармира.Та ние си знаеме от самото начало на прехода.И какво като алармирал?----Аз например не знаех,в провинцията 95% не знаят,днес научих например,че ДПС била ционистка англосаксонска партия,а аз я мислих през цялото време за някаква мюсулманска партия.
14
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия ли е виновна, че си криете парите в кутии за обувки и не можете да създадете продукт с висока себестойност, кой ни набуха в тоя ЕС. Искаме да сме равни ама след 70 год комунизъм ко създадохме, нищо.
13
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво може да роди една куха, фатмашка тиква, сложена за плезидент от друга тиква...
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,първоначално повишете пенсиите и заплатите,социалните,така хем хората ще са доволни,хем ще имат покупателна способност и ще ви вървят печалбите от производство и продажби,хем и няма да ви бягат работниците и да се чудите откъде да внасяте.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шепа ч*фути и масони сатанисрти си играят със съдбата на белите хора в вевропа създавайки това недоносче ЕСср
10
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС се командва от малък елит.................масоните....................Ротшилд и Сорос.Прав е президента, браво че го казва на глас.............голям българин и патриот е Румен Радев.
9
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Баце никога няма да посмее да го каже от страх да не разсърди Началниците.
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на БГ-президент.............прав е 100 %.
7
11
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Я, президента откри топлата вода! Браво бе, фуражка! Лошото е, че практически той няма никаква власт, просто една представителна фигура, която може единствено да говори разни неща, с които отдавна всички са наясно.. чесане на езици и рейтинг...
6
44
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ха ха ха, тоя човек не е у ред с главата!Той от кой иска да се управлява от... Москва? Що ни занимавате с терзанията на един гИнерал който трябва да си къса пагоните!За президент отдавна доказа, че не става!
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейския съюз не е създаден да се преодаляват разлики. Той е икономически и никакви разлики не могат да бъдат преодолявани. Затова е създаден. Едни да печелят, а други да бъхтят.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, да! Илюминатите!Дубрутру, Г-н Президент! Открихте топлата вода.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще чакаме .Радев да алармира.Та ние си знаеме от самото начало на прехода.И какво като алармирал?
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бъдещето на БГ не се ли определя от малък елит, 3-4 партийни лидери шетат из парламента останалите са марионетки, Трябва да станем премиерска република първо, тоя да ходи да се кланя на паметника на Махатма Ганди.