Крайнодесни в Кьотен: Патриотизмът не е престъпление!

Над 1000 души участваха в атиимигрантската демонстрация
17 сеп 2018 10:10, Елка Василева
55
Крайнодесни в Кьотен: Патриотизмът не е престъпление!
Снимка: архив, Reuters

Повече от 1000 крайнодесни демонстранти протестираха срещу германската миграционна политика в източния град Кьотен снощи, заобиколени от също толкова полицаи и около 500 контрапротестиращи, предаде ДПА.

Антиимигрантските демонстранти носеха лозунги с текст "Патриотизмът не е престъпление" и "Стига, фрау Меркел трябва да си върви!"

Повече от 1000 полицаи бяха мобилизирани, за да предотвратят насилието по време на протеста, организиран от крайнодесни групи, включително антиислямската група ПЕГИДА. Водни оръдия и конна полиция бяха в готовност да се намесят. По-рано през деня местни жители бяха написали с тебешир послания за мир по тротоарите. Полицията съобщи, че демонстрацията е приключила мирно.

Още по темата

Крайнодесни протести пламнаха в Кьотен - град с 26 000 жители, миналата седмица, когато 22-годишен германец с тежко хронично сърдечно заболяване, който се намесил в сбиване между неколцина афганистанци и бил ударен в лицето, почина от инфаркт вследствие от удара, както показа аутопсията. Задържани са двама заподозрени - афганистанци на 18 и 20 години, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Междувременно полицията разследва нападения срещу чужденци в две съседни градчета в провинция Саксония-Анхалт. Двама мъже, явно германци, нападнали група афганистански младежи в събота вечер на спортна площадка в Хаселфелде в източната част на окръг Харц. Нападателите се нахвърлили срещу четиримата афганистанци с ругатни и расистки обиди на немски, ударили и леко ранили един от тях -17-годишен младеж, след което избягали.

Втората атака се случила в ранните часове на неделния ден в град Халберщат, на около 30 км от Хаселфелде. Според полицията група от петима силно пияни германци отправили расистки обиди срещу трима мигранти от Сомалия, кандидати за убежище, които се прибирали вкъщи. Трима от сомалийците и един от заподозрените нападатели, 22-годишен мъж, били ранени при последвалото сбиване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
Вече няма "десни" и "леви", а патриоти и глобалисти ! Много леви са патриоти, кактo и някои десни са глобалисти. Все повече нормални хора е Германия осъзнават, че загубата на ИДЕНТИЧНОСТТА им ще е БЕЗВЪЗВРАТЕН ПРОЦЕС. Пари се печелят отново, но веднъж смени ли се идентичността на една нация, т.е. станат ли германците малцинство в собствената си Родина, няма връщане на зад. Всички проблеми на Германия са свързани с БЕЗОТОВОРНИЯ ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ на Меркел, отворил бентовете за илслямското нашествие
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главната задача е да се свали Меркел. На нормалните хора им омръзна да ги заклеймяват като крайно десни само защото обичат родината си и я защитават от навлеците.
38
0
 
21
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
до Авторката:1. Защо не покажете кадър от МАЙКИТЕ С ДЕТСКИ КОЛИЧКИ, или пък от хората с инвалидни колички, които също участваха вчера в демонстрацията ?2. Какво разбирате под "крайно десни" ? Защо наричате така хората от СРЕДАТА на обществото, загрижени за идентичността си и бъдещето на своите деца и внуци ? Или припявате на системните медии, наречени не без причина "лъжлива преса".
37
2
 
20
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Западна Германия е вече ИСЛЯМСКА ОКУПИРАНА ЗОНА, в Източна Германия СЪРЦЕТО ОЩЕ ТУПТИ. Гедераците имат опит от 1989, когато свалиха с мирни демонстрации режима на Хонекер. Бившата комсомолска секретарка Ангела Меркел сега копира Хонекер, но и нейният РЕЖИМ е към края си. Меркел настрой дори и Службата за Защита на Конституцията срещу себе си, понеже шефът на службата г-н Маасен е на друго мнение относно размириците в Кемниц. В Германия ни очаква гореща есен !
36
0
 
20
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Видях LIVESTREAM на цялата демонстрация снощи. Жени и мъже на всякаква възраст, излезли да защитят БЪДЕЩЕТО на децата и внуците си. Никакви нацистки или расистки пароли, водещият още в началото се разделечи. Умерени изказвания на загрижени хора от рзалични граждански организации (Бъдеще Родина от Котбус, Кандел е навсякъде, ПЕГИДА, Един процент, списанието Компакт, и на местни членове на Алтернатива за Германия). По моя преценка над 3000 души със германски знамена и транспаренти срещурежима.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Докато немците си затварят очите за престъпленията извършвани от германци"Да де, ама немците са си в държавата. Вътре могат да правят каквото решат - да се колят, бесят, стрелят. За навлеците тая свобода НЕ ВАЖИ.
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му се връзвайте на гумаджията. Той ментално все още си е в пловдивското село.
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато немците си затварят очите за престъпленията извършвани от германци, каквито са над 90% от престъпленията, а се фокусират върху тези извършени от мигранти нищо добро не ги чака
32
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде преди две години Ердоган предупреди Меркел за ширещите се фашистки практики и настроения за да вземе мерки докато е време за да не ескалира напрежението, но бабата се направи на обидена. Сега си скубе косите. Никой не и е виновен.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пустинника ""Патриотизмът е последното убежище на мерзавеца / негодника/."Виж какво е написал бе. И принадлежи към народа издигнал расизма и капсулирането си до ИДЕОЛОГИЯ. *** в Израел да видиш концлагери за палестинци. А иначе на приказки са много силни. Хората предпочитат обаче делата да гледат. После били с предразсъдъци. Ама така се подчинява целия свят - като обясниш на хората колко лошо е да се пазят. Я у лево с менталното ти разстройство.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва повече кьотек за тези в Кьотен!
29
8
 
3
 
! Отговори
Пустиняк до 22 преди 5 години
"Като му видим името, как да му вярваме." Хаха, ето това изречение ви описва, какви негодници сте. Първосигнално предубедени. Прозорливост никаква. Генерални заключения за някой, само по неговото име, раса, външност, сексуалност, религия... Затова и толкова лесно ви манипулират. Дават ви форма без съдържание, а вие сте стресирани да виждате само формата. Да видим обаче, кои са имената, на които вярвате. Каракачанов, Сидеров, Джамбазки - все психично неуравновесени престъпници. Е, не ви ли е срам
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападателите се нахвърлили срещу четиримата афганистанци с ругатни и расистки обиди на немски, ударили и леко ранили един от тях -17-годишен младеж, след което избягали.От къде знаят, че е 17 годишен младеж, а не 40 годишен коч след като е без документи?
27
11
 
2
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Българина, мозъка ти промит с накисване явно. Отде ди копате тези световни конспирации на евреите? Хората си направиха държава в пустинята и откриха стария български девиз: "бий за да те уважават". Закона не е за да изгонят някого, а за да могат овреме да пресекат опити за откъсване на автономии или промяна на конституцията. Бих се радвал ако има и български политици които да направят нещо в такава посока.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много зле! За убийството на момчето има написан един ред, а за "нападението" над "имигранти" е отдело, в детайли, няколко реда. На къде отива този свят? И наистина, патриотизма не е престъпление, не е популизъм, не е фашизъм. Явно се явява антидемократично, ама то демокрацията е като тоалетна хартия.
25
0
 
18
 
! Отговори
Германия преди 5 години
В Германия има американски бази, и е със статут на окупирана държава.Няма израелски бази, няма руски бази.Прочетете "Купените журналисти" - Удо Улфкоте.Там е спомената и България.
24
2
 
38
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Евреите мислят по друг начин обаче. Когато приеха закона тази година че Израел е еднонационална държава, което си е чист патриотичен закон за да изгонят арабите, никой не реагира! Ако германия приеме същия закон както е редно, евреите ще скочат първи че са нацисти! Юдейското лицемерие е преследвано над 2000 г и още не е изкоренено, но един ден ще бъде
23
2
 
35
 
! Отговори
Еньо преди 5 години
Къде ги тия крайно десни. На снимката виждам само нормални и справедливо гневни хора. А да, не са съгласни кафевите да си упражняват племенните спортове на тяхна територи- ръгане, стреляне, взривяване, разчекване. Щом си против вековната култура на гостите, знаааачи си скин, наци, ксенофоб, самият Сатана. И пак в Сатаната не виждам такава опасност, колкото в ония 30 годишни брадати сирачета, жертви на войни.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Самюел Джонсън"Като му видим името, как да му вярваме. Всичко, което приказват има задни помисли, често наобратно на привидното твърдение.
21
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
в бьлгария не може да се протестира било преврат ще се стреля ще имапровокатори и какво ли още не да си живеем в *** и да не се обаждаме