МС готви позиция: Не подкрепяме санкции срещу Унгария!

Предложението на министрите от ОП подкрепено от целия кабинет
Обновена: 19 сеп 2018 19:26 | 19 сеп 2018 14:00, Веселина Йорданова
66
МС готви позиция: Не подкрепяме санкции срещу Унгария!
Виктор Орбан и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Министерският съвет ще изготви позиция на България, че не подкрепяме санкции от ЕС срещу Унгария.

Това са предложили министри от квотата на "Обединените патриоти" на оперативно заседание на правителството, като решението е било единодушно.

Според управляващите санкциите биха били нарушение на суверенитета на равноправна страна-членка на ЕС.

Още по темата

Според вицепремиера Красимир Каракчанов решението на Европейския парламент е било прокарано тенденциозно, по идеологически причини и без да се отчита готовността на страната да разговаря по отправените към нея критики.

Колегата му Валери Симеонов пък посочи, че става дума за репресивна акция, която не почива на аргументи.

Миналата седмица ЕП гласува за налагане на санкции срещу Унгария, обвинена в пренебрегване на правилата на ЕС за демокрацията, човешките права и корупцията.

Според Каракачанов утре това може да се случи срещу Полша например или срещу нашата страна.

По думите му аргументите са същите, каквито през 1956 г. са били използвани от Съветския съюз за инвазия – че Унгария нарушавала социалистическите принципи на морал и ценностна система.

Екоминистърът Нено Димов пък изтъкна, че страните от Централна и Източна Европа трябва да си помагат, защото имат сходни проблеми и всяка поотделно е лесна мишена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
11
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
Както каза в незабравимата си декларация Борисов "Нека се разберат началниците. Както те кажат"Ако кажат подкрепяйте,ще подкрепим ,ако кажат не подкрепяйте -няма да подкрепим-Ние сме лесни,просто сме безгласни и невидими
54
0
 
12
 
! Отговори
до 53 преди 5 години
Роденият да пълзи , не може да лети.
53
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и като цункат за милионен път зад-ни-ка на путинчо добре ли ще се почувстват азиатските бушмени на юг от дунав ? :)
52
2
 
17
 
! Отговори
вехт-каскет преди 5 години
Ще се мотаят и ще подготвят позиция, докато тя вече няма да е необходима. Нали учител на Бойко е бай Тошо, който казваше: "Да се наведем, докато отмине бурята". Бойко е същият ***, член на БКП и безкрайно страхлив и безгръбначен. Слуга и *** по рождение.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно,само ББ сега да не се изметне заради 1000 човека прочели същото в някоя от прокопиевите медии и много се възмутили,днес в един прокопиев сайт има "50"статии на възмутени "либерали"!!Крайно време е да почнем да си отстояваме интересите и да не се гушим повече,Полша се репчи и зъби та чак тиквеника Качински си лекува комплексите пред германците унижавайки българите а ние все ще сме "Йес мени"стига толкова.Ни ми трябва Шенген-менген,ни ми трябва ЕЗ!!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отсега ви казвам, че позицията ни ще бъде максимално мека и обтекаема, всеки да си я цитира както му изнася. Но майната му, така сме я подкарали от началото на Третата българска държава, така да бъде и сега.
49
14
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
както гледам природата изчиства азиатската популация наследници на аспарухчо от задунайската губернийка .колко останахте ... 5, 6 милиона ?Така се случва е с популации чийто манталитет е базиран н омраза
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виктор Обран и Бай ***.Двамата на снимката най вляво.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 АнонименОт коментара ти личи , че си доста "кух" и се носи неприятен полъх на канална джендар-идеология
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това ли им родиха *** кофи на обединените *** ?
45
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз подкрепям санкциите срещу маджария . нещо повече маджарското диктаторче да си събоира парцалите и да си прави съветски съюз със сибирското и анадолското диктаторчета.
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудо голямо! Нашите пейзани, разбира се, първо изчакаха да видят накъде духа вятъра.
43
4
 
9
 
! Отговори
Евроскептик преди 5 години
Само така.
42
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи взимаме страната на Орбан и Русия и се изправяме срещу Германия, Франция, Испания и т.н.Ами да чакаме еврофондове тогава от Орбан и Русия.Абсолютно безумна позиция от която САМО губим.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша, Чехия, Италия и много възможно Австрия, и поне една от прибалтийските държави няма да подкрепят санкциите срещу Унгария.Между другото през 2019 г. ще се проведат избори за нов Европейски Парламент, избори които може би ще се окажат от по-голямо значение дори от националните, защото от тях ще зависи какви хора и с каква политическа, и идеологическа ориентация ще влязат в повия ЕП, и в крайна сметка тези избори ще се определят бъдещето на ЕС!
40
3
 
15
 
! Отговори
Бродещ сред зомбита преди 5 години
Пичове знаете ли че София е пълна с свидетелите на Йехова ? от години виждам някакви фърчащи флаери и плакати по центъра , но днес лично една ми го даде и като я заговорих дали вярва в това или не тя каза че вярва и искала да помага на хората но естествено била тука за седмица и се връщала обратно в US да точно така оказа се американка.значи в държава като нашата тия неща остават незабелязани и с години се промиват мозъците на хората по всевъзможен начин тия ''свидетели'' са за обезглавявне!
39
12
 
7
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Орбан иска да *** парите от ЕС, немските фирми да инвестират в държавата му, да има производство, но не иска да се съобразява с решенията му. Е не става така. Абсолютно грешна позиция на страната ни, която може да ни постави в позицията на пасивна изолация спрямо нас. То е ясно, че нас никой не ни бръсне за слива, ами сега и надаваме глава срещу Германия, Франция и ко. Нищо добро не ни чака от това.
38
1
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КУЧЕШКИЯ ЕКСККРЕМЕНТ Е ПО-СЪЩЕСТВЕН ОТ ТИКВАТА
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше валутният борд и ЕС, днес щяхме да сме далеч след сев.корея!
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До довечера има време тиквата както винаги може да обърне палачинката особено, ако му звъннат големите началници.