Еврокомисията праща Полша в Съда на ЕС

Варшава нарушила правилото за независимост на съдебната власт
24 сеп 2018 14:23, Златко Желев
10
Еврокомисията праща Полша в Съда на ЕС
Снимка: flickr

Европейската комисия съобщи днес, че предава Полша на Съда на ЕС заради нарушаване на правилото за независимост на съдебната власт.

Отбелязва се, че Полша ще отговаря заради закона за Върховния съд. ЕК настоява Европейският съд да издаде временни насоки до постановяването на окончателно решение, предаде БТА.

Уточнява се, че промените в посочения полски закон не съответстват на изискванията на ЕС. С промените пенсионната възраст на полските върховни съдии бе намалена от 70 на 65 години, с което 27 от 72-мата съдии може да бъдат предсрочно освободени.

Законът засяга и председателя на полския Върховен съд, който изглежда няма да може да завърши 6-годишния си мандат.

ЕК настоява Съдът на ЕС да се произнесе възможно най-скоро.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 5 месеца
Високомерието на Западна Европа спрямо Източна Европа надхвърля разумните граници.Защото не се търси разумното по всички въпроси засягащи и Източна Европа, като мигрантите,двойният стандарт за храните,Шенген,визите за САЩ и още редица важни за Източните граждани въпроси. Налагат се силови решения със санкции и съд.Е така не може,защото гражданите на Източна Европа не са второ качество хора и защото така раделението е неменуемо. И даже може да се стигне не само деление на Запад и Изток а и на юг
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Юнкер в ЕС пак не е направил нищо за илшиаса и не си е пил хапчетата.Как може да заведеш дело срещу държава в Източна Европа за това че нямала независима съдебна система.В Източна Европа никога не е имало съдебна система само един репресивен апарат наречен МВР който да служи като тайна полиция на политиците и да се грижи неудобните да изчезват мигновено.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А при Тиквените послушковци всичко е цветя и рози.
6
0
 
11
 
! Отговори
Софт преди 5 месеца
До 1
Тука няма как да разровят съда, защото управляващите са послушковци. Иначе българският съд е най-много за наказания от ЕС, но на нас ни дават само инструкции.
5
1
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Демокрацията се изpoди в Диктат!
4
3
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Yроди като Мурксул и битовия алкохолик с ишиаса накараха милиони европейци да намразят ЕС! Вървят по много тънък лед - днес Унгария...утре Полша...вдругиден Италия на Салвини! Толкова се дискредитираха в опитите си да манипулират цели народи и общественото мнение, че Евросъюза стана РАЗЕДИНИТЕЛ на Европа! На англичаните им писнаха цръни шебеци да дебаркират с хиляди в социалните им системи!
ЕС - се превръща в репресивен апарат - служещ си с изнудване и финансов рекет! Демокрацията се *** в
3
2
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 месеца
ЕС дал на себе си да съди Полша... А не може ли да даде казуса на НЕЗАВИСИМ съд,

Какъв независим съд бе мислител? Когато влизаш в ЕС се съгласяваш (писмено) с неговите правила и принципи. Кой е този съд (независим), който има прав да се намесва във вътрешната политика на даден съюз?

Пълни фантастики!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Еврокомисията праща Полша в Съда на ЕС"

ЕС дал на себе си да съди Полша... А не може ли да даде казуса на НЕЗАВИСИМ съд, защото това повече прилича на трибуналите на нацистка Германия?
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да оставят Полша и да се завъртят и тук.