Какво постигна Орбан? Началото на края на евроидеологията, или…

Доц. Валентин Вацев с коментар по темата пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 25 сеп 2018 06:49 | 24 сеп 2018 11:15,
88

"Виктор Орбан трябва да е интересен за нас като символизатор на процес, който вече се е разгърнал. Сега теорията изби над практиката. Това е началото на края на досегашния европейски идеологически модел", настоя пред Bulgaria ON AIR геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

Думите му идват в контекста на доклада на Европейския парламент, според който управлението на Орбан създава опасност за нарушаване на европейските ценности.

Mредстоящите санкции срещу Унгария пък скараха ГЕРБ и БСП, които си размениха обвинения за гласуването на своите евродепутати.

"Проблемът е назрял навсякъде. Свидетели сме на дълбок и силен конфликт между централния елит на ЕС и местните елити. Това е бунт на националните елити, които питат какво става с техния суверенитет", обясни доц. Васев.

Той подчерта, че не е лесно да си днешен български премиер, защото трябвало да угодиш на всички.

Новите цени на парното са смъртна заплаха за правителството, смята Вацев, който е категоричен, че с тази проблематика ефективно се събарят правителства.

Умен, спокоен и добронамерен човек. Като такъв бе определен президентът Румен Радев от доц. Вацев, който е успял да проведе обстоен разговор с държавния глава. Той обаче не вижда бъдеще в идеята за президентска партия.

"Ролята на президента е много по-висока от прост партиен лидер", отбеляза анализаторът.

Доц. Вацев не смята, че след трите министерски рокади от миналата седмица се наблюдава разтоварващ ефект.

"Българската политическа класа вече не е способна да произведе действащ правителствен модел. Елитът не е готов да носи отговорност", подчерта той и добави, че до края на годината страната ни ще бъде поставена в нова политическа ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП и Станишеееев
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан е пич,а ние сме пуTки,начело с главния путяк и подпутяка на републиката.
74
1
 
1
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
Пророци много, освен Вацев, виждам и много по-долу. Никой не знае какво ще стане след 2-3 или 6-7 месеца.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИСЛЯ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ БОРИСОВ СГРЕШИ.МЕЖДУ МЕРКЕЛ И ОРБАН ИЗБРА ОРБАН.ЩЕ ИМА ПОСЛЕДИЦИ.А И СОРОС Е БЕСЕН. А ТОЙ Е ГЛАВНИЯТ ЕВРЕИН ОТ ТЕЗИ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА.
72
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Орбан ще прави закон антиcopoc , а врачанския селянин Пущиняка - общежитие за афганистанци до кошарата с козите!:D :D :D
71
16
 
12
 
! Отговори
СатаН преди 5 години
Оффф...половин час слушах глупостите на един фъфлещ *** раст-словоблудец... Решили са с мантри и баене да свалят правителството. Правителството ще изкара пълен мандат, свиквайте. И САЩ няма се разцепят. Виж, Путин ще глътне вода.
70
2
 
9
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Искам, да бъда европатриот! Моля, кажете ми евроценностите, за да не ги нарушавам! Сега не ги знам и може неволно да аруша някоя. Търсих в гооглето, няма ги!
69
5
 
28
 
! Отговори
Край преди 5 години
Какво постигна Орбан:1.Намали депутатите почти наполовина и сега са по-малко от българските и повечето от тях се избират МАЖОРИТАРНО.2.За 10г. унгарците нарастнаха с 1млн. човека.3. просията е забранена в Будапеща.4. и в Унгария има роми ОБАЧЕ работят и са нормални граждани на нормална държава.5. В Унгария се правят коли/автобуси и БВП се изстреля нагоре.
68
5
 
17
 
! Отговори
х преди 5 години
До БГв САЩ е същото пич !Обама вкара в САЩ 45 милиона маимуночовека !болшинството от Американците работят на 2-3 места, едвам връзват двата края и тънат в дългове !еврейския глобализъм и толерастия ни еб. мамата !!!
67
2
 
22
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Всички говорят как е я Германия. Положението е лошо навсякъде. Идете в центъра на Дъблин околи Иглата и вижте как е. Рядко ще срещнеш бял.
66
7
 
33
 
! Отговори
г преди 5 години
да напълниш държавата си с цветнокожи диваци, които крадът, убиват и изнасилват ТОВА ЛИ СА ВИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ БЕ ЕВРЕЙ ГНУСНИ !!!???мнго триете бе днес бг - цензурата в "демократична" България доста ми напомня комунизмът
65
6
 
5
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Опазил ме бог - да се харесам на плазмодии и амеби като вас!
64
11
 
6
 
! Отговори
Циник до 64 преди 5 години
Абе , "гражданина" - какви са ти сънародниците?Моите 90% са с дипломи и хабилитации от немски университети! Твоите сигурно заработват в квартала около централна гара!На Майн Цайл - вече рядко стъпвам - прилича на арабски сук. Какво ми се превземаш - рабатиш във Франкфурт - дръжки!На npocтаците - подобаващо!А примадони като теб са ми най-противни!*** и хлъзгави - като змиорки!Ти Франкфурт си го виждал на картичка...иначе щеше да видиш сергията на салафистите пред Кауфхоф!
63
5
 
24
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Разберете, че парите се печелят, губят, пак може да се спечелят. Еврофондовете ги има днес, утре не. НО промени ли се ГЕНФОНДЪТ на една нация, тя загива. На Меркел и на Жан Клод Юнкер хич не им пука, добре че Източно-германците се осъзнаха сравнително бързо, иначе промитите западни мозъци от 68-*** насам, чувстващи се виновни вечно и за всички беди по света, не моат да осъзная, че процесът на трансформация работи на най-висока скорост. АзГ ще е ПЪРВА политическа сила на изборите в Саксония.
62
5
 
17
 
! Отговори
Сумката преди 5 години
Какво ли ще стане ако всички източноевропейски лидери са , както орбан?
61
4
 
12
 
! Отговори
За съжаление преди 5 години
е вярна поговорката, че можеш да извадиш момчето от селото, но не и селото от момчето. Справка - Циника. И аз живея и работя във Франкфурт от толкова години и мога да подтвърдя, че повечето ни сънародници тук са на неговото ниво. Жалко, но е така. Дано децата му не понесат непоправими щети.
60
1
 
24
 
! Отговори
Вижте сега преди 5 години
Съгласем съм, че Циникът се изразява не много учтиво, но по същество е прав. Дъщеря ми в Кьолн работи в центъра голяма застрахователна фирма. Преди 31.12.2015 пътуваше с градския транспорт до раб.място, след това все по-често е ставала свидетел на агресивно поведение на "младежи" от Магреб (Северна Африка), както и от Близкия Изток. Сега редовно пътува само с малката си лека кола. Така, че положението никак не е розово. В събота се очаква Ердоган да открие най-голямата джамия в Германия в Кьолн.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак нарушават европейски те ценности, брей.Хората искат да живеят нормално в собствената си държава. Какви европейски ценности ги тресът. Значи или човеци в държавата си или евро....сти.
58
3
 
4
 
! Отговори
акуд преди 5 години
демек герб да се готвят за провокациите от времето когато кремъл вдигна цените на газа и тока и дятката с кървавата глава :):)
57
4
 
18
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
А безредиците навремето в Косово пак ли от русия бяха платени ?Или пък Майдана в Киев ?